lauantai 30. marraskuuta 2013

Urhea nakumahainen Tinja

Molemmat koirat joutuivat taas koekaninoimaan ja ultrasin ne. Tämä tarkoitti sitä, että nyt niillä on vatsanalus ajettu kaljuksi talvea vasten. Koiraparat! Ultrasta löytyi, että Tinjalla on aika pieni perna. Kohdussa ei ollut ainakaan pyometraa eikä löytynyt myöskään mucoselesta tai virtsakiviä. Suolistokin liikkui ja mahalaukussa oli kaasua. Oikeaa munuaista en saanut näkyviin, kun olisi pitänyt ajaa kylkeenkin luukku (jotain karvoja sentään on pidettävä päällä!) Mitään massoja ei löytynyt mistään ja elinten kaikusuuskin oli normaali. Sama homma Hillankin kanssa, mutta Hillalla oli iso perna ja sappirakko. Hillalle sain hienosti samaan ruutuun sekä maksan, pernan että mahalaukun (joka oli täysin tyhjä).

Tinja oli kovin urhea ja antoi kolmen muunkin ultrata itsensä. Kuonokoppa varmuuden vuoksi toisin päässä. Mutta Tinja makoili vain oikein nätisti paikoillaan koko tutkimuksen ajan. Hilla puolestaan oli sitä mieltä, että tällainen selällään makoilu ja paikallaan pysyminen on pienten bortsujen kiusaamista ja vinkui koko ajan vaikka oli huomattavasti lyhyemmän ajan ultrattavana kuin Tinja.

Koirat matkustivat maalle ja aikovat olla täällä koko joulukuun. Minä en ole, mutta tokoillaan sitten ahkerasti joululomalla(?). Aika julmaa joutua plussakeleistä pakkaseen ja lumeen kertaheitolla. Ei me tällaiseen olla totuttu.

Agility
Keskiviikkona myös Tinja pääsi pitkästä aikaa agilityyn mukaan ja Tinja oli ihan mahdottoman onnellinen. Se meinasi syödä multa sormet, kun sillä oli niin hauskaa. Tinja teki täysin vieraan pussin! Ja sinkoili ihan mihin sattui musta välittämättä. :D Se ei suostunut tekemään yhtään puomin alastulokontaktia vaan loikki niitten yli iloisesti.

Tehtiin seuraavaa rataa:


Hilla meni oikein kivasti, mutta itse en ollut lainkaan kartalla. Hilla oli vähän tuhma takaakierroissa ja meni useampaan kertaan esteen ali (todennäköisesti mun mokailuja taas). Yhteislähdöissä Hilla pinkaisi ihan eri suuntaan kuin minä. Ainakin hakee esteitä. :D Mutta selvästi vauhtia saadaan lisää ihan sillä, kun vain itse juoksen. Pujottelu on kehittynyt valtavasti ja Hilla pujotteli ihan yksinään koko 12 kepin sarjan. Keinukin menee reippaasti, mutta nyt vähän hidastelee puomin ylösnousulla. Eli sotkee edelleen keinua ja puomia toisiinsa, mutta eiköhän tästä tule hyvä ajan kanssa.



Toko
Tiistaina treenailtiin vakkarikentällä ja torstaina oltiin ryhmätokotreeneissä. Samoja asioita treenaillaan molempien koirien kanssa edelleen.

Hillan seuraaminen on parantunut aivan valtavasti, mutta vire nyt nousee liian ylös ja hieman vuotaa ääntelynä. Kovin rennosti ei voi vielä mennä, kun itse pitää keskittyä joka sekunti pitämään koira aisoissa ja oikeassa paikassa. Poikittamista ollaan kuitenkin saatu kuriin. Kohta puoliin pitää ottaa myös sivuaskeleet ja muu tekniikka käsittelyyn. Oikealla suunnalla selvästi ollaan kuitenkin ja eiköhän seuraaminen saada erinomaiseksi jossain vaiheessa.

Kaukoja hinkataan ja hinkataan ja hinkataan. Natisen vain koko ajan Hillalle niistä takajaloista ja Hilla alkaa pikkuhiljaa ymmärtää yskän. Torstaina sain hetsattua kaukoja pallolla ja takajalat pysyivät täysin paikallaan! Tinjakin on tehnyt kaukoja ja Tinja on jopa tehnyt kaukoissa seisomisia. Tinjalla tahtoo vain vire nousta liian ylös ja se haluaa vähän liian hanakasti lähteä peruuttamaan kun siitä ollaan palkattu viime aikoina paljon luoksetulon stoppitreeneissä (jotka eivät edisty). Hillankaan stoppeihin en ole ihan tyytyväinen tällä hetkellä ja taidan natista vähän seisomisen terävyydesä.

Lauantaina tuttuun tapaan kisatreenit. Sää oli meitä vastaan ja lunta pyrytti ihan kunnolla. Lisäksi kentällä oli jo pientä hankea ja liikkuminen oli hivenen raskasta. Hilla varsinkin oli todella ihmeissään tällaisesta ilma-alan muutoksesta ja otti todella paljon häiriötä pelkästään lumesta. Tinja-raukalla oli puolestaan hivenen raskasta liikkua lumessa. Paikkallaan oloja ei otettu tällä kertaa, kun molemmilla on nakuvatsat.

Hillan EVL
Seuraaminen: Todella huono omaan makuun, vaikka kokeessa olisi todennäköisesti saanut pisteitä. Kuitenkin Hilla on tehnyt koko viikon ajan huomattavasti parempaa työtä. Ei keskittynyt, kyttäsi kentällä olleita tötsiä ja kapuloita, poikitti ja jätti yhden perusasennon tekemättä. Uutena asiana tuli, että painoi suurimman osan ajasta. 6
Zeta: Järjestys s-m-i. Seuraaminen ok, mutta ei tarpeeksi hyvä. Paransi viimeiseen pätkään(!). Kaikki jäävät oikein, mutta istuminen hidas. Vähän vino joka jäävässä. Nuuhki maata jäävissä. 8
Ruutu: Eipä ole sellaista käynyt pitkään aikaan, että Hilla juoksisi merkin yli mutta niin vain se teki. Eli tähän tuplakäsky. Ruutuun meno todella hieno, mutta hipoi ruudun oikeaa laitaa. Kuitenkin ruudun sisällä. Seuraaminen hyvää, mutta ei kaikkein parasta. 8
Ohjattu: Oli aika magee. Haettiin vasen, joka siis lähellä ruutua. Ensin lähti selvästi ruutua kohden, mutta korjasi!  Nosti huolimattomasti kapulan lumihangesta ja löysä luovutus (tuomari ei olisi tätä nähnyt kisoissa)
Luoksetulo: Tämäkin todella magee. Pysäytykset lähes sitä mitä kuuluukin. Maahanmeno hieman huonompi. Ehkä hivenen hidasti perusasentoon siirtyessään.
Kaukot: Järjestys i-s-m-i-s-m. Hyvä putki jatkui ja kaukotkin todella nätit. :) Ei yhtään tuplakäskyä. Minusta ei liikkunut lainkaan, mutta en osaa ihan varmaksi sanoa. Hivenen kyhjöttää seisomisissa. 10?
Hyppynouto puukapulalla: Oli turhan liukas alusta, mutta Hilla teki urheasti. Perusasentoon siirtyminen vaan epäonnistui kun Hilla liukui siihen liukkaan alustan takia ja samalla korjasi sitten otetta kapulasta.
Tunnari: Vähän laiskan oloinen. Lähti hyvin, etsi reippaasti, mutta palautuksessa hidasteli (johtuiko normaalia lyhyemmästä matkasta) ja pureskeli. Tuhma Hilla! Luovutus kuitenkin napakka.
Kokonaisvaikutus: Ensi viikosta lähtien seuraaminen tehdään kaikkein viimeisenä ja pidetään huoli siitä, että Hilla tekee kunnolla töitä. Pelleilyyn ei ole enää varaa. Nyt kuitenkin sosiaalinen palkkaus toimi ja näkyi heti ruudusta eteenpäin. Tällä linjalla on siis jatkettava! Hilla sai myös turhan vapaasti liikkeiden välissä.

Tinjan AVO
Seuraaminen: Tinja kovasti yritti, mutta ei ihan päässyt lumihangessa etenemään. Kuitenkin muuten aika kivaa työtä.
Liikkeestä maahan: Seuraaminen ei kaikkein parasta ja jäi maahan vinoon. 9
Luoksetulo:  Hyvä vauhti ja jopa stoppasi! Vähän kyllä valuen mutta silti. Tinja vaan päätti sitten pilata hyvin alkaneen liikkeen hyppäämällä minua vasten perusasentoon siirtyessä. :D Kaipa tätäkin pitäisi sitten harjoitella.
Liikkeestä seisominen: Tinja jätti taas seuraamatta ja jäi siis lähtöpaikalle, prkl. Toisella yrityksellä olisi ollut täysi kymppi. 0
Nouto: Tinja oli sitä mieltä, että lumista kapulaa hän ei hae. Useamman käskyn jälkeen suostui tuomaan sentään kapulan jalkoihin. 0
Kaukot: Kaksi tuplakäskyä viimeisiin vaihtoihin. Olipas Tinja tuhma! Vaihtotekniikka kuitenkin täydellinen. 6
Hyppy: Muuten olisi ollut täydellinen, mutta kolautti itsensä esteeseen paluuhypyssä. Taisi olla turhan liukasta. 9
Kokonaisvaikutus: Aloitti todella hyvin, mutta keskittyminen vähän herpaantui lopussa. Palkkaantui kuitenkin erinomaisesti sosiaalisella palkalla ja oli innolla mukana suurimman osan ajasta. 9

Huomenna lähdetään epävirallisiin agilitykisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti