sunnuntai 31. elokuuta 2014

Levotonta


En tiedä mitä Hillaa vaivaa, mutta kierrokset alkavat nousta sillä todella vaarallisesti. Ennustankin, että piirimestaruuksissa voi seuraaminen olla, öh, pomppivaa. Vielä ei ole mennyt kuppi nurin, mutta merkit ovat ilmassa. Hirveän levotonkin se on tehdessä ja välillä on tosissaan joutunut puuttumaan kyttäämiseen. Yritetään kuitenkin ajatukset pitää viime viikonlopun onnistuneessa kisatreenissä.

Tiistaina ollaan treenattu kotona. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina puolestaan käytiin ryhmätreeneissä. Lauataina ei treenattu, koska ajeltiin takas kaupunkiin. Nyt muutettiinkin lähemmäs keskustaa. Mannerheimintielle ei ole kuin kivenheitto. Saa nähdä mistä löydämme uusia treenipaikkoja.

Tiistai (Hilla):
Seuraaminen: EVL-seuraaminen. Oli tosi levoton. Paikka hieman seilaili ja seurasi todella vinossa. Vire tuntui olevan ok, mutta ei vaan keskittynyt. Häiriintyi myös laukauksesta: ei pelännyt mutta höristi korviaan sadasosasekunnin ajaksi. Juoksukäännöksissä tarjosi saksalaisia. 90 asteen käännökset ja peruutus erinomaisia. Sivuaskeleet ihan hyviä. Liikkeestä tehdyt täyskäännökset jäävät hieman puolitiehen.
Hyppynouto: Kuuntelutreeninä. Meni täysin lankaan käsky-sanasta. Kuunteli kuitenkin maahanmenon. Vaati useamman yrityksen, mutta hyväkin suoritus tuli sieltä.
Kaukojen tynkä: Tarkoitus oli tehdä pelkä i-s-vaihto kisamatkalta, mutta jätti istumisen vajaaksi, joten yritettiin kerta toisensa jälkeen ennen kuin malttoi nousta kunnolla reilun 5 metrin päästä ja pääsin lopulta palkkaamaan.

Ryhmätreeneissä ollaan tehty liikkuroituna paikallaan oloja. Keskiviikkona Hilla teki sekä istumisen ja paikkamakuun. Torstaina Tinja teki istumisen ja Hilla paikkamakuun. Perjantaina taas Hilla molemmat Hilla oli haukkunut keskiviikon paikkamakuussa, kun Tinja oli aloittanut autossa räksyttämään. o_O Ei koskaan ole tehnyt vastaavaa. Torstaina ja perjantaina meni kuitenkin hyvin. Hilla kyttäilee taas liikkuria, mutta tottelee kuitenkin käskyt. Tinja istui oikein hienosti. Siis sitten, kun sen oli eka saatu istumaan.

Seuraamisessa tuli Hillan kanssa yllättävä ongelma, kun Hilla juoksupätkillä peitsasi ja paikka siirtyi sen takia hivenen liian taakse. Onnistuttiin kuitenkin rikkomaan peitsaus laukaksi. Juoksukäännöksissä menee edelleen käännökset sekaisin. Levottomuus on vaihdellut päivästä riippuen. Perjantaina tehtiin seuraaminen liikkuroituna ja Hilla kyttäsi taas todella paljon liikkuria. Taisi vinkuakin jossain vaiheessa.

Treenikaveri oli ostanut aivan uudenlaiset reikäiset kartiot ja ne osoittautuivat Hillalle aika pahaksi. Keskiviikkona Hilla juoksi merkin ylitse täysiä. Torstaina ruutua etsittiin pitkään. Toisin kentällä myös muita tötsiä eikä ruudussa ollut nauhaa. Perjantaina jo sentään alkoi sujua. Ohjattu on tosi hieno ja ruutukin sujuu. Hilla edelleen juoksee ihan takalaitaan.

Tinjalla ei ollut mitään ongelmaa uusien tötsien kanssa, mutta muuten vaan pösilöi. Tinjalle otettiin parina päivänä ruutua niin, että suoraan autosta tekemään ruutua. Ei osannut hakea juuri lainkaan. Perjantaina ei irronnut sitten millään ja lopulta jouduin näyttämään itse ruudun sijainnin.

Hillan kanssa on ehditty treenata myös hyppynoutoa, jossa nykiminen saatiin vähällä vaivalla ainakin toistaiseksi pois. Kaukoissa pomppuseisomiseen yritetään lisätä etäisyyttä. Peru-käskyä pitäisi vahvistaa, kun ei täysin muista liikuttaa etujalkojaan.

Tinja on tietysti treenaillut joka treenikerta rallytokoa. Lentävä shetlantilainen on ollut aika lentävä. Ollaan myös harjoiteltu käytösruutua muiden treenatessa ja se on sujunut yllättävän hyvin. Yhtenä päivänä Tinja haukkui, kun toinen koira teki ruutua. Tinjalla on muutenkin ollut ääni vähän herkässä. Tinja teki myös perjantaina tunnaria liikkuroituna ja sille naurettiin. :D Keskittymiskyky oli taas nolla, mutta vire 110. Toi kuitenkin oikean koskematta muihin kapuloihin, kun muisti vaan mitä oli tekemässä.

Huomenna on Tinjalla rallytokovalmennus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti