lauantai 2. marraskuuta 2013

Uusia pettymyksiä

Tuli Hillallekin se kerta, kun tokokokeesta lähdettiin kyyneliä nieleskellen. Tiesin kyllä, että näin tiukoilla tuomareilla ei tulla ykköstä saamaan. Mutta Hilla ei ollut lainkaan oma itsensä. Ihan kuin olisin aamulla ottanut väärän koiran matkaani ja vahingossa joutunut Tinjan kanssa EVL:ään. Hilla oli todella epävarma koko kokeen ajan, jonka seurauksena teki paljon sellaisia virheitä, joita ei tavallisesti tee ja hidasteli. Aikamoinen heitto siitä, että kahdessa viime kokeessa se on käynyt todella kuumana.

Tämä on todella ärysttävää, ärsyttävää ja ärsyttävää, sillä kaksi viimeistä viikkoa on mennyt treeneissä aivan uskomattoman loistavasti, ja uskoin Hillan olevan henkisesti todella hyvällä mallilla. En tiedä edes mikä meni vikaan. Hilla siis sai 197,5p ja EVL3. Mutta ei sentään ollut viimeinen: 19/23.

Paikallaan istuminen: 9
Ensimmäistä kertaa Hilla oli liikuttanut tassujaan ja kääntynyt piiloa päin. (?! ensimmäinen merkki epävarmuudesta?)
Paikallaan makaaminen: 6½
Hävisi liikkeen alussa ihan omiin maailmoihinsa ja tarvitsi tuplakäskyn maahanmenoon ja lisäksi asettui vielä ihan kiemuralle. Arvasin jo jätössä, että nyt ei mene hyvin, kun ei keskittynyt ja olihan se nuuhkinut maata. Lisäksi asento oli minusta entistä kiemuraisempi. Perusasentoon nousu sentään oli reipas.

Ensimmäinen kehä
Seuraaminen: 0 (WTF?!)
Oli kiva muistaa kisa-aamuna, että hidasta kävelyähän ei olla edes harjoiteltu uudella seuraamisella ja siihenhän seuraaminen hajosi. Toisin olisi se varmaan muutenkin hajonnut. Tässä oli kyllä tuomarin linja ihan outo. Joo, Hilla haahuili todella paljon loppuseuraamisessa ja hidasteli perusasennoissa, mutta en silti käyttänyt kuin yhden lisäkäskyn ja Hilla pysyi ihan varmasti koko ajan sen puolen metrin säteellä. Mainitsi vielä, että olisi antanut 5 ilman lopun haahuiluja. Omasta mielestäni seuraamisessa oli monia todella hienojakin pätkiä: juoksupätkät menivät suurimmaksi osaksi todella hyvin, Hilla ei edistänyt, itse tein oman työni hyvin ja vain yhdessä käännöksessä onnistuin kävelemään Hillan päälle eikä Hilla vinkunut kertaakaan vaikka aloitettiin peruutuksella. Aika tahmeahan se oli ja jostain syystä otti todella paljon häiriötä kehän laidalta eikä oikein halunnut tulla kehänlaitoja kohti.
Luoksetulo: 7
Itse olen tyytyväinen. Yhden treenikerran jälkeen Hilla on vaihtanut stoppaustekniikkansa paremmaksi. Kunhan vain Hilla oppii vielä hallitsemaan kehoansa, niin tästä tulee hyvä. Vauhti todella hyvä ja ilme iloinen. Stopit vain hieman venähtivät.
Ruutu: 6
TAAS meni toinen takatassu ruudun takimmaisen nauhan yli ja jouduin korjaamaan lisäkäskyllä. Hilla korjasi merkillä paikkaansa oma-alotteisesti, kun oli eka jättänyt hieman sitä vajaaksi, mutta tuomari ihme kyllä ei puuttunut tähän. Seuraamiseen tulo oli loistava ja seuraaminen näytti siltä kuin kuuluikin!

Toinen kehä
Zeta: 7½
Järjestys m-s-i. Kaikki jäävät oikein. M ja s todella vinot, mutta Hilla poikittaa seuraamisessa. Seuraaminen ihan ok, paransi loppuun. Sen sijaan jokaisessa jäävässä nuuhki maata ja oli muutenkin todella epävarman oloinen.
Kaukot: 5
Järjestys s-i-m-i-s-m. Tuplakäsky toisiksi viimeisenä olevaan seisomiseen ja taas toinen tuplakäsky perusasentoon siirtymiseen. Tuomarin mielestä istumiset olivat vajaita (no, niin ne ovatkin olleet koko viikon), mutta musta seisomiset olivat nyt pahempia. Tai siis istumisen se olisi osannut jättää vieläkin vajaammaksi. Vaihdot todella hitaita.
Tunnari: 7½
Tuomarin mielestä työskenteli huolimattomasti?! Minusta vain varmisteli, kun kävi nuuhkimassa kaikki kapulat läpi. Jas sitä se tekee aina. Aloitti hyvin, mutta palautuksessa todella epävarma: hidasteli ja pureskeli kapulaa.
Ohjattu nouto: 5½
Merkki hieno. Lähti epävarmasti keskikapulalle, joten tähän kaksi lisäkäskyä. Palautuksessa taas todella epävarma: hidastelua ja kapulan pureskelua. Palautti vielä vinoon perusasentoon (=epävarma).
Metskuhyppynouto: 8
Tämä on liike, joka tavallisesti Hilla tekee vaikka silmät kiinni, mutta ei tänään. Samat ongelmat kuin muissakin noudoissa tänään: pureskelee, on hidas ja vino perusasento.

Ärsyttävää, että tiedän Hillan osaavan, mutta en vaan saa sitä osaamista irti. Kaikki pitää jälleen kerran aloittaa alusta. Alkaa vain turhauttaa väsyttää yrittää koko ajan yksin ratkaista Hillan ongelmia. Elämäntilannekin on tällä hetkellä sellainen, että en vain pysty treenaamaan Hillaa niin kuin tahtoisin eikä homma pysy kasassa. Mieli tekisi pitää erittäin pitkä tauko koko tokoilusta, mutta ehkä sinnitellään kuitenkin joulukuulle, kun silloin tulee taas pakollinen treenitauko. Ehkä Hilla haluaisi sittenkin olla agilitykoira?

Positiivisia asioita kokeesta:
·         Hilla muisti pitää jämäkästi kiinni kaikissa noudoissa kapulasta luovutuksessa eikä sylkäissyt niitä kämmenelle
·         Juoksuosuudet seuraamisissa
·         Minä osaan kävellä
·         Ruudusta luoksetulo<3
·         Luoksetulo


Ehkä pitäisi vain myöntää, että koirilla on vain välillä todella huonoja päiviä ja Hillalle sattui tänään sellainen. Seuraavassa kokeessa asiat ovat todennäköisesti taas eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti