sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jälkimetsällä

Hellesäät ovat haitanneet aika tavalla treenailemista. Hilla ei tunnu lainkaan kestävän kuumuutta ja on vaikea löytää sopivaa treeniaikaa, kun illalla puolestaan hyökkäävät itikat. Tinja-turkkihirviö heittelisi edelleen voltteja hellesäästä huolimatta, kunhan vaan näyttää nakinpalaa…
Lauantaina käytiin kuitenkin tekemässä jälki. Pituutta noin 300 metriä ja jäljellä viisi keppiä. Laitoin koirat odottamaan tienvarteen niin, että Hilla näki jäljen teon ja siitä suoraan jäljestämään. Jana meni todella hyvin, vaikka varmuuden vuoksi pidinkin Hillan lyhyessä hihnassa. Ei yrittänytkään mennä vinoon ja poimi jäljen heti oikeaan suuntaan. Tällaisia harjoituksia pitää tehdäkin enemmän jatkossa. Lisäksi ilmaisuja pitää harjoitella nyt ahkerammin. Kaikki kepit löytyivät myös, vaikka kulmissa Hilla hieman pyörikin. Tinja kulki irti mukana ja se meni edellä jäljen päällä.

Koirat odottavat jälkimetsään pääsyä.
Tokoiltukin ollaan helteistä huolimatta päivittäin. Tinja harjoittelee edelleen rallytokoa ahkerasti, eikä tässä ole sen ihmeellisempää. Lisäksi vähän ollaan tehty myös ruutua, tunnaria ja metskua. Lauantaina tehtiin kokeenomaisesti seuraaminen, jäävät ja luoksetulo peräkkäin. Nämä kaikki todella hyviä.

Hillan kanssa ollaan erityisesti keskitytty kaukojen hiomiseen. s-i vaihto alkaa sujua uudella käskyllä. Ihan täysin vielä ei kestä, jos ottaa paljon etäisyyttä, mutta Hilla on ymmärtänyt idean. Lähdinkin jo opettamaan uutta käskyä s-m vaihtoon. Hillalla on tuntunut olevan hirmuisen hauskaa, kun se on yrittänyt keksiä mitä siltä halutaan. Tänään tarjoiltiin kovasti kierimistä. Lauantaina Hilla teki kokeenomaisesti seuraamisen, luoksetulon, ruudun ja tunnarin peräkkäin. Tunnari oli erityisen hyvä, luoksetulossa ja ruudussa vain pienen pientä hienosäätöä. Seuraaminen taas on vaihdellut päivittäin ja välillä asenne on puuttunut täysin. Tänään oli taas hyvä päivä. Pitäisi nyt vaan muistaa, että kun Hilla ei enää poikita ja edistä, niin entiseen ei pitäisi enää haluta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti