perjantai 17. toukokuuta 2013

Noutaja-Tinja


Parin päivän ajan ollaan treenattu pelkästään Tinjan<3 kanssa. Harjoitukset ovat olleet aika noutopainotteisia, kun metskua ja ohjattua on pitänyt harjoitella enemmän. Mutta Tinja on söpö pieni sirkuskoira.

Tinja kerkisikin tehdä vaikka mitä torstaina. Aloitettiin noudoilla eli taas heiteltiin ensin muutaman kerran puukapula ja sitten metsku. Todella hyvin toi metallinkin ja palautti ensimmäisen kerran laukalla! Kokeilin onneani ja kokeilin toistamiseen metskua, jota ei olisi pitänyt tehdä. Nyt selvästi hidasteli ja tiputti vielä kapulan eteeni. Palautti kuitenkin käteen, kun vaadin. Seuraavaksi tehtiin muutama toisto ruutua. Tällä kertaa haki hyvin ruudun sijaintia ja sijoittuminen ruutuun on huomattavasti parempi kuin Hillalla; menee ihan ruudun takalaitaan ja keskelle. Joka lähetyksellä Tinja myös meni samaan paikkaan. Muutaman kerran haukahti maahan-käskystä.

Ruudun jälkeen vaihdettiin seuraamiseen. Oikealle käännöksissä Tinja tahtoi valahtaa liian kauas, joten otettiin sitä sitten enemmän pitämällä nami kädessä ja palkkaamalla heti käännöksen jälkeen. Palkka kädessä valmiiksi, jotta pystyn itse antamaan vihjeen käännöksestä ja voin silti olla varma, että Tinja tekee oikein. Viimeiseksi vielä tehtiin ohjattua noutoa. Eka vain lähetyksiä merkille, jotka olivat todella hyvät. Ei ihan sijoitu merkin taakse, mutta en ole sitä vaatinutkaan. Sitten otettiin erikseen kapulan noutoa ja tällä kertaa tehtiin vain vasemman kapulan nostoa. Ei ekalla lähetyksellä havainnut missä kapula oli, joten jouduin aika paljon auttamaan. Tämän jälkeen Tinja haki paremmin.



Perjantaina aloitettiin tunnarilla. 7 väärää ja heitin ekalla yrityksellä oikean kapulan kauemmaksi. Tinja meni liian korkealla vireellä ja nosti ensimmäisen väärän edes haistelematta eikä sitten tajunnut etsiä oikeaa vaan nosteli vuorotellen vääriä, josta huomauttelin. Oikea löytyi vasta kun kävin näyttämässä. Seuraavilla yrityksillä laitoin oikean lähemmäksi vääriä ja nyt löytyi helpommin, mutta edelleen Tinja meni aivan liian korkeassa vireessä. Tähän pitää ruveta puuttumaan. Sitten harjoiteltiin taas metskua samalla tavalla kuin edellisenäkin päivänä. Video alla:


Loppuaika kulutettiin taas ohjattuun noutoon, jossa nyt kaikki kolme kapulaa. Tinja yritti ensin noutaa keskikapulaa, mutta ihme kyllä totteli kieltoa eikä sen jälkeen yrittänyt keskikapulalle. Ei oikeakaan kapula löytynyt ennen kuin käytiin yhdessä Tinjan kanssa hakemassa. Sen jälkeen haki erinomaisesti kun tiesi kapuloiden sijainnit ja pystyttiin tekemään merkkiä ja noutoa samanaikaisesti. Viimeiseksi tehtiin kertaalleen kokonainen zeta ja varmasti teki kaikki jäävät. Seuraaminen oli hieman ponnetonta.

Tinjan suoritukset alkaa olla niin varmoja, että pakko se olisi saada kesän aikana kokeeseen asti. Katsotaan miten paikkamakuut lähtee sujumaan ensi viikolla, kun vaihdetaan toiseen ryhmään.

Hillaa suututtaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti