maanantai 5. toukokuuta 2014

Voihan agility


Olisin kirjoittanut hyvin erilaisen postauksen kisojen jälkeen, mutta onneksi välissä oli 12 tunnin yöpäivystys, nukkumista ja mietintätreenit Ojangossa. Lauantain kisojen jälkeen vain vitutti ja olin valmis lähtemään kotiin heti toisen radan jälkeen. Ei ollut ohjaajalla eikä koiralla hyvä päivä, vaikka tarkemmin mietittynä toiset kakkosen kisat menivät jo paremmin kuin ensimmäiset. Eikä me olla koskaan treeneissäkään tehty näin vaikeita ratoja, joten näitä asioita harjoitellaan kisoissa.

Ratapiirrustukset varastettu: http://agi-petteri.fi/

C-hyppäri HYL


Ihan kammottavasti ohjattu rata, jossa hädin tuskin muistin oikeaa estejärjestystä, ja jouduin ohjaamisen sijasta keskittymään mikä este tulee seuraavaksi. Hilla siis oli yhtä ulapalla kuin minäkin. 15. este väärästä suunnasta, muuten kuitenkin esteet oikeassa järjestyksessä. Hilla teki pujotteluun virheen aloittamalla kahdesti toisesta välistä, koska jäin hieman liian pitkäksi aikaa seisomaan keppien eteen.

+ Toinen välistäveto onnistui
+ Hilla meni renkaan, vaikka olisi sopinut kehikosta
+ Esteet oikeassa järjestyksessä
+/- Muistin melkein radan
- Järkyttävää ohjaamista
- Toinen välistäveto ei onnistunut
- Kaksi pujotteluvirhettä
- Turhautumishaukkua

B-agirata HYL


Tämä oli kyllä niin äärimmäisen helppo rata, että tästä olisi kyllä meidänkin pitänyt saada nolla. (Nollia tuli makseissa kuitenkin vain yksi). Ei tullut, kun Hilla sujahtikin mystisesti 10. putken väärään päähän. Ja edeltävä este oli vielä suorassa linjassa oikeaan putken päähän. Sen jälkeen Hilla-possulta meni pakka ihan sekaisin ja tuli 11. esteen ohi ja pysähtyi 13. esteen eteen räyhäämään mulle. Viiden esteen loppusuorassa ei ollut mitään ongelmaa, kyllä nyt Hilla suoraan osaa mennä.

+ Kontaktit pitivät
+ Kepit oikein
+ Esteet oikeassa järjestyksessä
+ Loppusuora oli iisi
+ Näytti melkein agilityltä
+/- Koira melkein eteni
+/- Muistin melkein radan
+/- Erittäin helppo rata
- Väärä putkenpää
- Hilla kävi nilkoihin kiinni
- Turhautumishaukkua
- Kielto ja esteen eteen pysähtyminen, koska mulle räyhääminen oli tärkeämpää
- Takaakierrossa rima alas
- Vesisade

C-agirata 25 vp


Ensimmäinen ei hyllytulos kakkosista ja ensimmäinen rata, jonka myös muistin. Ohjaaminen oli vain päin pyllyä, rimoja roiskui ja kalastelin Hillaa ties mistä. Loppuesteet meni miettiessä, että tähän kai kuuluisi tehdä valssi ja tähän toinen. Juu, ei ihan onnistunut. Aikaa kului kieltoihin ja ohjaamisvalintojen miettimiseen (jonka aikana Hilla käytännössä seisoi).

+ A- ja puomikontaktit pitivät
+ Pujottelu oikein
+ Muistin radan
+/- Edes jotain muuta kuin hylly
- Lentokeinu
- Takaakierrossa rima alas ja pituuden palikka nurin
- Kaksi kieltoa
- Aika juuri ja juuri ihanneajassa
- Järkyttävää ohjaamista
- Hilla kävi nilkkoihin kiinni kahdesti
- Turhautumishaukkua

Toukokuun lopussa sitten uutta yritystä. Silloin kisataankin kotikentällä.


Koirat punnittiin viikonloppuna ja Hilla-luuranko painoi enää 16,4 kiloa. Tinjakin oli laihtunut kilon ja painoi 8,6 kiloa.

Sunnuntai-iltana käytiin treenailemassa sekä tokoa että agilityä. Onpa tokon treenaaminen varjovalioitumisen jälkeen rentoa, kun ei olla viime kokeen jälkeen tehty kuin yksi hinkkaustreeni.

Tokossa oli taas seuraa, joten Hilla sai tehdä taas seuruuta häiriössä. Liikkeessä pysyy jo hyvin kontakti, mutta perusasennoissa tipahtaa helposti jos vähänkin häiritsee. Hila kävi aika kierroksilla, joten seuraaminen oli varsinkin alussa varsin mielenkiintoista: oli järkyttävän vino, edisti ja painoi niin että kulki suunnilleen poikittain edessäni. Hilla teki myös ohjattua häirittynä niin, että oli ihminen seisomassa eka kapulan takana ja sitten edessä. Aika hyvin selvisi, kun eka piti kokeilla, josko oikea kapula on jokin muu kuin missä henkilö on. Hyppynouto oli vauhdikas molempiin suuntiin, kapulan nosto erittäin epäsiisti. Tinja ei tehnyt tokoa lainkaan.

Agilityssä tehtiin seuraavaa pikkuharjoitusta:


Muutaman kerran joutui yrittämään, että sai rimat pysymään ylhäällä. Hilla tiputtaa heti, jos ohjaus on pielessä. Viimeinen takaakierto oli tarkoituksella 65 sentissä. Välistävetoihin ei tule vieläkään kovin hyvin, mutta takaakiertoihin lähtee todella kevyesti. Mutta vauhtia oli aivan hirmuisesti varsinkin pujottelussa. Tältä Hilla-agilityn kuuluukin tuntua. Pitäisi vaan muistaa kisoissakin edetä rohkeasti ja luottaa koiraan. Hilla teki myös keinua muutaman esteen kautta eikä lentokeinuilut. Hilla on ruvennut kovasti tarjoilemaan kontaktien alastuloja ja välillä juoksee lelun kanssa niitä tekemään.

Tinja teki kanssa samaa rataa. Se huusi niin kovasti, että pujottelusta ei tullut mitään. Erikseen otettuna pujottelu menee suhteellisen sujuvasti kun olen itse oikealla puolella. Vasen puoli vaatii vielä treenaamista. Tinja teki myös keinua, joka oli ensin hivenen pelottava, mutta sitten sinne oltaisiin kiivetty koko ajan. Renkaalla ei ollut mitään ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti