keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Back to Business


Keskiviikkona päättyi koirien loma ja mun viikon mittainen loma alkoi. Kummatkin koirat olivat selvästi kaivanneet treenaamista. Hilla niinkin paljon, että lopulta päälle hyppiminen ja taskuista lelun varastusyritykset alkoivat mennä ärsyttävyyden puolelle. Hieman röyhkeäksi on muuttunut loman aikana.

Hillalta katsasteltiin vähän tekniikkapuolta. Ensimmäisenä tartuttiin tunnariin. Ajattelin, että nyt korjataan se kuntoon, mutta Hillan mokoma teki heti ekalla yrityksellä kympin tunnarin. Se treeni jäi sitten siihen… Olin vielä tarkoituksella avannut uuden paketin tunnareita ja käytin niistä yhtä oikeana ja vanhoja väärinä.

Katsottiin myös miten ohjatun merkki sujuu. Ensimmäinen toisto oli hyvä. Annoin normaalia napakamman käskyn, jotta saisin Hillan varmasti pysähtymään terävästi. Seuraavilla toistoilla lähtee kuitenkin huonontamaan, sillä rupeaa keskittymään sijoittumiseensa vaikka sitä ei vaadita. Eli jatkossa vain 1-2 toistoa päivässä merkkiä hetsaten. Ohjatussa kokeiltiin molemmat suunnat ilman käsimerkkiä, vihje katseella. Ei käänny edelleenkään vasemmalle, mutta hakee vasemman kapulan.

Zetan osalta yritettiin saada parempaa asennetta palkkaamalla lelulla. Tehtiin vain kahdella tötsällä yhtä väliä. Istui osan seisomisista; kiihtyi aika paljon lelupalkasta eikä ihan kuunnellut käskyjä. Seuraamisenpalkkaamisen kanssa saa olla tarkkana, sillä edistää ja on vino.  Lelulla käyttää hyvin takapäätään käännöksissä. Metskuhyppynoudossa kolistelee kapulaa, mutta käytössä oli Tinjan metsku. Ei ole epävarma tai levoton. Pitää vain löysästi kiinni.


Tehdään jo!
Tinjan kanssa pidettiin toisenlaiset treenit. Tinja on oppinut kisoissa, että palkka on välillä jossain muualla kuin minulla. Tätä lähdettiin korjaamaan laittamalla näkyvästi namipalkka kauemmas (pussissa, että Tinja ei vahingossakaan pääsisi luvatta niihin käsiksi). Tehtiin muutama liike palkkapussista poispäin ja käytiin joko yhdessä hakemassa palkka tai sitten vapautin Tinjan palkalle ja kävin antamassa palkan myöhemmin.

Tinjan työskentelyyn pitää olla todella tyytyväinen. Virtaa oli taas liikaa, mutta Tinja työskenteli silti hyvin eikä ruvennut sähläämään. Yksi hepulikohtaus oli ennen kouluttamisen alkamista. Ylpeä voin olla, että Tinjalta onnistui avon hyppy, vaikka palkka oli esteen takana. Tinja istui ja kääntyi vielä minuun päin käskystä vaikka esteen jälkeen olisi ollut helppo vaan juosta palkalle! Myös hyppynouto toisella yrityksellä onnistui palkkapussin yli. Kaukoja tehtiin häirittynä niin, että heitin Hillan pallon sivulle samalla kun annoin käskyn. Tämä oli aika vaikea Tinjalle, mutta tästäkin lopulta selvittiin.

Hilla on nyt ilmoitettu karsintakokeeseen (ulkopuolisena toisin). Hetken jo kerkisin toivoa, että ehkä ei saadakaan paikkaa, mutta sitten tajusin, että kukaan muu ei ole niin hullu, että menee tiukoille tuomareille jos helpompiakin tuomareita on tarjolla. Mutta treenin kannalta tämä tokokoe alun perinkin oli tarkoitus ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti