maanantai 24. marraskuuta 2014

Tinja rallytokokisoissa

Sunnuntaina Tinjan kisaputki jatkui rallytokon merkeissä. Tinja sai voittajaluokasta 89 pistettä. Tinja olisi saanut 99 pistettä, jos olisin osannut säännöt. :P Alla rata:


Tuomarin kommentti: ”Sujuvaa, miellyttävää yhteistyötä!”

Kootut selitykset: 2.kyltiltä -10 vp, koska pysähdyin Tinjan viereen ennen kuin jatkoin matkaa. Kuulemma ylemmissä luokissa pitääkin jatkaa matkaa pysähtymättä. -1 vp 8.kyltiltä: epätarkasti suoritettu liike. Paniikkitreenasin ennen vuoroamme eteen istumista. Onneksi Tinja teki ne radalla kunnolla, koska lämmittelyssä se teki ne päin pyllyä. Rehelllisesti sanottuna kisoihin kyllä lähdettiin muutenkin treenaamatta. Rallytokoa ollaan treenattu viime kuukausina vain perjantain treeneissä. Tinja teki kyllä kokonaisuutena todella hienosti. Vieras halli ja minua jännitti, mutta silti Tinja oli hyvin mukana. Houkutuksessa jouduin kerran sanomaan vähän kovemmin, kun Tinja oli lähdössä tutkimaan mielenkiintoista kassia. Vähän mun jäätyilyn takia alku oli hieman jäykkää, mutta houkutuksesta alkaen kunnon seuraamista.




Pitää varmaan katsella seuraavia kisoja vähän ahkerammin. Mikään kiire toisin ei ole nousta luokassa ylöspäin. Tinja on siis enää yhden hyväksytyn tuloksen päässä mestariluokasta. Ennen seuraavia kisoja voisi myös lukea säännöt uudelleen huolellisesti läpi.

En olisi uskonut koskaan tätä sanovani, mutta kunpa Hillallekin saisi samanlaisen draivin kisoihin kuin Tinjalla on. Tinja on kehittynyt aivan uskomattoman paljon tämän vuoden aikana (vaikka henkisesti se on edelleen puoli vuotiaan pennun tasoa). Vielä keväällä olisin nauranut, jos joku olisi sanonut Tinjan kisaavan syksyllä kolmessa lajissa ja kahdessa niistä vielä ylemmissä luokissa.

Maanantain tokotreeneissä tehtiin kisanomainen

Tinjan VOI(!)
Paikkamakuu
Kaikki ohjaajat näkösällä, mutta ylemmän luokan koirille EVL-häiriötä. Kävin palkkaamassa Tinjan välillä, kun se oli niin taitava.
Seuraaminen 7
Jouduin  kerran käskemään Tinjan uudelleen seuraamaan, koska Tinja lähti moikkaamaan liikkuria. Muutenkin muutaman kerran se jäi katselemaan ympärilleen hetkeksi, mutta aina kun seurasi, niin teki sen kuitenkin kunnolla. Tinja kuulemma seuraa liian kaukana ja minun pitäisi seisoa suoremmassa.
Liikkeestä istuminen 0
Meni maahan, jäi sitten seisomaan ja vasta käsimerkillä istumaan. Seisomis-käskyllä edelleen istutaan… Vähän jäävät sekaisin. :D
Luoksetulo 0
Seisominen valui lähes maahanmenomerkille saakka. Maahan vasta toisella käskyllä (pysähtyi seisomaan ekalla käskyllä.) Haukkui joka käskytyksellä. Hyppäsi taas vasten. Vauhti sentään oli vähän liiankin hyvä.
Ruutu 9
Mutkitteli ruutuun juostessaan ja jäi juuri ja juuri ruudun sisäpuolelle etualalla olleen merkin taakse. Seuraamaan tulo hyvä.
Hyppynouto 0
Hukkasi kapulan ja joutui hetken etsimään sitä. Palatessa ei muistanut enää hyppyä, mutta meni yli kun käskin uudelleen.
Metsku 7
Nosti todella hyvin, mutta kävi vähän hypyn luona miettimässä, että pitäisikö metallinkin kanssa hypätä yli. Palautti vinoon perusasentoon.
Tunnari 10
Nätti, mutta hajotti taas rivin vauhdikkuudellaan.
Kaukot 8
Tinja teki täydelliset kaukot eikä takajalat kuulemma liikkunut lainkaan paikaltaan. Tinja vain ennakoi perusasennon. Tinja kuulemma myös ennakoi vaihtoja ja tekee ne ennen kun annan suullisen käskyn.
Yleisvaikutelma 8 (10)
Tinja oli taas todella iloinen pieni sheltti. Haukkui vaan jokaisen liikkeen välissä aivan järkyttävän paljon.

Tinjan ensimmäinen VOI-startti ei välttämättä ole kaukana. :)

Potilaan kuulumisia: Hillan ontuminen on pahentunut, eikä sen kanssa voi enää kovin kauas kävellä. Hilla taitaa olla täyslevossa ainakin pari viikkoa. Pari kertaa on onnistunut riisuutumaan siteestään ulkona.

1 kommentti:

  1. Tinja on ihana! Rally-tokossa tosiaan "liikkeestä -- kierrä koira" -kylteissä (2 kpl, seiso ja maahan) ei pysähdytä kiertämisen jälkeen vaan vain niissä, missä jätetään koira paikalle perusasennon kautta. Mä unohdin teidän videon, sori, laitan sen pikapuolin. :)

    VastaaPoista