perjantai 27. joulukuuta 2013

Koirien sirkuskoulu


Joulun aikana ei treenattu ihan niin paljon kuin oli suunniteltu (eli koirilla oli jopa jouluaattona vapaapäivä!), mutta saatiin jotain aikaiseksi. Tällainen laiskottelu johtui ihan siitä että olen itse ollut kipeänä. Tinjan jouluun on tänä vuona kuulunut kinkun varastamista, pöydillä kiipeämistä, kissan ruuan varastamista ja muiden koirien ruokien varastamista. Sheltti ei ymmärrä miksi sen pitäisi olla laihiksella! Hilla on puolestaan ilkeä ja panttailee edelleen juoksujaan. Saa nähdä miten tammikuun kisasuunnitelmien käy.

Me olemme treenanneet lähes joka päivä ruohopohjalla. Joulukuussa! Vähänkö luksusta. Mihin me mitään hallia tarvitaan, kun vesisateessa voi ihan hyvin tehdä. Aurinkoakaan ei ole näkynyt muutamaan päivään, joten pahimmat virheetkin jää näkemättä. Mutta aion silti nauttia, kun näyttää mukavasti siltä, että koko talven ajan päästään melko normaalisti treenailemaan. Viime vuonna sentään tokoiltiin vielä parinkymmenen asteen pakkasissa ulkona.

Hillan tokoilut
Tällä viikolla Hillan kanssa ollaan keskitytty oikeastaan kahteen asiaan: ohjattuun ja ruutuun. Ohjatussa on ollut käsittelyssä suunnat, mutta siinä Hilla on viikon aikana tehnyt ihan käsittämättömiä tuhmuuksia. Useamman kerran se on jättänyt merkkiä vajaaksi ja yrittänyt ennakoida kapuloille lähettämistä. Kerran se pysähtyi merkille selkä minuun päin. Yritäpä siinä antaa suuntakäskyjä, kun koira katsoo vaan kapuloita. Ja kerran se jopa lähti merkiltä luvatta hakemaan kapulaa. Merkkiäkin olemme siis saaneet työstää aika paljon ja ensi viikolla otetaan vielä merkki tarkempaan syyniin. Tänään kuitenkin Hilla haki moitteettomasti ohjatussa molemmat suunnat. Ruudussa ollaan vaan keskitytty sijoittumiseen, mutta Hilla ei olekaan juossut nyt kertaakaan takalinjan yli treeneissä.

Seuraamistakin ollaan tietysti tehty joka treenikerta. Alkuviikosta namipalkalla pelkkiä askelsiirtymisiä. Oli todella levoton. Eilen häiriötreeni seuruuttamalla lelujen, kapuloiden ja tötsien ympäri. Tämä oli todella vaikea Hillalle ja yritti alkuun kytätä kaikki esineet. Tänään palkattiin ihmepallolla ja tämä on selvästi Hillalle paras tapa, vaikka sillä Hilla tahtookin lähteä edistämään ja on vino. Kuitenkin pallon kanssa ei voi kovin pitkiä treenejä pitää, koska Hilla ei vielä jaksa pitää virettä niin kauaa ylhäällä.

Sekalaisina juttuina ollaan otettu vähän jääväerottelua ja zetaa, kun Hilla on viime aikoina tahtonut kisatreeneissä tehdä yhden jäävän väärin. Treeneissä kuitenkin kuunteli todella hyvin. Tunnariakin olemme kerinneet tehdä. Siinä ei nostanut kertaakaan väärää, mutta palautuksessa pureskelee lievästi kapulaa.


Tinjan tokoilut
Tinjan kanssa ollaan lähdetty työstämään seuraamista paremmaksi, eli ollaan käännytty oikealle, ja sitten käännytty oikealle ja taas käännytty oikealle. Tinja tahtoo oikealle käännöksissä irrota seuraamispaikalta, joten tätä lähdettiin korjaamaan seuruuttamalla neliötä ja imuttamalla. Luoksetulon stoppeja on edelleen työstetty peruuttamalla ja peruuttamista Tinja tahtookin tarjota joka välissä. Peruuttaminen opetetaan shelteille muuten sen takia, että kun ne ovat vatsaansa myöten kurassa ja niillä on taipumusta kengurointiin, niin ne voi käskeä kätevästi mahdollisimman kauas itsestään.

Tinja on myös ehtinyt tekemaan voittajan ruutua ja jopa pitkästä aikaa ohjattua. Ruutu on sujunut täysin ongelmitta paitsi sen jälkeen kun tehtiin sitä ohjatun jälkeen, jolloin lähtikin etsimään kapuloita tai sotki merkkiin. Tinja ei muistanut ohjatussa enää merkkiä, vaan seiso-käskystä joko istui tai heittäytyi maahan. Ohjatussa piti käydä myös kapulat näyttämässä ennen hakua, ja kun oli hetki haettu pelkkää vasenta, niin Tinja ei millään irronnut oikealle. Ei edes vaikka kävin hakemassa kaksi muuta kapulaa pois.

Tinjalle on myös naksuteltu parina-kolmena iltana metskua. Siinä on edetty siihen, että Tinjan pitäisi nyt tiputtaa kapula mun kämmenen päälle. Tämä on selvästi hieman vaikeaa ja Tinja epäonnistuu vielä jonkin verran. Mutta Tinja kuitenkin jaksaa aina urheasti yrittää uudestaan.

Koirien sirkuskoulu
Hilla käy koirien sirkuskoulua ei sille opetetaan ihan ”hyödyttömiä” temppuja. Hilla on kyllä ollut varsin onnellisen näköinen kun sille on naksuteltu asioita ja se saa pähkäillä ihan itse. Pentuna se vaan ahdistu, jos se joutui itse miettimään. Hilla on tällä viikolla opetellut spin-tempun (kiertää oman akselinsa ympäri) ja peruuttamaan suoraan taaksepäin. Lisäksi ollaan muistuteltu aikaisemmin opittua hyrrä-temppua (koira peruuttaa ohjaajan ympäri perusasennosta perusasentoon) uudestaan mieliin. Spinissä ja peruutuksessa tarvitsee enää liittää paremmin käskysanat toimintaan.

Ensi vuoden suunnitelmat on aika selvät, mutta niistä enemmän sitten vuoden vaihduttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti