keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Palkintoporsaita oomme kaikki

  

Aloitetaan kaikkein tärkeimmällä uutisella eli sillä, että Tinja(!) sai AVO1-tuloksen! Vaikka kyseessä olikin vain möllitoko, niin tämä oli silti Tinjan ensimmäinen ykköstulos avoimesta koskaan. Tinja ei tyytynyt pelkästään saamaan AVO1:stä vaan lisäksi voittamaan luokkansa viidestä koirakosta.

Paikkamakuu 9½
Vierestä oli lähtenyt koira, enkä ollut tiennyt asiasta mitään. Nyt kai voi sanoa, että Tinja on täysin varma paikkamakuussa pitkän taistelun jälkeen. Puolikas piste lähti haistelusta. Sai vähän tehdä töitä, mutta meni yhdellä käskyllä maahan.
Seuraaminen taluttimetta 8
Aika kiltti linja, kun itse olisin antanut korkeintaan 6. Tinja ei ihan tykännyt Hilla-seuruuttamisesta, mutta tsemppaili kivasti aina välissä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Ei ihan terävintä Tinjaa, mutta ei oikein mitään sellaista mistä olisi voinut ottaa pisteitä.
Luoksetulo 9
Tämä olisi oikeasti ollut oikeasti 0, mutta sain uusia liikkeen. Tinja jäikin seisomaan mun viereen enkä huomannut sitä ensin ja sitten se lähtikin tekemään seuraamista. Uusittuna vauhti oli aika hidas Tinjaksi ja pysähtyi aika huonosti mutta yhdellä käskyllä.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Tämä aika hyvä.
Noutaminen 10
Tinjaa parhaimmillaan. Pientä kiemurtelua palautuksessa mutta ei pyöritellyt kapulaa.
Kauko-ohjaus 10
Ei ihan kaikkein parasta Tinjaa ja väisti aika voimakkaasti kun palasin takaisin sivulle.
Estehyppy 8½
Tuplakäsky istumiseen, koska piti taas nuuhkia vierasta estettä. Muuten hieno.
Kokonaisvaikutus 10
Tinja tsemppasi kovasti vaikka hirveästi jännittikin<3. Seuraamisen jälkeen piti nostattaa aika paljon, mutta rentoutui loppua kohden. Eihän se ollut vieläkään täysin oma itsensä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.


Nyt pitääkin ruveta katselemaan Tinjalle sopivia tokokokeita syksyksi, jos tähtien ja kuun asento olisi vihdoinkin oikea ja Tinja saisi TK2 kasaan. Kun Hilla on kehittynyt harppauksittain, on Tinjakin kehittynyt aivan valtavasti täysin huomaamatta. Siitä aina paikkamakuista karkailevasta koirasta on vihdoin tullut luotettava koesuorittaja.

Agilitykisoissa...

Hilla kävi lauantaina agilitykisoissa. Hillahan ei siis ole nähnyt yhtään agilityestettä kahteen kuukauteen. Yllättävän hyvin meni siihen nähden. Lähinnä noin 30 asteen helle keskipäivällä haittasi meitä molempia enemmän ja ei meistä kumpikaan jaksanut oikein juosta. Hilla ei tunnu sitten yhtään kestävän helteitä ja tuntui etenevän noin puolella normaalivauhdistaan.

Ensimmäinen rata oli hyppäri, josta meille HYL. En muistanut enää rataa jälkikäteen, joten tästä ei ole ratapiirrosta. Tämä rata meni aika pitkälle oikean tunteen ja rytmin hakemiseen. Hilla joutui selvästi pujottelussakin keskittymään tavallista enemmän, että meni oikein. Hylkäys heti 3. esteellä, jossa Hilla ei tullut pakkovalssiin vaan hyppäsi tyynesti väärästä suunnasta. Radan loppuvaiheella väsähdin totaallisesti itse ja Hilla parka joutui arvuuttelemaan aika paljon mitä haluan ja hyppäsi useamman esteen väärin päin. Loppusuora kuitenkin mielettömän hieno vaikka itse raahauduin kaukana perässä.

Toiselta agilityradalta 20 vp. Rima alas 2. esteellä. Hyppäsi puomin alastulokontaktin yli (ensimmäinen laatuaan) ja kielsi renkaalle. Oli jo hyppärillä jarrutellut renkaalle ja nyt ei uskaltanut hypätä. (Keväällä rysähti pahasti päin rengasta, joten tästä on näköjään jäänyt pieni kammo.) Lentokeinu vielä viimeiseksi tuttuun tapaan. Rata oli minusta todella helppo ja saatiinkin Hillan kanssa se muuten sujuvasti läpi. Hyvin päästiin vielä ihanneaikaankin, vaikka renkaalle tuhlaantui useampi sekunti ja Hilla ei edennyt helteessä ihan normaalivauhtiaan. Yllättäen päästiin vielä 3. sijalle kun enempää ei tullut tuloksia. 2. sijalla olleellakin oli 20 vp. Luulin, että näin helpolla radalla olisi tullut montakin nollaa.


Mielenkiintoista oli kuitenkin käydä kisaamassa näin suoraan tauolta, koska nyt korosti selkeästi meidän heikkoudet ja vahvuudet. Hilla hakee mielettömän hyvin esteet ja se on todella helppo ohjata. Sen sijaan se ei edelleenkään tule lähelle ja kontaktit vaatii vahvistamista.

Eilen oltiin agilitykoulutuksessa. Tehtiin 3. luokan tasoista rataa. Hillasta alkoi löytyä normaalia vauhtiakin. Ei päästy kertaakaan nollalla läpi, mutta tehtiin ihan hyvääkin pätkää. Omaan rytmittämiseen joutuu kiinnittämään paljon huomiota, sillä Hilla menee kyllä todella hyvin enkä ole kuin minä enää jarruna. Hilla oli aika hauska, kun sille huomautti kerran kontakteille pysähtymisestä, niin sen jälkeen se olisi vaan mennyt yhä uudelleen ja uudelleen kontakteille asenteella: ”Katso, kun minä osaan tämän!” Rengas oli taas pelottava, mutta vahvistettiin sitä erikseen ja sitten menikin sujuvasti radan osana. Opin myös uuden ohjaustekniikan, joka menee syksyllä Hillalle opetukseen, kunhan taas pääsen treenailemaan itsenäisesti.

Ratapiirros alunperin TÄÄLTÄ.

Tokoa tietysti ollaan treenattu ahkerasti. Tinja on harjoitellut rallytokoa SM-kisoja varten ja alkaa sujua jo todella hyvin. Alla olevalla videolla kaikki oleellinen Tinjan treeneistä.


Ja vähän pujottelua:

Hillalle lähinnä on opetettu kaukoja. Uudet käskyt s-i ja s-m vaihtoon ei tuottanut niin hyvää tulosta kuin olisin toivonut, joten tarkemman mietinnän jälkeen taidankin kokeilla seuraavaksi puuttua itse seisomaan nousuun ja siinä syntyvään etupainoisuuteen. Ensimmäiset harjoittelukerrat tähän on pidetty tänään. Lisäksi aika paljon ollaan vahvistettu seuraamisen asennetta, tänään myös käännösten tiiviyttä. Lisäksi satunnaisesti vahvistettu liikkeestä istumista ja etsitty luoksetuloon vauhtia aivan lyhyeltä pätkältä nameilla. Hillalla on viime treeneissä ollut todella hyvä asenne helteistä huolimatta. Tänään treenattiin ryhmätreeneissä ja Hilla jaksoi olla koko ajan todella iloinen. Muisti myös poikittaa seuraamisessa.Pitkän mietinnän jälkeen lähteekö Hilla elokuussa kisaamaan tokoa vai agiltiyä, agility sai lopulta enemmän plussia. Hilla kisaakin siis tokossa seuraavan kerran syyskuussa piirimestaruuksissa (jos ei juoksuja). Hilla on mennyt sen verran hyvin treeneissä, että eiköhän selvitä siitä järkytyksestä, jos jotain menee taas pieleen...

Hillalle on keritty pitää myös yksi jäljen ilmaisutreeni. Hillalle tuntuu kuitenkin luonnollisin tapa ilmaista keppi, on syödä se palasiksi. :D Video pätkäisee vähän liian aikaisin.


Kesää on vielä jäljellä myös  Mogwai-otuksilla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti