lauantai 22. kesäkuuta 2013

Ei me juhannuksena joudeta lomailemaan


Hilla on nyt ilmoitettu ensimmäiseen näyttelyynsä! Meillä on kuukausi aikaa saada siitä fiksu ja filmaattinen ja ennen kaikkea esiintymään ilman, että a) Hilla kerjää rapsutuksia, b) Hilla kierähtää selälleen tai istuu tuomarin edessä, c) Hilla murisee hampaita näytettäessä. Miten yksi näyttely voikin olla niin ahistava, vaikka Hilla sentään kisaa EVL:ssä… Tällä hetkellä tuntuu, että EVL:n suorittaminen on lasten leikkiä näyttelyesiintymiseen verrattuna. :D Hilla on tällä viikolla juossut vain kerran näyttelyhihna päässään, joten nyt pitää ruveta treenaamaan ahkerammin.

Hillalle on myös varattu aika virallisiin lonkka- ja kyynärkuviin reilun viikon päähän. Samalla kuvataan myös selkä ja olat.

Keppejä ollaan myös harjoteltu kerran tällä viikolla kummankin koiran kanssa. Hilla teki tokoesteen kautta umpikulmassa kepeille tuloa ja vauhti oli niin paljon, että oikeaa väliä ei meinannut millään löytyä… Tinjan kanssa palattiin hieman taaksepäin ja katsottiin osaako se hakea keppejä ollenkaan, jos on kaksi keppiparia peräkkäin. Osasi se ja oikein hienosti myös kauempaa lähettämällä.

Me tässä, possuset
Toko
Tänään taas viikottaiset kokeenomaiset treenit. Mentiin tekemään täysin uudelle kentälle ja vielä ruohopohjalle. Jätettiin hyppy tekemättä ja otettiin vain paikallaan istuminen paikallaan oloista. Tinja oikein loisti, mutta Hillasta kuoriutui taas vaihteeksi pikku possu.

Hillan EVL
Seuraaminen: Aika kiva. Hilla tuntui seuraavan nyt oikein rauhallisesti mutta ok tekniikalla. En kyllä hirveästi vilkuillut mitä Hilla oikeasti teki, kun keskityin itse kävelemään normaalisti. Yksi perusasento jäi tekemättä paikallaan täyskäännöksessä oikealle. Nämä tehdään jatkossa vasemmalle. Hieman seurasi jostain syystä löysähkösti juoksupätkissä vaikka treeneissä onkin mennyt todella hyvin. Mutta ei sentään roikkunut tällä kertaa lahkeissa. Perusasentoon hakeutumiset saisivat olla pikkasen nopeampia. Hieman väsähti lopussa ja rupesi ottamaan ympäristöstä häiriötä.
Zeta: Meni maahan ekana olleessa istumisessa, muut jäävät oikein. Vaikutti ennakoivan ekan jäävän maahanmenoksi, joten tässä pitää olla jatkossa tarkempi. Nyt seurasi kuitenkin loppuun saakka ihan ok seuraamista. Paras seuraaminen tähän mennessä zetassa, mutta vielä pitäisi vire saada korkeammalle.
Luoksetulo: Menin vahingossa aika kauas, mutta saatiin sen ansiosta vauhti todella kivaksi. Pysäytykset olisivat saaneet olla terävämmät.
Ruutu: Pikkupossu juoksi hyvin merkille, mutta kääntyi ruutu-käskystä valmiina merkin takana olleille ohjatun noudon kapuloille ja vielä oikealle vaikka ruutu oli vasemmalla. Useamman ruman sanan jälkeen sain Hillan takaisin merkille ja siitä ruutuun. Loppu menikin kivasti, mutta perusasento meinasi jäädä taas vajaaksi, joten tähänkin pitää jatkossa kiinnittää huomiota.
Ohjattu nouto: Taas hyvä vauhti merkille, mutta yritti ennakoida ruutuun lähetystä ja hiipparoi ennen lupaa kohti ruutua. Lähti ihme kyllä hakemaan käskystä vasenta kapulaa. Palautus hieno.
Tunnari: Otin aivan uudet tunnarikapulat käyttöön, joita ei olla koskaan aikaisemmin käytetty. Hillalla ei ollut mitään ongelmaa löytää oikea. Palautuksessa olisi saanut tulla loppuun saakka laukalla ja pieni narsk kuului sivulle tulossa.
Kaukot: Tuplakäsky ensimmäisenä olleeseen seisomiseen. Tähän on kiinnitettävä jatkossa huomiota. Muuten oikein nätit vaihdot.
Yleisvaikutelma: Liikkeiden välit todella hyvät, kun seuruutin. Taidan jatkossakin vain seuruutta Hillan seuraavalle tehtäväpaikalle. Hyvin teki töitä loppuun saakka eikä kaukoissa enää näkynyt ennen normaalia väsymyksen merkkejä.

Minä tässä
Tinjan avoin
Seuraaminen: Tuntui seuraavan todella hyvin vaikken hirveästi vilkuillut mitä Tinja teki, kun itse keskityin kävelemään normaalisti. Tinja oli oikein hyvässä vireessä. Oikealle käännökset näyttivät olevan aika siistit uudelle kääntymistekniikalla.
Liikkeestä maahan: Erinomainen
Luoksetulo: Hyvä vauhti, mutta valui aivan törkeän paljon. Hyppäsi vielä vasten perusasentoon tulossa.
Liikkeestä seisominen: Erinomainen. Jouduin huomauttamaan maan nuuskimisesta kun käännyin takaisin Tinjaan päin.
Nouto: Erinomainen totta kai. Hieman kiemurteli palautuksessa.
Kaukot: Erinomainen. Vaihdot on jostain syystä normaalia hitaammat kuin Tinjalla tavallisesti.
Yleisvaikutelma: Tinja oikein loisti ja oli aivan loistavassa vireessä. Aikamoinen vastakohta alkuviikkoon, jolloin sitä ei jaksanut kiinnostaa tokoilu pätkääkään. Liikkeiden välissä oli kuitenkin pientä haahuilua.

Paikallaan istuminen 2 minuuttia: Kumpikin koira oli oikein nätisti.


Mitä muuta me ollaan tehty tokossa? Tiistaina käytiin ryhmätreeneissä vesisateessa tokoilemassa. Ollaan me hulluja. Hillalle on tehty paljon kuuntelutreeniä ruudulla ja ohjatulla ja yritetty saada sitä erottamaan liikkeet toisistaan. Torstaina olin laittanut kaksi ruutua merkin molemmille puolille ja vielä ohjatut kapulat merkin taakse ja tässä oli tarkoitus tehdä kumpaakin ruutua ja ohjattua vuorotellen. Todella vaikea harjoitus Hillalle, ja sille jäi helposti vain toinen liike päälle. Seuraamista ollaan edelleen tehty muutaman askeleen pätkissä ja lisäksi ollaan harjoiteltu aika paljon juoksupätkiä aika hyvällä menestyksellä.

Tunnaria Hilla on tehnyt yhden kapulan noutona että esineruudusta. Tiistaina Hilla teki tunnaria esineruutuna metsikössä siten, että vein kolme tunnarikapulaa metsään ilman että Hilla näki vientiä. Kaikki kolme löytyi todella nopsaan ja alla vielä video viimeisen tunnarikapulan nostosta:Perjantaina Hilla teki zetaa neliön muodossa ja keskityttiin vain kestoon eli tehtiin pidempää zetaa kuin normaalisti. Hilla rupesi hieman ennakoimaan jääviä ja rupesi jätättämään juuri ennen tötsien puolta väliä. Merkille haettiin lisää vauhtia laittamalla pallo valmiiksi palkaksi merkin taakse ja perjantaina harjoiteltiin myös hyppynoudossa lyhyttä heittoa niin, että kapula oli heti esteen takana. Tämän oli Hillalle todella vaikea harjoitus, sillä se olisi aina halunnut palautuksessa lähteä kiertämään esteen ympäri, kun kapula oli niin lähellä estettä.

Tinjakin on totta kai treenannut todella ahkerasti. Alkuviikosta toisin hieman lyhyempiä treenejä, koska se oli niin huonolla tuulella eikä malttanut yhtään keskityttyä. Tinjan kanssa ollaan hypyllä keskitytty perusasennon suoruuteen, seuraamisessa oikealle käännöksiin, jotta se ei aina valahtaisi liian kauas minusta ja maassa rauhassa pysymiseen vaikka palaankin takaisin Tinjan vierelle. Tinja teki myös ruutua torstaina ja aika hyvin irtosi.

Hilla sukeltaa


Meidän lenkkeilyalue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti