lauantai 9. elokuuta 2014

Hurjan agilitykoiran melkein LUVA

Hilla on nyt yrittänyt hienovaraisesti ja vähemmän hienovaraisesti ilmoitella, että agility olisi SE Hillan laji.  En ole vieläkään Hillan kanssa samaa mieltä, vaan toko saa edelleen olla päälajimme siihen saakka kun muutama arvokisa menee taas penkin alle.

Hillan mielestä autossa odottaminen on pienten bortsujen rääkkäämistä.
Koirat kävivät keskiviikkona agilityepiksissä. Jos Hilla oli mennyt pari viikkoa sitten vain noin puolella normaalista vauhdistaan, niin nyt se löysi taas aivan uuden vaihteen itsestään ja meni ¼ kovempaa kuin normaalisti ja kiihdytti vaan menoaan rata radalta. Hillan vauhtia kuului ihmeteltävän jopa kentän laidassa.

Tinjan mölliradatx2
Tinja meni ensimmäisen radan aivan täydellisesti! Tinjahan ei ole nähnyt yhtään agilityestettä reiluun kahteen kuukauteen ja Tinjan treenimäärä ei muutenkaan ole kovin hurja. Kontaktit Tinja selvästi muisti edelleen, mutta en vaatinut pysäytyksiä. Tärkeämpää on nyt, että Tinjalla on kivaa. Keskustellaan asiasta sitten syksyllä, kun päästään taas kunnolla treenailemaan. Ensimmäisellä radalla mokailin itse yhdessä valssikohdassa, kun katsoin radan jatkuvan väärään suuntaan. Tinja pelasti tilanteen, koska sehän nyt ei irtoa yhtikäs mihinkään. Toisella radalla Tinja ei oikein malttanut olla komentelematta minua putkilla. Pitääkin taas vahvistella putkia erikseen namialustalla. Tinjan kanssa saisi todennäköisesti aika vähällä vaivalla kerättyä kaikki LUVAt ykkös- ja kakkosluokista, kunhan vain viitsisi opettaa kepit varmemmaksi ja muutaman ohjaustekniikan lisää.Hillan möllirata
Hilla kävi kaahoittelemassa mölliradan alkulämmittelyksi läpi. Multa alkeellinen moka putkien jälkeiselle hypylle, kun etenin vähän liian nopeasti seuraavalle esteelle. Kontaktit kuitenkin ok, mutta vaativat hieman painostamista. Putkilla tuli vähän kiire päästä pois Hillan alta. Mutta kääntyypä Hilla aivan uskomattoman hyvin!


Hillan kisaavien radatx2
Aika yksinkertainen rata. Juuri tämän kovempaa Hilla ei taida päästä enää suorilla… Rengasta ei enää pelätty ja kontaktit ok. Ensimmäisellä radalla keppien haku pieleen minun takia; kerroin liian myöhään, että kepit seuraavaksi. Kepin jälkeiselle putkelle vienti voisi olla sievempi ja takaakierron puomia edeltävällä esteelle olisi voinut tehdä kauempaa, kun Hilla kuitenkin irtoaa. Sekunteja saisi vielä karsittua, kun Hilla ei jäisi A:n harjalle seisomaan ja korjailisi rytmitystä, jotta Hilla pystyisi etenemään sujuvasti. Mutta on se mieletön agilitykoira, kun vauhtia piisaa mutta silti on erittäin kevyt ohjata (paitsi jos on tarkoitus saada lähelle.)Tänään oli viralliset agilitykisat.

A-agilityrata
Nolla tipahti etenemällä 4,42m/s hitaista kontakteista huolimatta! Tuli vain yksi nopeampi nollarata ja jäätiin 2. sijalle. Osallistujia oli niin vähän, että LUVA jäi saamatta. Kieltämättä harmittaa, mutta eiköhän noita nollia ala tulla enemmänkin, kun radat alkaa taas sujua. Kontakteilla ja rytmityksessä olisi aika paljon perkaamista.


B-agilityrata
HYL. Hilla vetäsi aikamoiset kierrokset ja lopulta lähti híeman lapasista kesken radan ja sinkoili pikkasen ympäriinsä. :D Sain kuitenkin haltuun uudestaan ja loppurata nätisti läpi. Rimatkin pysyivät ylhäällä. Ikävästi purki vaan paineita käymällä minun jalkoihin kiinni radan päätteeksi…


Tinja treenaili pihalla pujottelua. Vielä varmuutta kaivataan lisää, mutta yllättävän hyvin lähti sujumaan. Olisin mittauttanut Tinjan, mutta tuomari ei halunnut kesken kisojen. Ehkä pääkaupunkiseudulla ollaan avomielisempiä. Vähän inhottavaa, kun Tinja saattaa hyvällä tuurilla mennä miniksikin.

Vauhtia riittää Tinjallakin.
Minun on jotenkin vaikea suhtautua agilityyn vakavasti, koska se vaan tuntuu niin helpolta molempien koirien kanssa. Siitä huolimatta, vaikka nollaradat ovat viime aikoina olleet vähissä. Varsinkin Hillan kanssa agility on yhtä flow-tunnetta.

Hillan kanssa olisi elokuun aikana tarkoitus ottaa vielä 5-8 agilitystarttia jos juoksuja ei satu tulemaan. Katsotaan josko niitä LUVA-nollia alkaisi tippua jo tässä kuussa.


Toko
 Tokon MM-kisat olivat tällä viikolla, mutta en hirveästi jaksanut kisoista innostua. Perjantaina ryhdistyin sentään katsomaan hieman finaalia ja katsoin voittajakoiran suorituksen. SM-kisojen jälkeen toko on ollut aika masentavaa puuhaa. Ei näyttänyt Hillan suoritus yhtään samalta illalla, ei.

Tällä viikolla ollaan tokoiltu hieman laiskemman puoleisesti, vain kolmisen kertaa kohtuu lyhyitä treenejä. Tinja on treenaillu lähinnä vain rallytokojuttuja, mutta eilen harjoiteltiin myös hieman tunnaria ja metskua. Metsku olikin todella hieno.

Hillan kanssa ollaan keskitytty lähinnä vain muutamaan asiaan. Kaukoja on treenattu paljon. Runsas palkkaaminen on aiheuttanut sen, että vire on noussut ja Hilla ei ihan aina malta kuunnella tai odotella käskyjä. Uudet käskyt vielä menee sekaisin. Seisominen vielä pitää opettaa täysin uudella käskyllä. Se lähdetään nyt opettamaan ”pomppaamisen” kautta, jotta päästäisiin etupainoisuudesta eroon. Oikeastaan enää m-s-vaihto on ongelmallinen, muuten vaihdot alkaa olla puhtaat ja nopeat.

Seuraamisessa yritetään saada harmonisemman näköiseksi eli poistaa kaikki pienikin paikan seilaaminen. Poikittamiseen en ole enää viitsinyt hirveästi puuttua, kun ei Hillan seuraaminen tunnu oikealta, jos Hilla ei poikita. Juoksutäyskäännöksissä Hilla tahtoo irrota vielä paljon, joten niitä pitää treenata enemmän.

Eilen tein pienet kisamaiset treenit, ja tunnari, luoksetulo sekä ohjattu tehtiin peräjälkeen palkatta. Tunnari aika hieno. Luoksetulo ei ihan täyttänyt standardeja, vaikka stopit olivatkin aika kivat. Ohjattu kanssa aika kiva, varsinkin merkki oli hieno.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti