sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hall of Fame


Tänään oli molemmilla koirilla tokokoe. Molemmat vetivätkin aikamoiset tulokset: Hillalle 314,5p(!!!)  EVL1, KP ja sijoitus 1./5 (Toiseksi tulleella oli n. 287p). Tinjalle 182p(!!!) AVO1, KP ja sijoitus 4./9. Jotta nyt kukaan ei pääsisi kuvittelemaan, että mun koirat olisivat jotenkin muuttuneet supertokokoiriksi, niin Packalen oli tuomaroimassa. :D Hilla ei pääse tästä enää kuin alaspäin!


Hillan EVL
Paikkaistu 10
Paikkamakuu 10
Ei ollut oikeasti kymppi, koska Hilla jäi ekalla maahankäskyllä kyynärpäistään ilmaan ja annoin hiljaisen tuplakäskyn. Teki saman vielä kaukoissakin. Mistä lie keksinyt moista. Enkä ihan heti usko, että olisi ollut täysin kiltisti, vaikka olikin täysin samassa asennossa palatessa.

Metsku 10
Jäi hieman ihmettelemään kapulan nostettuaan ja palautti ensin hitaasti ja vastan esteellä kiihytti. Perusasento ei välttämättä ollut ihan suora.
Kaukot 9
Järjestys s-i-m-i-s-m. Jäi taas kyynärpäistään ilmaan jätössä, joten tuplakäsky. Aika kauheet vaihdot. Ei olisi pitänyt ottaa lämmittelyssä yhtään kaukoja lelulla, sillä Hilla liikkui normaalia enemmän eteen ja jätti osan vaihdoista vajaaksi.
Tunnari 10
Nosti heti kun löysi omansa. Palautuksessa tiputti raville pari metriä ennen minua. Muuten hyvä.
Ohjattu 10
Vasen. Merkillä steppailua käskyn jälkeen. Annoin aika voimakkaan käsiavun. Todella ruma kapulan nosto, mutta palautus hyvä.

Zeta 10
I-s-m eli paras mahdollinen järjestys meille. Kaikki jäävät oikein. Luulen, että istuminen oli hidas. Seisominen taas kummallisen terävä ja vaikutti siltä, että olisi mennyt maahan. Tekeekö kuitenkin nyt todella hyviä seisomisia? Seuraaminen ok. Lähti todella hyvin jäävistä seuraamaan. Käännökset hyvät.
Seuraaminen 9½
Olisin ehkä itse antanut jotain 8-8½ luokkaa. En ihan usko, etteikö olisi kontaktia välillä tiputellut ja on varmasti edelleen vino. Muuten alkoi olla jo todella lähellä treeniseuraamista! Kontakti pysyi suurimman osan aikaa ja Hilla piti hyvin paikan ja pysyi hyvin käännöksissä mukana.
Luoksetulo 10
Hieman vauhti taas hiipui loppua kohden, mutta muuten ihan hyvä.
Ruutu 10
Merkillä taas pientä steppailua käskyn jälkeen. Näki, että ei ollut virittelyssä tajunnut missä ruutu oli: lähti aika varovasti liikkeelle ja kun havaitsi ruudun, niin kiihytti. Paikka hienosti keskellä ruutua ja maahanmeno ok. Seuraamiseen tulo hyvä.

Toinen yksilökehä meni tavoitteiden osalta täysin nappiin. Hilla alkoi tuntua ihan oikeasti Hillalta kehässä. Sitä nyt tavoitellaankin käymällä tiheämmin kokeissa. Seuraamiseen varsinkin olen tyytyväinen. Ensimmäisessä kehässä oli nihkeä ja sen huomasi heti kapuloiden palautuksissa eikä vastannut niin hyvin kehumiseen.

Hilla karkasi KAHDESTI kevythäkistään kisapaikalla. On ennen jäänyt täysin kiltisti häkkiin, mutta nyt lähti perään ensimmäisen kerran kun vein Tinjaa autoon ja toisen kerran kun lähdin lämmittelemään Tinjaa ja heitin kapulan Tinjalle (häkin suuaukko ihan vastakkaiseen suuntaan ja useampi metri matkaa!) Melkein aiheutti minulle sydänkohtauksen, kun katsoin että joku valkea koira hyökkää Tinjan kimppuun ennen kuin tajusin sen olevan Hilla. Tuhma bortsu joutuikin sitten jäähylle autoon.


Tinjan AVO
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8
Paineistunut, jätätti todella paljon juoksuosuudessa. Muuten ei mitään suurempaa.
Liikkeestä maahan 10
Seuraamisen lähdössä jätätti, mutta maahanmeno todella hyvä.
Luoksetulo 8
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaalui. mutta pysähtyi kuitenkin yhdellä käskyllä. Muisti vielä hypätä vasten perusasentoon siirtymisessä. Pitäisi ottaa vissiin enemmän liikettä kokonaisena, kun Tinja vähän arpo mitä tehdä toisella juoksupätkällä.
Liikkeestä seisominen 10
Pari askelta otti käskyn jälkeen. Seuraaminen nyt normaalia Tinjan tanssimista.
Nouto 9½
Lähti palauttamaan kohti tuomaria ja vasta muutama metri ennen tuomaria tajusi kääntyä mua kohti. Palautti tosi vinoon perusasentoon mun selän taakse ja taisi pyöräyttää kapulaa. Vauhti kuitenkin erinomainen.
Kaukot 8
Pikkupossu vilkuili laukkuja ja palkkaa kohti, joten vaati pariin kertaan tuplakäskyn. Tekniikka täydellinen.
Hyppy 10
Tämä oikeasti hieno. :)
Kokonaisvaikutus 9
Tinja taas veti älyttömät kilarit juoksutarkastuksesta, joten jos olisi ollut yhtään tiukempi tuomari, niin meidät olisi hylätty siihen. Saamarin koira. Pää on täynnä vain sahanpurua. Liikkeet sentään teki hyvin, vaikkakin oli ensimmäiset yksilöliikkeet taas paineissa ja vasta liikkeestä seisomisesta alkaen teki normaalina omana itsenään. Pari haukahdustakin tuli. Hyvin kuitenkin tsemppasi. Ärsyttävää myös Tinjan jumiminen kaukopalkkaan.

Todisteita!Ajatelkaas, nyt Tinjasta voisi tulla VOIVOI-koira, JOS se haluaisi. (Ei me haluta.) Kahden viikon päästä kisataan taas tokossa. Nyt onkin taas tulossa sellainen kisarupeama, että pakko vähän karsia talvellä kisojen määrää.

Talvikausi näyttää taas entistä paremmalta! Hilla sai toisenkin agilitytreenipaikan joka toinen viikko. :) Tänä talvena panostetaankin tosissaan agilityyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti