tiistai 28. lokakuuta 2014

Ton van de Laarin agilitykoulutus

Tinjan maanantaitoko
Tokoryhmässä oli maanantaina teemana seuraamisen askeleet ja käännökset. Tinja oli tietysti todella taitava askelissa. Se sai vaan moitteita siitä, että pomppaa ensimmäisen askeleen aikana ja vasta sitten sievästi tekemään. Tähän lääkkeeksi aloitus pienemmillä askelilla ja palkkaus onnistuneesta ensimmäisestä askeleesta. Sivuaskelissa vasemmalle Tinja oli oikein hauska ja piti joka toinen askel kontaktia ja joka toinen askel katsoi kauhuissaan mun toista jalkaa. Tähän ensiavuksi oman kävelytyylin muutos ja palkkaaminen siitä, että pysyy lähellä.

Käännöksissä katsottiin oikealle käännöstä, jossa Tinja erkanee ja kiertää kaukaa. Tähän ohjeeksi aloittaa harjoittelu pienemmillä askelilla ja palkata aina kun pysyy lähellä. Lisäksi olisi hyvä, että jos Tinjan saisi opetettua luopumaan namista, jotta namin saisi pidettyä korkeammalla kädessä. Loppuun vielä jäävissä pysymistä häiriköitynä. Tinja teki seisomista ja meni jokaiseen (nami)halpaan.

Hillan kanssa käytiin ulkokentällä treenaamassa. Hillalla oli tänään todella hyvä vire tekemisessä. Harjoiteltiin ”ruudun” seuraamiseen tuloa maasta. Palkkasin aina kun Hilla saavutti minut. Toisena asiana luoksetulojen vauhti, josta ei kyllä ollut mitään ongelmaa. Hilla tuli niin kovaa, että sai pelätä törmääkö se. Perusasentoonkin siirtyi vasta jarruttamalla kohdalla. Kertaalleen myös kokonainen luoksetulo ja stopitkin vaikutti ihan hyviltä. Viimeisenä liikkeenä katseltiin vähän kaukoja ja mietittiin mitä tehtäisiin m-s-i-vaihdolle. Vielä ei ole oikein hyvää ratkaisua.

Ton van de Laarin agilitykoulutus
Tiistaina oltiin hollantilaisen agilitytuomari ja –kilpailija Ton van de Laarin agilitykoulutuksessa. Hänen koulutuksensa oli rakentunut tosi kivasti ja yhden pitkän radan sijaan tehtiin kolme lyhyttä radan pätkää niin pitkään että jokaiselta onnistui. Minä tykkäsin! Samaan ryhmään oli sattunut myös eräs MM-tason kisaaja, joten oli mielenkiintoista seurata myös huippujen treenausta.

Alla ratapiirrustukset ratapätkistä joita tehtiin järjestyksessä. Valitettavasti en millään muista miten ensimmäinen rata alkoi, mutta se ei ollut kovin vaikea.


Ensimmäisen rata mentiin itse asiassa heti puhtaasti läpi. Toisin aika laajoilla kaarroksilla. Ton neuvoi toisenlaisen lähestymistavan 5-6 esteille, johon olin ensin tehnyt ihan perusvalssin 6. esteen jälkeen. Nyt tehtiinkin vastakäännös 5. esteelle, jolloin oikea käsi oli valmiina ohjaamassa koiran 6. esteelle ja sen jälkeen ennen kuin koira ponnistaa niin persjättö ennen putkea. Tätä sai vähän aikaa hakata mun päähän. :D 8. esteen olisin ensin tehnyt ensin putkijarru + niistoyhdistelmällä mutta se vaihdettiin siihen, että tulin ottamaan Hillan putken suulta vastaan ja 8. esteelle taaskin vastakäännös. Vastakäännöksesta tulee kohta mun uusi lemppariohjaus! Ja sain taas moitteita siitä, että en itse uskalla juosta.


Toisella ratapätkällä vaikeudeksi tuli (sen lisäksi että unohtelin rataa) 3-4 väli, jossa Hilla tuntui tulevan väkisin hyppäämään 4. esteen väärästä suunnasta. Todella haastavaa oli joka kerta ohjata tämä kohta. Ton neuvoi tähän kohtaan, että pitää odottaa, että koira ylittää 4. esteestä jatkuvan kuvitteellisen linjan ja sitten lähteä ottamaan koiraa vastaan 4. esteeltä pikkumatkaa peruuttaen, jotta koiraa lähde liian laajalla kaarrokselta hypyltä putkelle. 8-9 väliin Ton neuvoi ihan peruspyöräytyksen niin, että koiraa pidetään hallintakädellä lähellä. A:lla näköjään toistoilla alkaa tulla huonoja suorituksia, vaikka ei annakaan pysäytyskäskyä…Kolmannella radanpätkällä Hilla arasteli jostain syystä keinua. Pari viikkoa sitten se teki ihan hyvin enkä huomannut että olisi ollut mitenkään epävarma. Eikä Hilla ole koskaan aikaisemminkaan keinua pelännyt. Painvastoin, sen kanssa on saanut tapella siitä, että keinua ei vaan juosta läpi hullunkiilto silmissä. 3.-4. väli meni nyt paremmin kuin vastaava kakkosradalla. Hilla lähti tässä 3. esteen jälkeen irtoamaan sopivasti musta niin oli helppo ohjata. Tällä pätkällä irtosi hyvin estesuoralta putkeen!

Hilla teki vielä treenien päätteeksi pari metskunoutoa ja häiriköin perusasentoja. Hyviä olivat. Tinjan kanssa puolestaan käytiin vapaatreenailemassa ja tehtiin agilityä. Tinjan kanssa harjoiteltiin estesuoria niin, että jätin namin aina viimeisen esteen taakse ja juostiin yhdessä pieniä radanpätkiä. Namialusta ei toiminut kovin hyvin, jos piti kääntyä, sillä Tinja syöksyi ohjauksista välittämättä suoraan palkalle. :D Pari keinuakin tehtiin (reipas) ja pujottelu kertaalleen sekä vasemmalta ja oikealta puolelta ohjattuna (hyviä). Treenattiin myös sylkkäriä Tinjankin kanssa ja Tinja muisti vielä sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti