keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Retkeilyä

Sunnuntaina käytiin 3,5 tunnin lenkillä, joka sisälsi 10 kilometriä kävelyä ja nähtävyyksien(?) katselua, metrossa matkustamista sekä Rajasaaressa riehumista. Kuvat retkeltä on ujutettu treenikertomusten väliin.


Tokoiltu ollaan tietysti erittäin ahkerasti JOKA päivä. Edelleen Hilla jatkaa liikkeiden hiomista tekniikkatreenien parissa, joissa liikkeet on pilkottu pieniin palasiin. Hyvin vähän ollaan tehty liikkeitä kokonaisena, mutta sitäkin onnistuneemmin (seuraamista ei lasketa). Tinja puolestaan tekee vähän sekalaisia juttuja. Sen treenaaminen ei ole nyt oikein suunnitelmallista.

Sunnuntaina otettiin ruutu kokonaan. Erinomainen merkki, hyvä vauhti ruutuun, mutta meni hieman turhan lähelle takalinjaa (oli kuitenkin sisällä), joten pyysin korjaamaan keskemmälle. Hillaa saisi selvästi rohkeammin pysäyttää, koska se ei ennakoi käskyjä. (Hyvä!) Seuraamiseen siirtyminen olisi saanut olla siistimpi, joten tätäkin pitää vielä syynätä. Eli ruudun osalta pitää vielä harjoitella oikeaa paikkaa ja seuraamaan siirtymistä.

Hilla teki sunnuntaina myös huomattavasti EVL:n seuraamista pidemmän seuruun vain siitä syystä, että meinasi jäädä tuijottelemaan ohi kulkenutta kaverikoiraa. Alkoi muuten selvästi ärrän päät juoksennella pienen bortsun päässä, kun ärähdin aika voimakkaasti pelleilystä. Ei ollut kovin hyvää seuraamista, mutta en antanut Hillan myöskään lopettaa ennen kuin tuli pätkä oikeasti keskittynyttä ja hyvää seuraamista. Takapään käyttö on kuitenkin selvästi parantunut, joten jotain positiivista kehitystä on tapahtunut. Tiistaina laitoin Hillan hihnaan ja huomautin hihnalla pelleilystä. Oli muuten taas bortsulla sellainen ilme, että häntähän ei komennella. Kokeilin siirtää hihnakättäni aika taakse ja Hillahan lähti seuraamaan: katsekontakti pysyi ja paikka oli täydellinen! Kokeillaan hetki tehdä seuruut hihnassa ja katsotaan, jos saataisiin häsläys tällä pois. Hilla selvästi osaa seuraamisen teknisen puolen; se on vain saatava esille.


Maanantaina vedin arkitokoryhmän ja koirat olivat mukana. Hilla sai koulutuksen jälkeen harjoitella tunnarikapulan palautusta kahdella kapulalla, joista toinen siis oli väärä. Sunnuntaina oltiin harjoiteltu tunnaria siten, että olin laittanut useamman tunnarin valmiiksi ja sitten kasoista haettiin oikea vuoron perään. (Tinjakin teki saman harjoituksen ihan kivalla menestyksellä.) Hilla kuitenkin pureskeli edelleen kapulaa vaikka varmuus kasvoi, joten katsoin paremmaksi vielä treenata erikseen pienellä määrällä kapuloita, jolloin pääsisin puuttumaan pureskeluun. Kahdella kapulalla Hilla toikin oikean siististi, mutta itseluottamus oli selvästi kasvanut liikaa, kun pitkästä aikaa yritti palauttaa väärän kapulan oikeana.


Kaukoja ollaan hinkattu jumppana kyllästymiseen saakka ja varmaan jatketaan jumppatreenejä vielä pitkään. Vasen takajalka on vain tosi paha Hillalle ja se liikahtaa vieläkin erittäin herkästi eteen, jolloin muu kroppa seuraa mukana seuraavassa vaihdossa. Edistytty ollaan kuitenkin ja enää Hilla ei liiku sekavaihtoja tehdessä kuin ihan muutaman sentin. Zetan osalta Hilla teki tiistaina lähes täydellisen suorituksen: seuraaminen erinomaista(!), seuraamiseen siirtymiset erinomaiset(!) ja jäävät varmat. Ainoastaan liikkeestä istuminen oli hieman vino. Keskiviikkona kuitenkin istuminen takkuili ja Hilla tarjoili paljon seisomisia. Muuten zeta todella nätti!

Keskiviikkona käytiin treenailemassa pk-kentällä hyppyä. Hyppynouto metskulla oli täysi kymppi. Jatkossa pidän silmät kiinni, kun Hilla hyppää. Vauhti on vaan niin kaheli molempiin suuntiin. Luovutus täydellinen! Jopa nyt tarraa hieman vastaan! Hilla teki myös metrin hyppyä ja pikku-A:ta. Isoa A:ta ei uskaltanut tehdä, mutta sain pari kertaa Hillan hakemaan lelunsa iso-A:n päältä. Metrin hyppy ei mennyt Tinjan(!) kapula suussa, joten itseluottamusta joudutaan vielä kasvattamaan reippaasti.


Luoksetulo aiheuttaa (seuraamisen jälkeen) eniten harmaita hiuksia. Ei vain tahdo löytyä sitä kauhun tasapainoa, jossa Hillalla olisi sekä hyvä vauhti että terävät stopit. Tällä hetkellä vauhti on erinomainen, mutta stopeissa valuu reippaasti eteenpäin. Hyviä suunnitelmiakaan ei oikein ole vielä tilanteen korjaamiseksi.

Mitä Tinja touhuaa? Tinja on tehnyt pikkasen ruutua, rallytokoa, seuraamista, luoksetuloa, tunnaria, metskunoutoa, noutoa, kaukoja… Mihinkään liikkeeseen ei olla kunnolla keskitytty. Metskunouto on hieman rikki, sillä Tinja ei uskalla enää antaa mulle käteen kapulaa, vaan tiputtaa sen maahan. Pitäisi vähän taas luottamusta kasvatella… Oikealla sivulla seuraaminen on kuitenkin edennyt todella nopeasti ja Tinja alkaa tajuta myös käännösten päälle.










Väsynyt kerä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti