tiistai 23. syyskuuta 2014

Niin lähellä

Eilen käytiin toisen kerran agilityepiksissä pitkän harkinnan jälkeen. Muuta perusteita epiksille ei ollut kuin ehkä, että Tinja tarvitsee lisäharjoitusta. Vettäkin satoi kaatamalla. Koirat kuitenkin tykkäsivät kovasti.

Molemmat menivät taas pari starttia kisaavissa. Lisäksi molemmat juoksivat kerran putkirallissa. Kisaavien rata:


Hilla tiesi heti paikalle saavuttaessa mistä on kyse. Hirveä veto kentille, hirveä itku kun tutustuin rataan ja vielä suurempi itku kun odotettiin omaa vuoroa. Kun kuvittelin, että Hilla ei pääse enää kovempaa, niin sieltä löytyi taas yksi vaihe enemmän. Ensimmäistä kertaa tuntui, että nyt olen ihan kusessa koiran kanssa enkä millään kerkiä ohjauksiin. Kaarroksista tuli aika laajoja ja Hilla pelasteli mut useammasta paikkaa. MUTTA nolla jäi kiinni puomin alastulokontaktista. Hilla vielä luuli radan loppuneen puomin jälkeen ja hyökkäsi heti minun kimppuun puomilta hypätessään ja oli työn takana saada vielä se viimeisen esteen yli. Nyt on pakko jättää niitä leluja radan loppuun. Ei ihan toimi, että Hilla roikkuu mussa radan päätteeksi. Vitosella siis ensimmäinen rata. Toisella radalla huono ohjaus putkeen, jossa Hilla pyöri hetken putken suulla, yksi rima alas ja menetti jostain syystä rytmin pujottelussa ja jätti yhden välin pujottelematta. Toiselta radalta 10vp.

Tinja sai tällä kertaa tulokset molemmilta radoilta! Minä kyllä itse laskin, että Tinjan olisi kuulunut saada 20+ vp :D Ensimmäiseltä radalta kuitenkin 10vp ja toiselta 5vp. Ensimmäiseltä radalta julmetusti myös yliaikaa ja toinen juuri ja juuri ihanneajassa. Tinja ei ole nopein koira, mutta ei se nyt matelekaan radalla. Meillä menee vaan ihan hirveästi aikaa kaikkeen turhanpäiväiseen, kuten putkien suulla haukkumiseen, takaisin estelinjoilla palautteluihin ja muuhun vastaavaan. Tinja varasti ekan radan lähdössä. Tokalla radalla pysyi, mutta tuli ensimmäisen esteen ohi. Ei näin Tinja! Keinu meni hyvin, varmistelin. Tinja teki paremmat kontaktit kuin Hilla (aika surullista). Pujottelu oikein ekalla radalla, toisella radalla aloitti väärin.

Putkirata:


Putkiradassa ei ihmeellisyyksiä. Hilla taisi hävitä voittajalle sadasosasekunnilla vaikka radalla olikin yksi todella laaja kaarros ja kaikki putkeen ohjaukset ei ollut ihan sujuvia. Tinjakin selvisi radan loppuun, vaikka pitikin huutaa taas putkien suulla.

Ilmoitin Hillan Lempäälää agilitykisoihin, nyt kun meillä on putki päällä. Jos edes se ensimmäinen LUVA tipahtaisi? Sen jälkeen kisataankin agilityssä vasta lokakuun lopussa.

Toko
Tänään aloitettiin hitaasti tokossa ryöminen takaisin sinne pohjalle. Molemmat koirat treenasivat sisällä kaukoja patjan päällä. Molemmilla syttyi lamppu päässä, että ne takajalat pitäisi pitää paikallaan patjan päällä. Hillalle vähän myös seuraamisissa askelia ja Tinja treenasi luoksetulon stoppeja. Stopit olivat muuten todella hyviä lyhyeltä matkalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti