torstai 18. syyskuuta 2014

Agilityepikset

Agility
Eilen käytiin agilityepiksissä. Molemmat koirat juoksivat kisaavien radalla kaksi starttia. Rata alla:


Tällä kertaa ei ollut mitenkään erityisen vaikeaa rataa. Tinja sai juosta ensimmäisenä. Tinjalle olikin pidetty jo etukäteen puhuttelu, että putkilla ei huudeta minulle. Tinja ei huutanutkaan putkilla, se huusi ihan tavan hyppyesteillä. :D Ja meinasi jopa juosta päin pituutta huutaessaan. Hauskinta oli ehkä, että Tinjaa ennen oli toinen sheltti, joka käyttäytyi ihan samalla tavalla kuin Tinja.

Tinja taisi hyllyttää molemmat ratansa. Ensimmäisellä radalla Tinja teki todella pahan lentokeinun – sotki sen selvästi puomiin. Uskalsi mennä kuitenkin heti perään tehdä uudelleen, mutta toisella radalla oli tosi varovainen sekä puomilla että keinulla. Tinja myös aloitti pujottelun väärin umpikulmana mutta muuten pujottelu sujui hyvin. Radalla oli myös paljon hyviä pätkiä: Tinja osasi tehdä kaikki kontaktit, pöytäkin meni kuin vanha tekijä, vaikka Tinja ei ollut koskaan nähnytkään koko estettä. Loppu”suora” oli varsinkin hieno ja Tinja luki hirmu hyvin persjätöt.

Hilla taas… Hilla vaan on kertakaikkisen upea agilitykoira<3 Sen kanssa on vaan niin kiva mennä radalle kerta toisensa jälkeen. Ensimmäisellä radalla 10vp. Ensimmäinen rima tipahti, koska en luottanut täysin, että Hilla tulisi lähelle ja otin liian tiukasti haltuun. 9 esteen meni ohi, koska lähdin etenemään liian aikaisin ja este oli putken suuhun nähden aika jyrkässä kulmassa. Toiselta radalta myös 10vp. Hilla aloitti pujottelun 2.välistä. Toiseksi viimeinen rima tipahti, koska ajoitin viimeisen saksalaisen (? en ole ihan varma kutsuttiinko ohjausta saksalaiseksi, mutta kuitenkin takaakierron tyyppinen ja koira vaihtoi puolta) hieman liian myöhään ja olin hieman esteen edessä. Kontaktit piti, vaikka toisella radalla ryntäsikin aika kovaa keinulle mun ohitse. Vauhtia taas riitti ja rata tuntui todella sujuvalta Hillan kanssa. Molemmilla radoilla 0 todella pienestä kiinni.

Lauantaina Hilla menee Jenna Caloanderin koulutukseen. Sain radan etukäteen ja se on niin vaikea, että taidan mennä jo etukäteen nurkkaan häpeämään, kun todennäköisesti ei päästä kakkosestettä pidemmälle. (Puhumatta siitä, että radalla on useampi välistävedon/pakkovalssin paikka, johon matka tyssää viimeistään.)


Toko
Tokoa ollaan käyty tiistaina ja tänään treenailemassa sunnuntain koekentällä. Tinjan kannalta ajattelin, että on parempi käydä tutustumassa kenttään jo etukäteen, niin se ehkä hölmöilee kokeessa vähemmän. Tai sitten ei. Tinja onkin käynyt kaikki avoimen luokan liikkeet läpi. Tiistaina oli ongelmia seisomisen kanssa, kun Tinja heittäytyi aina maahan, mutta tänään erottelu sujui. Tiistaina Tinja myös kuvitteli mielessään kassien luokse vaikka mitään sellaista ollut olemassakaan. Pari liikettä jaksoi tehdä kunnolla, ja sitten alkoi olla nakinkuvat silmissä; seuraaminen selkeästi huonontui ja vaati luoksetuloon tuplakäskyn. Toivottavasti oppi jotain, kun palkka tuli multa. Tänään teki myös paikallaanolon. Hilla oli seuraneitinä. Molemmat tatit pysyivät paikallaan.

Hillan kanssa ollaan tehty hyvänmielentreenejä. Hilla tuntuukin taas mieleltään täysin oikeanlaiselta. Meillä ei olisikaan mitään hätää kisoissa, jos Hilla pystyisi suorittamaan samalla tavalla siellä kuin treeneissäkin. Hillan kanssa molempina päivinä kertailtiin ohjatun suuntia. Tinjan minikapulat oli vaikeat. Tänään suunnat eroittuivat hyvin vaikka teki heti peräkkäin. Tunnari-merkki erottelu oli paha. Meinasi rynnätä tunnarille jo merkin virittelysanasta. Seuraamisessa on ollut tosi hyvä asenne. Tänään painoi seuraamisessa aika voimakkaasti.

Hillan uusi lelu on ollut todella hyvä ja Hilla ihastui siihen täysin. Se lentää hyvin ja ponnahtaa maasta täysin arvaamattomiin suuntiin. Siitä saa hyvin otteen ja maata pitkin vedettynä lelu pomppii hassusti. Lisäksi se vielä venyy hieman vetoleikeissä. Tinja puolestaan ihastui Hillan kaninkarvaleluun niin pahasti, että siti piti vahtia Hillalta muristen. Ja Tinjahan ei siis oikeasti osaa edes leikkiä leluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti