sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ei paniikkia


Hillan valmistautuminen SM-kisoihin on mennyt todella hyvin. Viikonlopun aikana käytiin kaikki liikkeet läpi. Hillalla on asenne kohdallaan, varsinkin sunnuntaina Hilla teki hienoa työtä. Suoritusvarmuudessakaan ei ole valittamista enkä usko Hillan nollailevan yhtään liikettä jos mitään kummallisuuksia ei tapahdu tai en itse tyri. Huomenna vielä tehdään jotain ihan pientä ja sen jälkeen Hilla pitää loppuviikon täysin vapaata. Näillä tunnelmissa voi mennä hyvillä mielin kokeilemaan SM-kisoihin.

Vielä ei jännitä, mutta eiköhän se jännitys iske kun pitää lähteä Poriin päin ajelemaan. ;) Tai ainakin viimeistään kisapaikalla. Henkilökohtaisina tavoitteina Poriin olisi, että olisin oikeassa kehässä oikeaan aikaan ja kävelisin tällä kertaa zetan oikeaan suuntaan. Ja kaikkein tärkeimpänä tavoitteena olisi saada Hilla suorittamaan rennosti ilman epävarmuutta kaikki kehät. Katsotaan miten tässä onnistutaan.


Toko
Perjantaina Hilla teki ihan lyhyet treenit. Vaikutti aika väsyneeltä ja ei ollut ihan parhaimmassa terässään. Taisi vetää myös herneet nenäänsä kun kielsin siilin kyttäämisen. Tehtiin pari lyhyttä paikkamakuuharjoitusta. Zeta kokonaisena ja loppuun vielä läpijuoksu luoksetulossa, jotta Hillalle jäisi hyvä mieli.

Lauantai-aamuna käytiin tekemässä liikkuroituna koko EVL läpi hellesäässä. Hyvä mieli jäi vaikka paras terä suorituksesta puuttui. Luulen, että en pystynyt ihan toimimaan normaalisti liikkuroituna ja Hilla oli sen vuoksi hieman hämillään. Liikkeitä palkattomana ja liikkuroituna on ehdottomasti jatkossa treenattava enemmän. Kuitenkin Hilla suoritti kaikki liikkeet tasaisen varmasti läpi vaikka siellä täällä on edelleen ärsyttäviä pikkuvirheitä, jotka syövät liikaa pisteitä.

Paikkallaan istuminen 9
Käänteli päätään, mutta muuten paikallaan täysin hievahtamatta.
Paikkamakuu 8
Meni vinoon maahan. Tämä ollut jo pitempään ongelmana, koska Hilla asettuu kaikissa maahanmenoissa hieman vinoon jos pitää kontaktia. Oli käännellyt päätään, mutta ei ollut kuitenkaan valahtanut lonkkansa päälle. Näytti hellesäässä aika kuolleelta kun tulin takaisin, mutta jaksoi kuitenkin nousta perusasentoon yhdellä käskyllä.
Seuraaminen 8,5
Nätisti teki kaiken. Vire ei ollut ihan parasta Hillaa mutta sen takia ei poikittanutkaan niin pahasti, ja välillä vilkuili tötsiä. Tämä on ehdottomasti liike, jota pitäisi enemmän harjoitella liikkuroituna.
Zeta 8,5
Järjestys i-m-s. Kaikki jäävät oikein. Jäävät suoria. Istuminen hidas. Käännökset saisivat olla pikkasen parempia. Muuten hyvä seuraaminen.
Luoksetulo 8
Lähti hyvin liikkeelle. Molemmissa stopeissa pientä steppailua käskyn jälkeen. Hidasti ensimmäisen stopin jälkeen nähtävästi vauhtia. Hidasteli perusasentoon siirtymistä ja katseli taakseni. Jälkeen päin ajateltuna taisi odotella palkkaa, koska viime aikoina olen heittänyt palkan taakse ennen kuin Hilla on siirtynyt perusasentoon.
Ruutu 8,5
Hieman hidas merkki ja pientä steppailua pysäytyskäskyn jälkeen. Hyvällä vauhdilla ruutuun, mutta kuunteli huonosti pysäytyskäskyä ja ajautui ihan ruudun takarajalle. Kuitenkin ruudun sisällä. Maahanmeno myös löysä. Seuraamiseen tulo kuitenkin ihan hyvä.
Ohjattu 6
Yritti juosta merkin ohi oikealle kapulalle! Eipä ole pitkään aikaan yrittänyt moista. Mikä lie aivopieru Hillalta. Korjasi kuitenkin hyvin lisäkäskyillä merkille ja osasi irrottaa ajatuksena oikeasta kapulasta ja haki todella nätisti vasemman kapulan. Perusasentokin taisi olla suora.
Hyppynouto 7
Hieman levoton kapulan nosto. Toi hitaammin kuin lähti hakemaan ja hyppäsi ihan älyttömän kaukaa esteestä. Palautti vinoon perusasentoon ja puri vielä metskuun kiinni eli tuplakäsky luovutukseen.
Tunnari 6
Lähti hyvin hakemaan. Löysi taas oikein hyvin oikean mutta varmisteli koko rivin läpi kolmeen kertaan ennen kuin luotti että oli löytänyt oman. Palautus kuitenkin hyvä.
Kaukot 8
Ensimmäiset pari vaihtoa olivat vajaita, mutta sitten alkoi tehdä reippaasti. Oli kuulemma liikkunut parissa vaihdossa hieman eteenpäin. Ainakin s-i liikkui selkeästi. Ei yhtään tuplakäskyä.

Odotetaan lähtölupaa.
Ja sitten menoksi!
Hinkkasin vielä hyppynoutoa ja tunnaria lopuksi liikkuroituna. Tunnarissa saatiinkin heti itseluottamusta lisää kun Hilla sai ensin valita kahdesta vaihtoehdosta oikean ja sitten normaali tunnari. Nyt palautti heti oikean löydettyään reippaasti. Hyppynoudossa ei purrut enää metskuun kiinni mutta palautteli vinoon perusasentoon.

Sunnuntaina treenailtiin taas aika paljon liikkuroituna. Tunnari sujui nyt heti kerrasta hienosti. Palautti heti kun löysi oikean. Metskuun ei purtu kiinni, mutta palauttaa herkästi  vinoon ja palauttaa hieman hitaammin kuin hakee (arpoo hyppypaikkaa). Ruutu oikein hyvä. Merkillä pientä hidastelua ja steppailua käskyn jälkeen. Seuraamisessa taas asenne kohdallaan.

Tinjan kanssa on taas treenailtu ahkerasti rallytokoa. Pikkuhiljaa alkaa Tinjalle käsimerkit selventyä. Sunnuntaina pystyi jo tekemään pitkää pätkää oikealla seuraamista ja ottaa käännöksiäkin.

1 kommentti:

  1. Onnea matkaan! Näiden päivitysten perusteella uskoisin, että suoriudutte siellä varsin mallikkaasti :)

    VastaaPoista