sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Onkohan koirille olemassa kuulolaitetta?


Hilla nimittäin tarvitsisi sellaisen. Näköjään isot lepakonkorvat ovat päässä vain taas koristeena. Hillan rantakäyttäytyminen on ollut törkeän huonoa ja olen saanut raivota sille kunnolla. Näkee miten neljän koiran joukossa tyhmyys tiivistyy ja ei blondibortsu enää muista käskyjä. Hilla kokeili vielä perjantain tokotreeneissä samaa ”rantatempaustaan”: pidemmäksi hetkeksi käänsin selkäni paikallaan istuneelle Hillalle raivatakseni tötsät pois, niin Hillan ihan nenän edestä pyyhälsi ohjaaja erittäin voimakkaasti omaansa koiraansa riehuttava ja juoksuttava ohjaaja. Se oli Hillalle ihan liikaa ja peräänhän se lähti. Toisin onneksi korvat taas löytyi aika heti taas. Eipä ole ennen Hilla lähtenyt toisen koiran perään, kun se on käsketty paikalleen…

Lauantaina tuttuun tapaan viikon kokeenomaiset treenit. Tällä kertaa samalla kentällä kuin viimeksi ja mukana oli vieraileva häiriö”tokotähti”. Arvoin kummallekin koiralle sekoitetun liikejärjestyksen ja Hilla teki kahdessa erässä. Hyppyä ei tehty kummankaan koiran kanssa, kun en jaksa raahata sitä kauas. Hillalla toistui aika pitkälle samat virheet kuin viime kerralla, joihin en kerinnyt tällä viikolla vielä puuttua. Ne taitavatkin olla ensi viikon hommia.


Hillan EVL
Zeta: Järjestys s-i-m. Kaikki jäävät oikein eikä tuntunut olevan mitään ongelmaa erottelussa. Aivan viimeisen pätkän seuraaminen ei ollut seuraamista nähnytkään, vaan Hilla hengaili mukana. Muuten seuraaminen ok, mutta ei niin hyvää kuin kuuluisi olla.
Tunnari: Hienosti etsi oikean. Palautuksessa korjasi otettaan puolessa välissä matkaa ja taaskaan ei tullut ihan laukalla loppuun saakka. Perusasento hyvä, luovutus olisi saanut olla napakampi.
Ohjattu nouto: Tein fiksusti ohjatun vasta-aurinkoon ja lähetin vielä oikealle kapulalle. Hilla ei vaan nähnyt oikeaa kapulaa. Ensimmäisestä nouda-käskystä kylläkin lähdettiin vasemmalle, ja se oli vaan sikailua… Noin sadan käskyn jälkeen sain Hillan tekemään tarpeeksi laajan kaaren oikealle, jolloin se sattui juoksemaan oikean kapulan läheltä. Kehuin sanallisesti Hillaa jo kapulan nostossa. Palautus muuten hieno, mutta pureskeli kapulaa.
Seuraaminen: Hieman nahkeaa epäonnistuneen ohjatun jälkeen, mutta tuntui parantavan juuri viimeisten metrien aikana. Muutama perusasento meinasi jäädä tekemättä, mutta nämä taitavatkin johtua siitä, että pysähdyn eri lailla koeseuruuttaessani kuin normaalisti. Juoksupätkä oli siisti, mutta käännöksissä ei keskittynyt.

Hillan pätkitty seuraaminen, kun en osannut kohdistaa kameraa oikein:


Tässä välissä Hilla tauolle ja Tinja teki avoimen luokan kokonaan.

Tinjan AVO
Nouto: Hyvä. Meinasi käydä ensin tarkastamassa jonkun roskan, mutta menikin sitten hienosti kapulalle. Perusasento lievästi vino.
Luoksetulo: Ei totellut neljättäkään luoksetulokäskyä, kun sai räkytyskäskyn ja jouduin käymässä ärähtämässä Tinjalle ennen kuin Tinja muisti taas palata tokon pariin. Uusinnalla tuli aika kiva pysäytys Tinjaksi. Hieman meinasi perusasentoon siirtymisessä törmätä.
Kaukot: Erinomainen. Tinjaksi tekee hieman hitaanoloisesti.
Liikkeestä seisominen: Erinomainen.
Liikkeestä maahan: Muuten hyvä, mutta jäi vinoon.
Seuraaminen: Ihan hyvä, mutta paljon parannettavaakin olisi. Tinja seuraa jostain syystä nyt liian kaukana. Aika surullista, että sen pummiseuraaminen on paljon parempaa kuin käskystä tapahtuva…

Tinjan seuraaminen:

Hillan EVL jatkuu
Kaukot: Järjestys s-i-m-i-s-m. Taas ensimmäiseen seisomiseen tuplakäsky. Sen jälkeen todella hienot vaihdot eikä lainkaan tassujen liikuttelua.
Ruutu: Hillalle tuli täysin epänormaali virhe ja se menikin eka ruutuun nähden vinosti hieman taakse ruudusta seisomaan, mutta ihan ruudun viereen. Toisella käskyllä kuitenkin haki oikean paikan ruuduta. Maahan yhdellä käskyllä ja seuraamaan tulo oli aika hyvä. Hieman jätti merkkiä vajaaksi, kun ennakoi ruutuun lähetystä.
Luoksetulo: Ihan ok. Vauhtia voisi olla pikkasen enemmän ja pysäytykset napakampia.

Paikallaan istuminen 2 min ja paikkamakuu 4 min: Kummatkin koirat yhdessä ja minä piilossa. Ei mitään ongelmaa.


Vieraileva tokotähtemme lapinkoira Riki harjoitteli perusasentoa, koska se ei näköjään osannut sellaista. Riki ei osannut seurata myöskään namikättä, joka teki tällä tyylillä opettamisen hieman hankalaksi. Riki teki myös pari luoksetuloa. Nekin olivat aika hankalia yksinään, kun Riki ei osannut pysyä paikallaan käskystä. Riki sai myös selkäänsä mun koirilta, kun se yritti lähennellä niitä liikaa. Rikin taidonnäyte:Viikon tokotreenit melkein tiivistettynä

Hilla
Joka päivä (paitsi torstain lepopäivänä) on harjoiteltu seuraamista. Nyt kun keskitytään tekniikkaan, niin vire tuntuu laskevan kuin lehmän häntä. Eipä ainakaan roiku lahkeissa, mutta ei muutenkaan ole oikein tullut näkyvää edistystä. Seuraaminen on itse asiassa huonompaa kuin loppukeväästä.

Hillan kanssa on kirjaimellisesti joka päivä tapeltu ruudun ja ohjatun erottelusta. Meillä on ollut välillä aikamoinen sota siitä saako liikkeitä räiskiä ihan miten sattuu. Merkkikin koki aikamoisen inflaation ja Hilla tekee sitä taas aika huonosti.  Perjantain ryhmätreeneissä harjoiteltiin täysin uudella esteellä vinoja heittoja ja lyhyitä heittoja metskulla. Tässä tapahtui valtava harppaus ja Hilla tuntui muutaman epäonnistumisen jälkeen tajuavan, että esteen yli hypätään kumpaankin suuntaan sijoittui kapula sitten minne tahansa esteen taakse.


Tinja
Tinjan kanssa hinkkaillaan avoimen luokan liikkeitä kuntoon. Luoksetulon stoppeja paranneltiin alkuviikosta takapalkalla ja saatiin taas pysäytykset paremman näköisiksi. Kaukoissa ollaan yritetty saada takaisin Tinjan nopeita vaihtoja, mutta en ole saanut virettä Tinjalle tarpeeksi ylös. Perjantaina harjoiteltiin hyppyä täysin vieraalla esteellä ja se olikin yllättäen aika vaikea Tinjalle. Yli kyllä meni, mutta sen jälkeen meinasi heti palata takaisin esteen kiertäen.

Muutaman kerran ollaan myös viikon aikana yritetty Tinjaa saada hakemaan itse ruudun sijaintia. Suoraan lähettämällä onnistuu jo aika hyvin, mutta merkin kautta ei osaa hakea. Tinjalla on vissiin kultakalan muisti, kun ei muistanut enää ruudun ja merkin sijaintia parin sekunnin kuluttua, vaikka olin käynyt näyttämässä ne. :D Ohjatussakin ollaan harjoiteltu hieman vasemman kapulan hakua.
Kleinpitz Tella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti