sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kisoja tulossa

Facebookista löydettyjä viisauksia:

“Remember how far you’ve come, not just how far you have to go. You are not where you want to be, but neither are you where you used to be.”  
– Rick Warren

Näillä sanoilla mennään viikon päästä tokokokeeseen. Kisakirjekin tuli ja tuli tunne, että en ole taaskaan miettinyt tätä hommaa ihan loppuun asti. :D Tinjan avo alkaa aamulla klo 9 ja Hillan EVL vasta klo 13. Mulla on jo tunne, että Hilla ei tule jaksamaan päivää loppuun saakka varsinkaan jos yksilöliikkeet on kahdessa erässä. Tinja hyytyy 90%:n varmuudella, mutta onpahan aikaa tästäkin toipua. Nyt pidetään sormet ristissä että ei ole pakkasta tuona päivänä, koska muuten tulee kylmä odotella autossa.

Hilla on ilmoitettu ensimmäisiin agilitykisoihin. :) Hilla aloittelee kevyesti kolmella startilla. Nämäkin on jo parin viikon päästä.


Agility
Hilla vain hämmästyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Tänään harjoiteltiin putki-puomierottelua. Putken päät olivat ihan kiinni puomissa niin, että eipä jäänyt paljoakaan tilaa puomille kiipeämiselle. Muutamalla hyvällä vinkillä kouluttajalta (putkelle käännetään, kontaktille suoristetaan) Hillahan meni erottelua omaksi hämmästyksekseni kuin vettä vaan! Jopa takaaleikkauksilla. Hillan ohjaaminen on kyllä välillä hävettävän helppoa. Ei tarvitse kuin itse keskittyä ohjaamaan oikein (tai vähän edes sinne päin), niin Hilla hoitaa loput.

Seuraavaa rataa mentiin itsenäisesti:

Ei tässä kummallisuuksia. Paitsi, että unohdin välillä radan ja mentiin sitten esteitä satunnaisessa järjestyksessä. Muuten taidettiinkin tehdä lähinnä puhdasta rataa. Minä kyllä ohjasin välillä törkeän huonosti, mutta Hilla paikkaili. Mm. käänsin Hillan takaaleikkauksella… Treenautin Hillaa taas liian paljon ja väsyneenä se alkoi tekemään virheitä keppien sisääntuloihin. Muuten kepit sujuikin ihan mukavasti. Hilla teki jopa hienosti yhden todella vaikean lähestymisen kepeille pussista. Keinukin on todella hyvällä mallilla.

Tinja treenaili taas keinua ja on siitä tulossa aika pitkä projekti ennen kuin saadaan kisakeinu valmiiksi. Tinjaa jänskättää vielä hieman keinun liike, mutta onneksi on niin ahne, että nakeilla saadaan Tinja menemään keinu. Naksuttelin myös 2x2 keppejä ja nyt sujui edelliskertaan huomattavasti paremmin. Ei siis huudettu mulle vain täyttä kurkkua. Lisäksi se karkasi kerran kepeille palkan toivossa, joten jotain se oppi. :D Tinja sai tehdä myös helppoa ympyrärataa, jossa vaan haettiin vauhtia ja estehakuisuutta. Tämä oli Tinjan mielestä tosi hauskaa.


Toko
Hilla on ollut pari päivää todella vaisu ja huonon tuntuinen treeneissä. Onneksi tänään Hilla tuntui jo paremmalta. Mikä lie sitäkin taas hiertänyt.

Lauantaina kisatreenit. Liikkeet arvotussa järjestyksessä molemmille. Hilla teki kahdessa erässä. Yksilöliikkeiden lopuksi lyhyt paikkamakuu. Hilla nousi perusasentoon tuplakäskyllä (paineistui minusta). Muuten molemmat hyvin.

Hillan EVL
Kaukot: Järjestys s-i-s-m-i-m. Ei liikkunut, mutta teki paljon vajaita vaihtoja sekä tuplakäsky ensimmäiseen istumiseen. Vaihtoi hitaasti. 6
Seuraaminen: Ei mitään erikoista. Pari pientä piippausta. Hitaat perusasennot. Hunohkot täyskäännökset. Kyttäsi välillä. Vino sivuaskeleissa. Ei oikein keskittynyt. Teki kuitenkin kaiken. 8
Zeta: s-i-m. Seisoi istumisen ja vielä erittäin vinossa. Muut jäävät hyviä. Seuraaminen ihan ok. 6
Ruutu: Hyvä merkki. Vauhdilla ruutuun, mutta meni taas takajaloillaan yli. En ole varma tekikö tämän tarkoituksella vai liukkaan pohjan vuoksi. Hieno seuraamiseen tulo. 6

Tasamaanouto (metsku): Erinomainen. 10
Luoksetulo: Muuten hyvä, mutta hidasti hetkellisesti seisomisen ja maahanmenon välisellä pätkällä. 9
Tunnari: Ei havainnut ihan heti kapuloita. Etsi hitaasti. Maisteli hieman väärää (vieressä) ennen kuin nosti oikean. Eipä ole tehnyt pitkiin aikoihin moista. Yritti tulla vielä vinoon perusasentoon. 0
Ohjattu: Vasen. Erinomainen. 10
Yleisvaikutelma: Oli aika poissaoleva jo virittelyssä. Ei tuntunut tänään hyvältä, mutta ei ollut suurempia tappeluitakaan. Minulle isoja moitteita taas Hillallle suuttumisesta!

Tinjan AVO
Nouto: Ohjatun noudon kapulalla. Erinomainen. 10
Seuraaminen: Teki hyvällä asenteella, mutta oli kovin kiinnostunut jalastani. Pientä seilausta.
Kaukot: Erinomaiset  muuten, muuta liikahti hieman, kun tulin takaisin sivulle. 9
Luoksetulo: Vauhdilla. Annoin pysähdykseen väärän käskyn vahingossa, mutta selvitti hienosti itse. Valui vain noin puoli mittaa. Perusasentoon siirtyessään hyppäsi vasten.
Liikkeestä seisominen: Otti pari askelta käskyn jälkeen. Muuten erinomainen. 9
Liikkeestä maahan: Erinomainen. 10
Yleisvaikutelma: Tinja työskenteli oikein hyvällä vireellä ja innokkaasti. Palkkaantui taas hyvin pelkistä kehuista. 10


Tokoa ollaan muuten treenailtu ahkerasti. Torstaina alkoi taas ryhmätokotreenit. Myös tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina treenailtiin tokoa.

Hillan osalta tämän viikon treenit ovat painottuneet zetaan, ohjattuun ja kaukoihin. Lisäksi parina päivänä ollaan tehty enemmän koemaista treeniä. Ohjattu alkaa taas sujua siinä ei olekaan esiintynyt koko viikkona virheitä. Kaukoissa ollaan yritetty päästä eroon vajaista asennoista. S-i vaihto on taas vaikea. Torstaina Hilla teki oikein hienot vaihdot, mutta sen jälkeen ollaan palattu taas vajaisiin vaihtoihin. Zetassa istuminen on tuottanut hieman vaikeuksia. Välillä kaikki jäävät löytyy, välillä taas tahtoisi seisoa istumisen. Ruutu on ollut hyvä treeneissä ja seuraamisessakaan ei ole ollut mitään suurempaa.

Tämän päiväisiin Hillan treeneihin kuului kaukot, joissa etsitään vielä ensi viikolla nopeampia ja puhtaampia vaihtoja. Tämän lisäksi zetassa yritetään pitää yllä kaikki jäävät. Hillalla ei selvästi ole ongelmia erottelussa vaan vaikeus liittyy koko zetaan liikkeenä. Seuraamisessa vahvistellaan perusasentoa, mutta sen kummemmin ei enää seuraamista treenailla.

Tinja on tällä viikolla keskittynyt enemmän ylempien luokkien liikkeisiin. Tiistaina palauteltiin mieleen ohjattua ja tehtiin merkkiä erikseen. Merkin treenaaminen aiheutti hetkeksi sen, että Tinja sotki ruutua merkkiin, mutta tästä päästiin yli. Tunnariakin ollaan tehty paljon. Torstaina Tinja teki lyhyen paikkamakuun häiriössä yksikseen. Ei mitään ongelmaa tässä. Lisäksi seuraaminen liikkuroituna, jossa liikkuri kulki ihan meidän perässämme. Ei tässäkään ollut yllättäen ongelmaa, mutta palkkailin kyllä seuraamisen välissä. Lisäksi kokeiltiin tehdä tunnaria laittamalla nameja kapuloiden väliin. Tämä treenimuoto ei sopinut lainkaan Tinjalle vaan siltä meni ihan pasmat sekaisin ja unohti koko kapulan etsimisen. Minun piti vielä kokeilla toisenkin kerran, kun Tinja näytti niin suloiselta etsiessään nameja. :D Ehkä sen verran tämä treeni auttoi, että Tinja ei ole maistellut nyt vääriä kapuloita vaikka edelleen heitteleekin kapuloita lahjakkaasti ympärilleen.

Tänään tehtiin Tinjan kanssa pientä hienosäätöä koetta ajatellen. Vahvistettiin rauhallista makuuta sekä liikkeessä maahanmenossa että kaukoissa. Tinjalla on taas tullut esiin paha tapa muuttua levottomaksi ja liikutella tassujaan aina kun tulen sivulle. Lisäksi yritettiin saada seisomista terävemmäksi. Tuttuun tapaan myös luoksetulon stoppia yritettiin saada nopeammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti