lauantai 27. syyskuuta 2014

Taas lähellä


Tänään käytiin agilitykisoissa neljän radan verran. Tänään olikin kakkosissa todella haastavat radat, joissa joutui oikeasti ohjaamaankin. Oikeastaan yhtään suoraa pätkää ei ollut.

D-agilityrata HYL
Tää oli ihan kauhea rata, ja olin tämän radan jälkeen valmis jo luovuttamaan, että en osaa ohjata näin vaikeita ratoja. Hilla vetäisi kaksi estettä täysin nurin ohjureineen päivineen ja aloitteli pujottelun mistä sattuu. Hyllytti puomin jälkeiseen putkeen, kun syöksyi puomilta pysähtymättä suoraan edessä olleeseen putken päähän. Positiivista oli kuitenkin, että Hilla tuli pakkovalssiin ja välistävetoon. Tällä radalla Hilla kävi ehkä vähän turhan kuumana.

A-agilityrata HYL
Tämä meni ohjaukselta tosi sujuvasti. Radalla paljon (siis oikeasti paljon!) hyviä takaakiertokohtia, joissa Hilla on haka. Hyllytettiin sitten ihan helppoon kohtaan, kun Hilla syöksyi mun ohi ja valitsi kahdesta vierekkäisestä esteestä just sen väärän. Olisi pitänyt itse edetä tässä huomattavasti kovempaa, että olisin saanut rintamasuunnan ajoissa oikeaan suuntaan. Loppurata sujuvasti läpi. Tältä radalta ei edes tullut yhtään nollaa.

B-agilityrata 5 vp
Yhdestä rimasta jäi tämä nolla kiinni ja sekin mun vika, kun en edennyt tarpeeksi nopeasti niistosta alta pois. Ropisteli vähän rimaa jossain muussakin kohdassa, mutta vissiin oli sitten pysynyt ylhäällä. Tämä rata ei ollut ihan niin sujuva kuin edellinen ja Hilla vähän pelasteli. Etenemäkin oikein kiva: 4,04 (voittajalla 4,43, oikeasti nopea bortsu).

C-hyppyrata 10vp
Päivän helpoin rata. Hilla ei jostain syystä lukinnut yhtä putken päätä vaan jäi huutamaan ja heittämään volttia sen eteen. Muuten sujuva rata. Lopussa takaakierron rima tuli alas. Varmaan liian hätäisesti lähdin ohjaamaan viimeisille esteille. Etenemä tässäkin oikein kiva: 4,36.

Taas ovat nollat niin pienestä kiinni, että ihan ärsyttää. Mutta nyt pitää vaan itse opetella ohjaamaan kunnolla ja opetella kaikki kontaktiesteet kuntoon.Torstaina alkoi talvikausi agilityssä. Alla olevaa rataa tehtiin:


Onnistuttiin ensimmäisen kerran sössimään pujotteluun, kun Hilla jätti kaksi viimeistä väliä pujottelematta. Toinen sössimiskohta oli ennakoiva valssi 14. esteelle, joka aiheutti jojohypyn hillalle. Niistolla meni paremmin. Harjoiteltiin vastakäännöstä 7. esteelle. Huomasi kyllä pienessä hallissa vähän liiankin hyvin, miten Hillan käännökset lähtevät maalta kiertävälle radalle, kun ohjaus ei ole kunnossa. Toisena myös valssi 9. ja 10. esteen väliin, johon oli todella vaikea keritä Hillan kanssa. Hillasta löytyi myös ihan uusi ääniala, kun se ei omasta mielestään taaskaan päässyt tarpeeksi nopeasti pujottelussa eteenpäin. Kivaa, kun on taas koulutusta, niin tietää mitä treenata myös itsenäisesti! Vastakäännökset on seuraavan treenin teemana.


Perjantaina käytiin harjoittelemassa tokoa porukalla. Hillalla tuntui olleen hirveä ikävä tokoa (ei olla tehty vähään aikaan kunnolla) siitä päätellen mikä huuto oli jopa paikallaanolojen välissä. Hillan kanssa treenattiin taas luoksetuloja vauhtipalkkaamalla. Hilla tekikin aivan täydellisen luoksetulon molemmilla stopeilla, joissa hidastamisen sijaan kiihdyttikin joka välissä vaan lisää vauhtia. Juuri tätä ollaankin haettu! Hilla treenaili myös ruutua ja ohjattua. Ohjattu tehtiin liikkuroituna ja Hilla teki taas saman virheen kuin piirimestaruudessa. Eli vasemman sijaan lähti keskikapulalle. Nyt kuitenkin vasemman lähellä oli toinen bortsu haukkumassa ja Hilla ei selvästi uskaltanut mennä siihen suuntaan. Kolme toistoa vaadittiin ennen kuin Hilla luotti tarpeeksi hakeakseen suoraan vasemman. Olisikohan piirimestaruuksissa käynyt sitten vähän samalla tavalla?

Hillan kanssa tuntuu olevan ideat vähissä, että mitä sen kanssa nyt treenailisi, kun seuraamista ei saa ottaa.

Tinja teki myös ruutua. Tinjalla taitaa oikeasti olla kultakalan muisti, kun se teki eka erinomaisesti namialustan kanssa ruutua, ja kun otin namialustan pois ja lähetin samalta matkalta ruutuun, niin Tinjan piti käydä tarjoamassa ruuduksi kahta lähellä ollutta luoksetulon merkkiä ennen kuin juoksi ruutuun. Eipä ole tylsää tuon koiran kouluttaminen… Tinjan kanssa harjoiteltiin myös juoksutarkastuksia ja lisäksi otettiin luoksetulon stoppeja, niin että apupalkkaaja laittoi namin Tinjan taakse. Tässä Tinja oli aika jännä, sillä se selvästi välillä pysähtyi niin kuin se uskoi palkan olevan takana, mutta ei silti lähtenyt heti käskystä hakemaan palkkaa oikeasta suunnasta. Toivottavasti Tinjan päässä kuitenkin tapahtuu jonkinlaista ajatustyötä ja se oppisi, että pitää pysähtyä kunnolla, vaikka en itse olisikaan aina sitä palkkaa laittamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti