lauantai 20. syyskuuta 2014

Hilla

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt.

Hilla<3

Parempi kirjoittaa tämä tänään, sillä huomenna varmaan taas manaan Hillan alimpaan maankoloon. Puhumatta siitä, että SE toinenkin kisaa.

Tänään oli Jenna Caloanderin (Minimonsin) agilitykoulutus. Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin, tykkään todella paljon Jennan tavasta ohjata ja oli hienoa, että päästiin myös koulutukseen mukaan. Oli kyllä hintansa väärti ja mielelläni menisin uudestaan. (Meille huonoille ei oikein 20 min riitä mihinkään.) Radan nappasin törkeästi sähköpostista:


Jenna tuntui tykästyneen kovasti Hillaan. :) Kerrankin meidän bc-kuvatus saa myös kehuja! Mutta kun se on kertakaikkisen mahtava agilitykoira ja kiva kuulla sama ammattilaisenkin suusta. En siis vain kuvittele kaikkea päässäni. Sai vahvistuksen sillekin ajatukselleni, että Hilla liikkuu bordercollieksi poikkeuksellisen hyvin: pitkällä ja matkaavoittavalla laukka-askeleella, joka tekee sen nopeammaksi kuin nämä tyypilliset matalana tikittävät bordercolliet. Lisäksi sen estefokus, rimavarmuus ja herkkä käännettävyys sai paljon kehuja.

Rata oli loppujen lopuksi mentävä, vaikka ei kerittykään mennä kokonaan. Kokonaan ei keritty mennä siksi, koska joku hölmö unohti aina välillä ohjata koiraa mm. 4.putken jälkeen Hilla lähti ihan väärään suuntaan, koska en muistanut antaa äänellä merkkiä suunnasta… Toinen yllättävän vaikea kohta oli saada Hilla 9. putkeen, kun Hilla kääntyikin koko ajan puomille. Jenna näki vaan tämän tosi positiivisena, koska Hilla kääntyi jo mun todella pienestä liikkeestä niin jyrkästi. Pujotteluun saatiin hyvä linjausvinkki, jotta Hilla aloittaisi pujottelun oikeasta kulmasta ja japsi menee ehdottomasti ahkerampaan käyttöön, kun se toimi yllättävän hyvin Hillalla. Kontakteille lisäksi vaan tarkennusta suoritustapaan, niin saadaan hipsiminen pois.

Summa Summarum: mulla on hyvä agilitykoira, jolla on perusteet hyvin hallinnassa. Minä olen vain jarruna etenemiselle. Onhan se vähän epäreilua, miten Hilla vaan on kertakaikkisen täydellinen agilityssä ja toko tuntuu välillä aikamoiselta kädenväännöltä. Hukkaahan tämä koira mulla menee, kun minä en osaa mitään, joten nyt on ehkä pakko ryhdistäytyä agilityn saralla.Talvikaudesta on tulossa kertakaikkisen mahtava koiraharrastusten kannalta. :)) Me saatiin vapaatreenioikeus halliin, joten hyvästi -25 asteen tokotreenit ulkona. (Edellyttää, että muistan laittaa auton lämpiämään joskus.) Lisäksi Hilla sai tokoryhmäpaikan, jota vetää tokon valmennusrenkaan jäsen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti