torstai 21. elokuuta 2014

Niitä samoja treenejä


Hillan kanssa on tokoprojektien lisäksi pyrkiä tekemään joka treenikerralla 2-4 liikettä kisamaisesti. Joko kokonaisia liikkeitä tai sen osasia.

Keskiviikko:
Ruutu: Este merkin vieressä. Merkiltä vino linja ruutuun. Selvitti todella hyvin. Merkki hieno. Pientä steppailua merkin taakse käskyn jälkeen. Ruutuun vinosta linjasta huolimatta ruudun etulaidasta ja keskelle ruutua. Huono maahanmeno: hidas ja kiemurassa. Seuraamiseen tulo lievästi levotonta ja kyttäsi loppuvaiheella tötsää.
Hyppynouto: perusasentotreenit vaikuttivat näköjään positiivisesti: lähti kääntymään jo esteen päällä perusasentoon. Toisin törmäsi hieman esteeseen.
Liikkeestä istuminen: Seuraaminen hyvää. Varmanoloinen istuminen. Saisi olla hivenen nopeampi.
Luoksetulo läpijuoksuna: hieman hidastelee matkalla, mutta tulee melko nopeasti perusasentoon.

Torstai:
Seuraaminen: Erittäin pitkä seuraaminen. Ainakin 2xEVL-seuraaminen. Vire pysyi hyvin koko ajan ylhäällä, mutta liikkeestä tehdyt täyskäännökset huononivat seuraamisen aikana. Paikallaan käännyttäessä malttoi käyttää kunnolla takapäätään. Juoksukäännöksissä ei muistanut saksalaista ja oikealle päin tehdyssä täyskäännöksessä irtoaa valtavasti. Tuntuu seuraavan jostain syystä kummallisen kaukana (=ihannepaikalla), kun normaalisti tulee tiiviimmin. Sivuaskeleet ja peruutus melko hyvät. Hidas kävely edelleen todella hyvä. Vahvistettiin vielä lopuksi erikseen liikkeestä tehtäviä täyskäännöksiä.
Luoksetulo läpijuoksuna: Vieläkin himmailee lievästi vauhdin kanssa, mutta tulee kuitenkin nopeasti perusasentoon.

Todellisuus meidän treeneistä?

Tinja ei treenannut keskiviikkona, mutta tiistaina se teki kaikenlaista. Liikkeestä istuminen ei sujunut ilman käsimerkkiä. Tunnari oikein hieno. Ei heitellyt vääriä menemään, joten jotain positiivista kehitystä on tapahtunut. Metsku oli hieno Tinjaksi. Ei oikeastaan tässä muuta kuin nostaa todella varovaisesti. Taisi taas tiputtaa metskun, mutta yritti palauttaa vauhdilla. Kaukoissa joutuu huomauttelemaan levottomuudesta seisomisissa, mutta sen jälkeen malttaa pysyä täysin paikallaan. Tinjalla on luonnostaan hirveän hyvä tekniikka tehdä kaukoja.

Torstaina Tinjalle nopeat treenit, joissa kertailtiin rallytokoasioita ja harjoiteltiin kaukoja. S-m vaihto kaipaa Tinjalla hieman treeniä vain siksi että pikkusheltti ei malttaisi millään pysyä tarpeeksi pitkään paikallaan. Rallytokossa pitää seuruuperuutuksen suoruuteen kiinnittää huomiota. Pitää myös muistaa treenata edessä peruuttamista seinän vieressä ja muistaa myös joskus treenata paikallaanoloja.

Hilla sai uuden pallon kaverilta!
Ja Hillan elämä on pallo.
Tokoprojektit
Perusasennon osaa tehdä taitavasti hyppäämällä, mutta vaatii käsimerkin. Vahvistetaan uutta käskyä tähän ja yritetään häivyttää käsimerkkiä. Käsimerkin häivyttäminen on osoittautunut yllättävän haasteelliseksi ja vaatii jatkosuunnitelmia.

Kaukoissa on sama ongelma käsimerkin kanssa kuin perusasennossa. Osaa pompata oikein käsimerkin kanssa, mutta ilman käsimerkkiä nousee käskysanalla vain seisomaan. Tänään vahvisteltiin pelkästään s-i vaihtoa naksuttimen avulla venytetystä seisomisesta ja siinä kyllä osasi siirtää painon takaisin takajalalle. Pitää nyt vahvistaa myös tätä, niin kisatilanteessa Hilla toivottavasti myös muistaa painonsiirrot. Itse pomppuseisomiseen pitää vaihtaa koulutustekniikkaa ja opetetaan pelkkä pomppu ensin naksuttimella ja sitten yhdistetään seisomiseen.

Hillan lempilelu pallojen jälkeen.

Olin unohtanut laittaa möllitokosta otetut valokuvat tänne, joten laitetaan nyt. Kuvaajana Anni Rask. Valitettavasti olen kadottanut kuvasivujen alkuperäisen osoitteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti