torstai 17. huhtikuuta 2014

Jälkimetsällä

Jälki
Torstaina päästiinkin jälkeä treenailemaan. Jana noin 10 metriä, jäljellä pituutta noin 500 metriä ja kuusi keppiä jäljellä. Muutama 90 asteen käännös myös. Hilla vetäisi janalle lähdettäessä kovaa vinoon enkä osannut yhtään varautua moiseen, kun olin ajatellut päästää Hillan rauhassa liinan päähän. Janatreeniä siis tiedossa. Mutta Hilla lähti kuitenkin jäljestämään oikeaan suuntaan hetken asiaa jäljen päällä mietittyään! Kaikki kepit löytyivät, mutta kakkoskepin yli Hilla oli kaahannut ja löysin sen itse. Kutsuin tässä Hillan takaisin ilmaisemaan kepin. Muut kepit ilmaisi, vaikka viimeistä ei heti paikallistanut vaan jäi hetkeksi kepin päälle pyörimään ennen kuin löysi sen. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa käskeä Hillan maahan kepeillä. Mutta oli se onnellisen näköinen bortsu jäljestäessään. :)

Videomateriaalia jäljen puolivälistä. Puolet ajasta koko koiraa ei edes näy kuvassa. :D


Hilla teki myös samalla esineruudussa palautustreeniä. Talloin ihan pienen pläntin ja Hilla näki esineiden viennin. Kaksi harjaa ja kännykkä tulivat nopeasti takaisin ja sain Hillan palauttamaan ne kunnolla sivulle perusasentoon tuomalla kun vaihdoin ne palloon. Viimeisiä aurinkolaseja Hilla ei löytänyt ennen kuin kävin näyttämässä ne.

Toko
Torstaina molemmat koirat kävivät treenaamassa myös tokoa koulun nurmikentällä. Hillalle tekniikkatreenit jatkuivat ja Tinjan kanssa jatkettiin kaukopalkan kanssa.

Hillalta ensin katsottiin metsku tasamaanoutona. Tässä ei ollut lainkaan kilinää, nätti kympin nouto. Ruudussa tehtiin ylipitkällä matkalla merkiltä ruutuun, ehkä kaksinkertainen matka koematkaan verrattuna. Tarkoitus oli provosoida Hilla kaahaamaan. Merkki oikein nätti! Ekalla lähetyksellä meni ruutuun ruudun sivusta joten kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Nyt etureunasta sisään ja pysähtyi ruudun sisään kun karjaisin käskyn! Vauhti ruutuun oli silti aika hurja.

Zetakin tehtiin kertaalleen kokonaisena liikkeenä. Keskityttiin mielentilaan ja se pysyi hyvänä. Kaikki jäävät oikein, mutta istuminen todella vino. Selvästi johtuu seuraamisesta, koska muissa jäävissä olin seuraamisen suoruudessa tarkempi ja jäi niissä täysin suoraan. Seuraamisessa keskityttiin peruutukseen ja takapään käyttöön käännöksissä. Sain Hillan ylityöskentelemään käännöksissä ihmepallo-palkalla ja se on tämän hetkinen tavoite. Pitkiä pätkiä ei voi seuruuttaa, muuten rupeaa poikittamaan. Kaukot tuottaa tällä hetkellä eniten murhetta. Loman jäljiltä Hilla on unohtanut vaihtotekniikat ja joudun jumppaamaan nyt myös s-m-vaihtoa. Kaukoissa olisi muutenkin tarkoitus päästä eroon käsiavuista ja tämä ehkä vaikeuttaa hieman lisää.

Tinjan kanssa tehtiin avo-seuruu, jossa välissä käytiin palkkaamassa kauempana olevalla palkkapussilla ja sitten jäävät ja luoksetulo putkeen ja sen jälkeen palkka. Luoksetulon stopissa valui paljon ja hyppäsi vasten perusasentoon siirtyessä. Seisomisen pysähdys ei ollut tarpeeksi terävä. Vire kuitenkin hyvä ja seuraaminen nättiä. Hieman epäsiisti käännöksissä. Tinja irtosi myös todella hyvin tänään ruutuun. Toisessa erässä tehtiin vaan metskua. Siinä Tinja tiputti palautuksessa useamman kerran metskun maahan ja lopulta ei suostunut enää tuomaan kapulaa. Oli siis eka nostanut kapulan oma aloitteisesti enkä ollut millään lailla puuttunut Tinjan työskentelyyn. Naksuttelin sitten Tinjalle vain metskun nostoa. Tässä on välillä huonoja päiviä ja todennäköisesti parin päivän kuluttua Tinja hakee taas metskua ihan reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti