lauantai 17. elokuuta 2013

Hieno EVL2


Tänään olikin sitten taas tokokoe, josta Hilla nappasi 254,5 pisteellä EVL2 jääden vain 1,5 pistettä ykköstuloksesta. Nollattiin ohjattu, mutta muuten saatiin aika kiva rivi pisteitä. Sijoitus oli 1/3, 80 pisteen erolla seuraavaan. On Hilla taitava!

Koepaikka oli aika haastava: kuuma hiekkainen ruohikkokenttä, jossa ilma ei liikkunut lainkaan. Liikejärjestystä ei oltu etukäteen kerrottu, joten olin ihan hukassa kokeen alkuajan. Liikkeet tehtiin kolmessa erässä, osittain sekoitetussa järjestyksessä.

Ruutu: 7
Olin menossa tekemään paikallaan oloja ja aloitettiinkin ruudulla. Ei siis ihan mulla ollut ajatukset mukana. Ylivirittelin Hillan vahingossa ja se rupesikin tuijottelemaan suoraan ruutuun enkä tietysti tajunnut korjata ohjatun vihjesanalla vaan toistin uudestaan ruudun vihjesanan, jolloin Hilla kyttäsi vielä enemmän ruutua. :/ Jo merkille lähetyksellä tiesin, että Hilla lähtee suoraan ruutuun ja sinne ampaisi. Pysäytin ja toisella käskyllä ihan ok merkki ja tästä ruutu muuten erinomainen. Hieman huolimattomasti tuli seuraamiseen, mutta hyvällä vireellä.



Zeta: 8,5
Järjestys m-s-i. Todella hyvä seuraaminen loppuun saakka! Istuminen hidas; meinasi jäädä seisomaan. Muuten ok jäävät.



Paikallaan istuminen: 10
Hillan eka kymppi paikallaan oloista EVL:ssä! Oli kaverinikin mukaan ollut kiltisti eikä ollut tehnyt tuhmiaan.

Paikkamakuu: 10
Sama kuin paikallaan istumisessa, oli malttanut olla kiltisti. Hilla oli jopa samassa asennossa kuin jätössä.

Seuraaminen: 8
Pitkästä aikaa meillä oli kokeessa ehjä seuraaminen. Tuntuikin oikein kivalta. Asennemuutos seuraamiseen kannatti! Hieman nopeammin Hilla saisi siirtyä perusasentoihin ja juoksuosuuksissa en itse saanut hyvää rytmiä, joten käännökset olivat turhan hitaat. Vielä saisin pikkasen rennommin kulkea seuraamisen läpi ja pikkasen nopeammassa tempossa, jotta Hillalla olisi helpompi liikkua.



Luoksetulo: 9
Ihan pisteiden mukainen suoritus, mutta minusta Hillaksi aika huono. En ollut oikein tyytyväinen vauhtiin ja pysäytyksissä valui. Käytin tänne-käskyä muissa luoksetulokutsuissa, joten se taisi hieman vaikeuttaa.


Ohjattu: 0
Tänään oli Hillalla ”en tee merkkiä” –päivä, vaikka treeneissä se on tehnyt hyvin. Kokeen merkkikin oli tosi helppo, joten ei ollut pongaamisesta kiinni onnistuminen. Hilla meni vaan tosi huonosti merkille ja jäi hieman halutun alueen ulkopuolelle, joten jouduin käskemään sen uudestaan merkille. Meille oli arvottu oikea puoli noudettavaksi enkä vasta-auringossa erottanut keskimmäisen ja oikean kapulan sijaintia lainkaan ja annoin sitten todella huonosti käskyn. Hilla näytti kyllä pyörähtävän oikeaan suuntaan, mutta sitten lähti jyrkästi vasemmalle kapulalle. Käytettiin tsiljoona käskyä, mutta saatiin Hilla lopulta oikealle kapulalle ja palautus hieno. Hyvin kuitenkin kuunteli korjauskäskyjä! Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt vähän vaan liioitella lähetystä ja yliampua lähetyskulmaa. Tällöin olisi toisin ollut vaarana, että Hilla ampaisee ruutuun.



Hyppynouto: 10
Hilla lisäsi jännitystä lähtemällä hyppyyn liian kaukaa ja sain jännittää rysähtääkö tokoesteen päälle. Muuten erinomainen nouto. Luovutus turhan löysä, mutta sitä tuskin ulkopuoliset näkevät.



Tunnari: 9
Hyvä. Piste lähti siitä, että maisteli keskellä ollutta omaa kapulaa, mutta jatkoi sitten haistelua rivin loppuun ja vasta sitten nosti omansa. Palautuksessa ravasi viimeiset metrit ja luovutus turhan löysä. Mutta ei pureskellut kapulaa.



Kaukot: 8,5
Järjestys s-i-m-i-s-m. Ensimmäiseen seisomiseen tuplakäksy. Hilla alkoi vaan olla väsynyt. Muut vaihdot todella nätit ja liikkui vaan muutaman sentin eteenpäin.



Yleisvaikutelma
Virittelyssä ennen koesuorituksia Hilla tuntui vähän turhan energiseltä ja hösläävältä. Koesuoritusten aikana taas oikein kivalta varsinkin alkusuoritusten aikana, mutta loppua kohden Hilla alkoi selvästi väsyä ja yritti useampaan kertaan jättää perusasento-käskyt noudattamatta. Kentällä oli toisin todella kuuma! Hilla joikin ihan älyttömästi heti kentältä päästyään. Liikkeet suoritti kuitenkin mukisematta. Liikkeiden väleissä olisin voinut antaa Hillalle enemmän vapautta, olla itse selkeämpi ja kehua enemmän.

Hillan mielestä koko tokokokeen paras hetki oli se, kun kokeen jälkeen pääsi jokeen uimaan:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti