lauantai 10. elokuuta 2013

EVA


Tänään oli sitten Hillan viralliset näyttelyt, josta oli tarkoitus hakea se H meille. Toisin kävi ja saatiin EVA. Pikkusika murisi hampaiden näytössä, eikä mitenkään pienesti. Eikä edes pelännyt tai mitään vaan totesi ettei hänen hampaitaan katsota, piste. Murina loppui heti kun tuomari otti käden pois ja sen jälkeen olisi voinut taas olla kaveria. Saamarin sika vielä antoi heti kehän jälkeen myyjäkojun pelottavamman näköisen miehen silitellä päätä ongelmitta. Kiitos vain Hilla, että tuhlailet taas minun rahojani! Minäkin tykkään sinusta.

Taitaa meidän tokovalioituminen jäädä näyttelytuloksesta kiinni. Ja sen, jonka mielestä näyttelytuloksen saaminen on valioitumisen helpoin osa, saa tulla esittämään Hillan.

Ja se arvostelu:
”Not able to handle; growled when attempted to handle the head. Red merle, nice type. Nice head of correct proportions. Ears carried in attention. Good front. A little high behind. Could be better angulated. Stands  little close. Tail carried a little high in movement.”

Tästäpä on hyvä jatkaa huomiseen näyttökokeeseen. Elä vain missään tapauksessa erehdy seuraamaan, Hilla! Eipä olla edes treenattu tokoa pariin päivään. Onneksi Maraboulla on uutta salmiakkisuklaata, jota on levy ostettuna.

Agility
Keskiviikkona oli ohjatut treenit. Rata alla:


Opittiin uusi ohjaus 3. ja 4. esteen väliin eli japanilainen (käytännössä persjättö). Se oli oikeastaan radan ainoa haastava paikka, sillä olin alkuun myöhässä japsin teossa ja sitten hätäilin ja sain Hillan tulemaan 3. esteen ohi. Hilla ei ehkä haekaan niin hyvin esteitä kuin kuvittelen. Tai ehkä ongelmana on ennemminkin se, että se on älyttömän pikkutarkka ohjauksesta ja kääntyy vaikka ihan esteen edestä pois jos ohjaus on pielessä. Ohjeeksi saatiin käyttää este-käskyä, koska Hilla kuuntelee sanallisia käskyjä hyvin (heh, tokokoira).

Takaakiertoon voisin lähettää lähempää, sillä Hilla irtoaa turhankin hyvin taakse ja tekee ihan turhaa lenkkiä. Putken päiden erottelu meni yllättävän hyvin. Tehtiin loppuun rata vielä kokonaan ja päästiin maaliin yhdellä riman tiputtamisella. Hilla treenasi myös pujottelua 6 kepillä ja nyt alkoi olla hieman vauhtia. Tässäkin Hilla on tosi tarkka ohjauksesta ja heti menee väärään välikköön, jos en ohjaa huolella. Muutenhan Hilla hakee keppejä kauempaakin.

Jälki
Agilityn jälkeeen käytiin ajamassa ihan lyhyt jälki, pituutta ei ollut kuin muutama kymmenen metriä. Tarkoituksena oli vaan opettaa Hilla hakemaan jälki janalta. Hilla oli ihan hukassa ja meinasi lähteä väärään suuntaan jäljestämään vaikka olin tallonut jäljen niin, että käännös olisi loivempi oikeaan suuntaan jäljestäessä. Kun en päästänyt Hillaa takajäljelle, niin se kadotti jäljen ja pyöri ihan väärässä paikassa kunnes sai ilmavainulla(?) ensimmäisestä kepistä vainun. Ensimmäisen kepin olin laittanut hieman matkaa oletetusta jäljen löytöpaikasta, jotta saisin palkattua Hillan oikeaan suuntaan etenemisestä. Kepin löydön jälkeen Hilla lähti taas jäljestämään siististi jäljen päällä ja toinen ja vika keppi löytyi ongelmitta jäljen päästä.

Taidan opettaa Hillan ilmaisemaan kepit makaamalla. Se kyllä luonnostaan nostaisi kepit, mutta Hilla pureskelee niitä ja palautus on hieman nihkeämpää ja jäljelle palaaminen vaikeampaa, jos vaadin siltä kepin tuomista minulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti