maanantai 25. elokuuta 2014

Ehkä kaikki ei ole niin huonosti

Kukkaistytöt<3

Viikonloppu on treenaamisen kannalta ollut aika laiskaa eli ei treenattu mitään. Sunnuntaina kuitenkin käytiin porukalla tekemässä kisatreenit. Saatiin siis vaihteeksi liikkurointiakin. Paikallaanoloja ei tehty. Hillalle juoksujen takia kaikki liikkeet putkeen mutta sekoitetussa järjestyksessä.

Tinjan AVO
Seuraaminen 9
Aika levottoman oloinen, mutta teki nätisti kaiken ja suurimmaksi osaksi liikkui "tanssimalla". Yhden käännöksen pilasin itse, kun olin kääntymässä ensin toiseen suuntaan ja tajusinkin että pitääkin mennä juuri vastakkaiseen.
Liikkeestä maahan 9½
Vähän jähmeä seuraamiseen lähdössä mutta seurasi ihan hyvin. Ei olisi kyllä tarvinnut pompata ensin ylöspäin ja heittäytyä siitä maahan...
Luoksetulo 6
Vauhti hyvä, mutta ei kuunnellut lainkaan stoppia vaan tuli läpi hidastamatta. Toisella käskyllä pysähtyi kuin seinään, kun oli enää parin metrin päässä minusta. Pomppasi vielä vasten ennen perusasentoon siirtymistä. Harkitsi selvästi tässä lähtisikö vaan juoksemaan ympäri kenttää...
Liikkeestä seisominen 10
Ihan hyvä avo-suoritus. Seisominen voisi olla terävämpikin.
Nouto 6
Possu-sheltti lähti hyvin hakemaan kapulaa ja nostikin sen. Sitten totesikin, että ei oikeastaan viitsikään tuoda kapulaa minulle ja tiputti sen ja kävi nuuhkimassa maata. Toisella käskyllä palautti nätisti.
Kaukot 9½
Todella nätit vaihdot siitä huolimatta, että kuikuili taaksensa. En edes tiedä miten sen onnistui muka kuulla käskyt siinä pään asennossa. Väisti voimakkaasti lonkan päälle kun palasin sivulle.
Hyppy 10
Todella hieno ja vauhdikas.
Yleisvaikutelma 9
Olisi 10, jos Tinja ei olisi haukkunut muutamassa liikkeenvälissä. Teki todella iloisesti töitä, mutta vire liian korkealla ja selvästi ei ihan pystynyt täysin ottamaan käskyjä vastaan. Palkkaantui vähän turhankin hyvin kehuista.Hillan EVL
Luoksetulo 8½
Aika lyhyet välit ja pysäytin ensimmäiselle törpölle liian myöhään ja annoin sitten hieman valua myös toisessa stopissa, jotta ei ihan yhden laukka-askeleen välein tarttee stopata. Vauhti hyvä kahdessa ensimmäisessä välissä. Stopit ihan kivat. Seisominen voisi olla vielä hivenen terävämpi. Perusasentoon siirtyminen taas hidas. Jäi perusasennossa normaalia kauemmaksi, mutta suora ja vielä täysin hyväksyttävällä etäisyydellä.
Seuraaminen 8½
Alkoi pyörityskuviolla, jossa liikkuri seisoi ihan vieressä. Hilla tuijotteli liikkuria ja selvästi ajatteli, että jos on tarpeeksi söpö niin häntä tullaan rapsuttelemaan. Vähän nihkeästi teki mutta kuitenkin teki kaiken. Alkoi seurata kunnolla kun päästiin irtoamaan liikkurista. Käännökset vasemmalle hienot! Täyskäännökset hieman vaimeat, mutta koska vasemmalle käännöksissä käytti hyvin takapäätään, niin taitaa johtua mun kävelystä. Juoksukäännöksissä liikaa varmistelua.
Zeta 9
Järjestys i-s-m. Kaikki jäävät oikein ja suoria. Käännökset onnistui aika hyvin. Seuraaminen hyvää, petrasi varsinkin viimeiselle välille. Hieman huono seuraamaan siirtyminen seisomisen jälkeen.
Ruutu 9½
Merkki hyvä. Ruudussa meni ihan takalaitaan, mutta oli juuri ja juuri sisällä. Teki vielä huonohkon mahaanmenon, niin tuli vielä pikkasen eteen. Seuraamiseen tulo ihan ok. Ruutu-maahanmenot tarvitsee selvästi vahvistusta. Lisäksi Hillalle pitää taas motkottaa ruudun ylijuoksemisesta.
Tunnari 10
Rivi. Hyvä vauhti kapuloille. Nosti heti kun sattui oikean kohdalle. Vähän huolimaton kapulan nosto maasta. Palautus myös hyvä.
Kaukot 5½
Järjestys i-s-m-s-i-m. Tuplakäsky ensimmäiseen istumiseen koska jätti asennon törkeän vajaaksi. Veti herneet nenäänsä tästä ja myös ensimmäiseen seisomiseen tuplakäsky. Loput vaihdot kuitenkin hyviä. Peru-käsky toimi hyvin. Liikkui noin 10cm eteen. Aika mielenkiintoista, että taas tulee vajaita asentoja kun en muista Hillan niitä tehneen hetkeen. Toisin ei ollakaan treenattu viime aikoina kuin tekniikkaa ihan lyhyeltä matkalta.
Ohjattu 10
Oikea kohti ruutua. Merkki hyvä. Asettui merkillä vinoon vasemmalle. Tästä huolimatta todella hieno oikean puolen kapulan haku. Ei epäröinyt yhtään vaikka myös ruutu samalla suunnalla.
Hyppynouto 9
Tämä muuten upea, mutta nykäisi aika voimakkaasti liikkurin käskyllä. Hieman vaikutti siltä, että saattaa purra metskuun kiinni, mutta luovutti kuitenkin yhdellä käskyllä kapulan.
Yleisvaikutelma 10
Lähes suoraan autosta kentälle. Tein muutaman lyhyen seuraamispätkän pallopalkalla ja tässä oli todella levoton. Keskittyi kuitenkin kisatreenien aikana todella hyvin ja teki todella varman oloisesti. Liikkevälisiirtymät hyvät: malttoi seurata nätisti. Pientä tötsien kyttäilyä. Vire pysyi koko ajan hyvänä.


Kolmas viikko jo peräkkäin kun Hillan suorittaminen tuntuu todella varmalta. Samaa sanoo myös treenipäiväkirja. En kuitenkaan tahdo vielä ruveta iloitsemaan. Eiköhän taas jotakin tapahdu kokeessa. Enää hieman alle kolme viikkoa aikaa piirimestaruuksiin. Kaukoille on nyt kiireesti tehtävä jotakin, sillä ne on onnistuttu hajottamaan (tarkoituksella toisin) pieniin osasiin. Ja muutama muukin asia pitäisi kiireesti treenata kuntoon.

Mutta kaikkein huolestuttavampana Tinjan SM-kisat ovat enää alle kahden viikon päässä! VOI-koirana on aika kovat paineet. Pitää nyt Tinjan kanssa treenata ihan hulluna.Tänään naksuteltiin molemmille koirille seisomisesta pomppaamista. Hilla keksi tämän tosi nopeasti ja tarjoili jopa välillä ilman apuja pomppuperusasentoa. Naksuttimella Hilla näköjään tajuaa asian nopeasti, joten tällä jatketaan. Tinja teki taas asiat monimutkaiseksi ja vetäisi kirjahyllystä itselleen kansion, jonka päällä tarjoili 2on2off-asentoja. Lentävälle shetlantilaiselle ei olisi varmaan muutenkaan järkevää opettaa lisää pomppimista.

Illemmalla vielä toiset lyhyet tokotreenit. Hilla oli niin hyvässä vireessä, joten hirveästi ei tarvinnut hinkata. Tarkoitus oli vahvistaa täyskäännöksiä, mutta nyt Hilla käytti todella hienosti takapäätään myös liikkeestä tehtynä, joten paljoa ei vahvistelua tarvittu. Juoksutäyskäännöksissä ei lähtenyt tarjoamaan saksalaisia, mutta kääntyi aika kivasti silti vasemmalle. Katotaan mitä näistä tulee. Pari läpiluoksetuloa vauhdin säilyttämiseksi ja lisäksi m-i vaíhto kisamatkalta. Tinja teki rallytokoa vähän kaikenlaisia liikkeitä sekaisin radanomaisesti. Oli aika lentävällä tuulella, niin asennot eivät tahtoneet pysyä suorassa. Hyvä kun toisella on intoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti