sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pikkupossu kultakalan harrastukset

Hillan maanantain fyssari peruuntui fyssarin sairastuttua, mutta saatiin uusi aika ensi maanantaille. Ollaan treenattu ihan kohtuullisen normaalisti.

Tinjan maanantaitoko
Maanantaina oli Tinjan omat tokotreenit. Teemana oli kisamaiset treenit ja jokainen oli saanut valita 3-4 vapaavalintaista liikettä. Tinjan kanssa tehtiin VoiVoi-liikkeitä, koska niitä olisi pakko treenata. Kursivoidulla kouluttajan kommentit.

Hyppynouto omalla puukapulalla
”Karkasi heitossä, äänteli, vino pa, levoton suu.”
Tuhma Tinja nykäisi voimakkaasti kapulaa heitettäessä! Mitä me ollaan Tinja harjoiteltu sen katsekontaktin kanssa?! Vauhtia ainakin riitti.
Liikkeestä istuminen
”Hieno istu, mutta tepstti x2, alun seuraaminen”
Lähti viiveellä seuraamaan, kun keskittyi johonkin muuhun.
VOI-kaukot muutaman metrin päästä
”Eteni vaihdoissa.”
Tarvitsi kolme(!) käskyä jätössä, jotta meni maahan, kun kuunteli vaan naapurikentän agilityä.
Tunnari
”Hyvin kaploilla, etsi ok, hieman vielä epävarma? Levoton suu. Hyvin lopulta selvitti.”
Tinja löysi omansa, tiputti ja jäi seisomaan kapularingin keskelle. Hetken odottelun jälkeen nosti oman uudelleen ja toi sen takaisin. Ei sentään heittänyt kaikkia kapuloita menemään ja heitellyt matkalla omaakaan!

Tinjan meno oli taas todella levotonta, mutta suoriutui kuitenkin paremmin kuin oletin. Loppuun vielä tehtiin 4 minuutin paikkamakuu ja käveltiin kehään koirakujan läpi, josta Tinjakin selviytyi.

Hillan kanssa käytiin tekemässä tokoa ulkokentillä. En saanut kentille valoja, joten tehtiin sitten pimeessä. Ohjatussa taas treenattiin suuntia ja korjaamisia. Hyppynouto kertaalleen ja vahvistettiin oikealla seuraamista.

Muut tokoilut
Tiistaina jumpailtiin kaukoja sisällä molempien koirien kanssa.

Keskiviikkona porukkatreenit. Meidät tultiin häätämään tunnin päästä pois kentältä toisen koulutuksen alta, joten hirveästi ei keritty tehdä. Hillalle kuitenkin kerittiin liikkuroida ohjattu ja tunnari. Ohjattu tosi huono. Vasen olisi pitänyt hakea, mutta sinkoili kuuntelematta minne sattuu (eli ensin oikealle ja sitten keskikapulalle). Uusittuna haki suoraan vasemman. Ohjattun tehotreeniä siis pitää jatkaa. Pitää muistaa myös vinot lähetykset merkiltä. Tunnari sentään oli todella hyvä, vaikka aloittikin haistelun keskeltä. Nosti kuitenkin heti oman kun tuli vastaan. Lievästi taisi pureskellä palautuksessa. Hillan kanssa tehtiin vielä sivummalla kaukojen maahanmenoja ja yritin poimia nopeita vaihtoja.

Tinjan kanssa kerittiin tehdä vain kerran ruutu namialustalla. Olin vienyt valmiiksi namialustan ruutuun ja hain vasta sitten Tinjan kanssa autosta. Saatiin hetki tapella hakeeko Tinja katseella ruudun sijaintia, mutta lopulta juoksi kerralla ruutuun ja namialustalle. Tinjan kanssa vielä sivummalla liikkeestä istumista ja hieman kaukoja.

Perjantaina ajeltiin vaihtamaan talvirenkaita 500 kilometrin päähän, joten koirille vapaapäivä. Sunnuntaina sitten takaisin. Lauantaina jumpattiin taas kaukoja, mutta nyt tyynyn päällä.

Torstaiagility
Torstaina vietettiinkin sitten 3 tuntia agilityssä. Molemmilla koirilla omat vuorot ja vielä eri paikkakunnilla. ;)

Hillan treenirata:


Me päästiin taas koko treenirata läpi! Ensimmäinen vaikeus tuli jo 2. puomille, kun Hilla sujahtikin putkeen, mutta kouluttajan neuvoilla jäinkin heti ensimmäisen esteen taakse, lähdettiin Hillan kanssa melkein yhtä matkaa liikkeelle ja tyrkkäsin puomille, niin alkoi tämä sujua. 3.-6. väli meni todella hienosti! Hilla tuli todella hyvin välistävetoon 5. esteelle. Toinen ongelmakohta oli leijeröinti 7. hypylle, jota ei tainnut yksikään ryhmän koira tehdä alkuun. Hillalla ei yleensä ollut mitään ongelmia leijeröinnin kanssa, mutta ilmeisesti nyt väli putken suulta esteelle oli niin lyhyt, että se ei kerinnyt fokusoitua esteeseen. Muutaman kerran palkkattiin tämä erikseen. Seuraava ongelmakohta olikin vasta 15. este ja siitä siirtyminen pujotteluun. Sain kyllä ekalla kerralla Hillan pujotteluun oikein, mutta Hilla kävi tekemässä aika laajan kaaren esteen takana. Vaihdoin pakkovalssin 15. esteelle vastakäännökseksi, jonka ensin ajoitin liian myöhään ja sitten liian aikaisin, niin että Hilla kääntyi jyrkästi juuri ennen 15. estettä. Ainakin se kääntyy! Saatiin kuitenkin ajoitus parilla toistolla onnistumaan.

Tinjan kanssa ei oikeastaan tehty lainkaan rataa, mutta alla oleva olisi ollut. Päivän teemana sylkkäri ja niisto.


Tinjan kanssa tehtiin käytännössä suurimmaksi osaksi kahta ensimmäistä estettä, koska harjoiteltiin niisto ja sylkkäri niillä. Taidettiin pari kertaa mennä 9 putkeenkin saakka. Tinjan kanssa suurimmaksi vaikeudeksi tuli, että se karkaili (taas) lähdöstä. Ties kuinka monta kertaa tuli vielä ensimmäisen esteenkin ohi. Niistoihin tuli kuitenkin ihan ok ja jopa sylkkäri onnistui apupalkkaajan kanssa. Sylkkäriä ei ollakaan Tinjan kanssa harjoiteltu. Ei itse asiassa Hillankaan, mutta näiden treenien innoittamana taidan opettaa sen kunnolla molemmille koirille. Tinja teki myös keinua, joka meni ihan ok. Pelkää kuitenkin selvästi enemmän Sporttiksen kuin Ojangon keinua. Jotenkin Sporttiksen keinu kolahtaa kovempaa.

Tinjan ilmoitin ihan mielijohteesta kuitenkin ensi viikonlopuksi virallisiin kisoihin, kun Hillan kanssa ei voi nyt kisata. Mitään tulostahan Tinjalle ei ole odotettavissa, kun pujottelu onnistuu ehkä 20%:n todennäköisyydellä ja Tinja edelleen huutaa minulle esteiden edessä. Käydään ensi viikolla vähän tehotreenailemassa, niin eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti