maanantai 18. elokuuta 2014

Kisamaista treeniä

Lauantaina taas viikottaiset kisatreenit. Hillalle taas EVL kahdessa erässä, mutta liikkeet viimeisestä ensimmäiseen järjestyksessä. Tinjalle poikkeuksellisesti VOI ohjelma läpi. Voisinkin joka toinen viikko tehdä voittajan ja joka toinen avoimen luokan liikkeet, niin ei aina jumita samassa.

Paikallaanolot taas niin, että olin näkyvillä laittamassa merkit valmiiksi kentälle. Tällä kertaa molemmilta hyvät paikallaan olot. Hillakin pysyi skarppina. Tinja vain päätti taas palkata itse itsensä pomppimalla perusasento-käskystä.

Hillan EVL
Kaukot 9
Järjestys s-i-m-s-i-m. Liikkui hieman molemmissa s-I vaihdoissa. Muuten hyvät ja nopeat vaihdot. En käyttänyt uutta käskyä kuin istumisiin.
Tunnari 10
Rinki. Erinomainen. Korjasi kerran hyväksytysti puruotettaan.
Metsku 9½
Hieman vino perusasento. Muuten erinomainen.
Ohjattu 10
Oikea. Pientä sinkoilua ja rumahko kapulan nosto. Merkki hivenen hidas. Kokonaisuudessa kuitenkin hyvä.
Ruutu 6
Hieno merkki! Merkiltä vain jostain syystä sinkosi tunnaririnkiin seisomaan. Korjasi kyllä ruutuun uudella käskyllä, kun molemmat mietittiin että mitä nyt tehdään. Seuraamiseen tulo hyvä. Mikä lie oikosulku Hillalta.
Luoksetulo 8
Aika pliisu suoritus, mutta ei mitään suurempaa. Ennakoi voimakkaasti stoppeja, mutta tuli tasaisesti laukalla. Stopit eivät parasta Hillaa, mutta ei juuri valunutkaan.
Zeta 9
S-i-m. Kaikki jäävät oikein ja suoria. Seuraaminen hyvää, käännöksissä liikaa varmistelua. Hieman huonot seuraamiseen siirtymiset jäävien jälkeen.
Seuraaminen 9
Tässä ei mitään suurempaa. Juoksukäännöksistä pitää saada turha varmistelu pois. Sivuaskeleet ja peruutus tarvitsee lisätreeniä. Hidas kävely hieno, vähän meinaa ylityöskennellä käännöksissä. Vire hyvä ja kontakti pysyy hyvin.
Yleisvaikutelma
Varsinkin ensimmäisen erän Hilla suoritti todella hyvässä vireessä. Toinen viikko jo peräkkäin, kun Hillan suorittaminen tuntuu todella varmalta. Liikkeiden välissä seuraa kunnolla ja on hyvin hereillä.

Tinjan VOI
Seuraaminen 6
Vire oli kyllä hyvä, mutta Tinja muisti tarjoilla välillä oikealla puolella seuraamista sun muuta. :D Pitää muistutella sivuaskeleet ja peruutus uudestaan mieliin. Tein EVL-seuraamisen, kun en muistanut oliko voittajassa sivuaskelia ja juoksukäännöksiä.
Liikkeestä istuminen 6
Annoin käsiavun istumiseen. Tinjalla meni roska silmään, joka piti tietysti poistaa kesken istumisen ja sitten se päätti vielä pompata seisomaan ja takaisin istumaan kun tulin takaisin sivulle.
Luoksetulo 0
Vauhtia ainakin riitti. Niin paljon, että Tinja lopulta sai juoksuhepulin ja juoksenteli ympäri kenttää. Yritä siinä vakavalla naamalla kutsua koiraa takaisin töihin kun toisella on hauskaa. Stopit todella vinot kohti palkkaa. Seisomisessa valui todella paljon. Maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä (pysähtyi eka).
Nouto 10
Ei mitään ihmeellistä tässä. Tasamaanoutona.
Metsku 5
Tinja yritti kovasti palauttaa vauhdilla, mutta vahingossa tiputti kapulan puolessa välissä matkaa. Nosti kuitenkin itse uudestaan. Palautti vinoon perusasentoon ja tiputti jalkoihin kapulan. Hyväksyttävä suoritus kuitenkin.
Tunnari 9
Rinki. Tinja hetken mietti tunnarikapuloilla ennen kuin palautti oman, koska Hilla huusi ja tempoi ihan vieressä. Ilman Hillaa olisi varmaan räjäyttänyt ringin taivaan tuuliin…
Ruutu 9
Vähän kiemurainen juoksulinja ruutuun ja jäi todella eteen, mutta ruudun sisälle kuitenkin. Muuten todella hyvä. Seuraamiseen siirtyminen erinomainen.
Kaukot 8
Järjestys s-i-m-s-i-m. Ensimmäiseen seisomiseen tuplakäsky, ekalla käskyllä nousi istumaan. Muuten todella nätit vaihdot. Ei liikkunut milliäkään. Ei kyllä mene onnen lahjat tasan näillä koirilla.
Yleisvaikutelma 10
Tinjalla taas riitti intoa. Oli jo aika lentoon lähdössä heti kun otti hihnasta irti.

Torstaina käytiin ryhmätreeneissä. Molemmat koirat tekivät pikkujuttujen lisäksi kolme liikettä liikkuroituna. Hillalle zeta, ohjattu ja tunnari. Näissä ei mitään muuta kummallisuuksia kuin että Hilla on seisoi istumisen. Pitääkin zetaa tehdä paljon liikkuroituna, Teki istumisen taas varmasti heti kun tehtiin erikseen. Hilla ei hirveästi arvostanut kaukojen treenailua kaatosateessa, mutta teki kuitenkin. Tinjalle avo-seuraaminen, metsku ja kaukot. Tinjan keskittymistä haittasi vieressä ollut jalkapallopeli. Seuraaminen ei ollut hirveän hyvää ja kaukoissa tarvitsi seisomiseen useamman käskyn, kun tuijotteli peliä. Metskun sentään teki vaikka erittäin vastentahtoisesti!

Sunnuntaina treenattiin kotipihalla. Hillalle jatkettiin tokoprojektien harjoittelua. Lisäksi muutama luoksetulo esteen kautta ja pari metskua, jossa haettiin tiiviyttä luovutuksen perusasentoon. Tokoprojektit etenee ihan hyvin. Pikkuhiljaa vahvistellaan uusia käskyjä ja häivytetään apuja. Kaukojen seisominen on ehdottomasti parempi pompun kautta. Ei ole siinä lainkaan etupainoinen. Tinja puolestaan teki vähän sitä sun tätä yhden toiston verran. Oli taas tosi pirtsakka ja vähän ylivireinen, mutta suoritti hienosti ja oikein kaikki liikkeet. Tinjalle liikkeestä istuminen ilman apuja, tunnari, avohyppy sekä hyppynouto metskulla ja puukapulalla. Ainoastaan kaukojen seisomisessa ihme bortsumaista kyttäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti