torstai 23. lokakuuta 2014

Sairaan bc:n fyssari ja alkuviikon treenit


Maanantaina oli pitkään odotettu Hillan fyssari. Nyt saatiin ”iloisempia” uutisia ja fyssari piti ihan realistisena, että Hillasta tulee vielä agilitykoira. Nyt se oli kuitenkin todella jumissa etupäästään, joten korkeat hypyt ja seuraamiskielto jatkuu toistaiseksi. Muuten saadaan treenata normaalisti. Saatiin myös liikutus- ja jumppaohjeet Hillalle, jotka jatkuvat seuraavaan käyntiin saakka, joka on kolmen viikon päästä.

Eli ei siis kisoja Hillalle vähään aikaan. Ainakin nyt jää tokon rotumestaruus välistä. Toisin mietin jo, että en ehkä muutenkaan jaksa lähteä ajelemaan Pieksämäelle saakka ja takaisin, vaikka paikka onkin kisapaikkana jo tuttu. Kauheaa kuitenkin, että mun pitää kisata vain Tinjan kanssa hetki.

Mutta ihan kiva kun ei ihan heti tarvitsekaan lähteä etsimään uutta koiraa.

Hillan jumppaharjoituksia
Tinjan maanantaitoko
Maanantaina Tinjan tokotreenit ohjatussa treeniryhmässä. Aiheena tällä kertaa kaukot ja hyppynouto. Itsenäisesti tunnaria. Kaukoissa kaksi pistettä, jossa toisessa harjoiteltiin etäisyyttä ja toisessa tekniikkaa. Tinjalla ei ollut etäisyyden kanssa mitään ongelmaa paitsi että se ei oikein alkuun keskittynyt ja tarvitsi usein tuplakäskyjä. Tekniikkapuolella taas todettiin, että seisomisessa Tinjalla ei ole vielä hajuakaan miten se kuuluisi seisominen tehdä. Lähdettiin sitten harjoittelemaan ihan namilla vedättämällä. Kotiläksyiksi vielä Tinjalle namista luopumista ja tönimisen kestämistä. (Nämä harjoitukset avuksi myöhemmin, jotta Tinjasta ei tule etupainoinen niin kuin Hillasta.)

Hyppynouto meni oikein hyvin. Nyt Tinja malttoi odottaa kapulaa heitettäessä ja muisti ottaa katsekontaktin. Tinja oli oikein hieno myös vinoissa heitoissa eikä tarvinnut juurikaan apua selvitäkseen niistä. Tunnarikin meni hienosti, kun kävin itsenäisesti piilottelemassa yhtä tunnarikapulaa agilityesteiden sekaan.


Hillan tiistaitoko
Tällä kertaa aiheena nouto. Hillan kanssa keskityttiin perusasentoon, koska Hilla on paljon tullut lievästi vinoon asentoon kaikissa noudoissa. Hilla ei vaan toiminut ihan odotetunlaisesti vaan tuli ensin ihan suoriin perusasentoihin ja vasta tasamaanoudossa lähtikin kiertymään vinoon minun taakseni (eli oli vino ihan vastakkaiseen suuntaan kuin mitä kokeissa tekee). Hetken tarkastelun jälkeen ongelma paikallistettiin siihen, että Hilla kuvittelee, että se ei muka mahdu mun käden viereen. Korjauspyynnöistä yritti korjata tilannetta takapäällään. (Siis yritti sillä saada päänsä oikealle paikalle!) Ongelmaa lähdettiin ratkomaan sillä, että pidin tahallani kättäni alempana ja kehut, kun tuli suoraan. Lisäksi Hillalle häiriötä niin, että tönin sitä lavasta perusasennossa.

Hilla oli aika vaisu treeneissä. Ehkäpä pitempi lomailu tai sitten fyssarikäynti on vetänyt sen makaroniksi. Tai sitten se, että unohdin sille vahingossa uuden BOT-loimen päälle. Hilla kuitenkin petrasi taas ihan älyttömästi, kun hommat tehtiin sille vaikeaksi ja sitä häiriköitiin. Hilla selvästi kaipaisi perustreenien tilalle haasteita ja uusia juttuja.


Muut treenailut
Tinjan kanssa ollaan käyty sekä maanantaina että tiistaina pikaisesti treenaamassa agilityä ja tarkemmin pujottelua. Tiistaina kokeiltiin myös putkeen irtoamista ja kertailtiin puomin kontaktia. Tinja irtosi nyt todella hyvin putkeen ja puomin kontaktikin oli parempi kuin Hillalla koskaan. Sen sijaan vähän huolestuttavaa oli, että ensimmäisellä toistolla Tinja vähän epäröi puomille menoa ja mietti onko kyseessä keino. Lisäksi pujottelu sujuu kyllä, JOS Tinjan saa jotenkuten hallintaan ja jotenkin ohjattua ensimmäiseen välikköön. Ei mitään puhetta siitä, että Tinja suorittaisi millään lailla pujottelua itsenäisesti. Ja Tinja huutaa edelleen aika kovaa mulle. Ei ehkä ollut ihan fiksua ilmoittaa Tinjaa kisoihin…

Keskiviikkona harjoiteltiin tokoa sisällä. Hillalle noutoa samoilla treeneillä kuin tiistainakin. Hilla tuntuu sisäistäneen asian yhdellä treenikerralla. Yritin tehdä kaukoja tasapainotyynynpäällä mutta Hilla ei tajunnut pitää molempia takajalkojaan tyynyn päällä, joten piti nöyrtyä ja todeta, että Hilla pitäisi ehkä ensin opettaa pitämään takatassut tyynyn päällä ennen kuin yrittää mitään muuta. Tinja sen sijaan oli todella taitava ja teki hienosti kaukojen s-i-s vaihtoja tyynyn päällä. Videosta näkyy toisin, että takatassut liikkuu, mutta tehtiin myös heti perään muutama vaihto tasaisella lattialla parin metrin päästä ja silloin Tinja teki täydelliset vaihdot, joten tyynytreeni taitaa toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti