torstai 2. toukokuuta 2013

Lehmäkoira esiintyy

Mätsärit
Sunnuntaina käytiin mätsäreissä. Sijoitus oli vanha tuttu sininen ja ei sijoitusta. Hilla päätti tällä kertaa heittäytyä selälleen tuomarin edessä ja oli kovasti sitä mieltä, että häntä voisi rapsutella. Sinisten kehässä nöyristeltiin vielä lisää tuomarille ja hypättiin lopulta tuomaria päin. Hampaat sentään antoi katsoa, vaikka kovasti yrittikin kiukuta. Hilla kuulemma ontui, mutta en huomannut itse mitään erikoista jälkeenpäin. Ehkä se astui kiveen tai jotain vastaavaa.

Vappuna mentiin uudestaan mätsäreihin, kun tuomarina oli aito ulkomuototuomari. Tuloksena jälleen kerran sininen nauha eikä sijoitusta. Ilmeisesti kuitenkaan esiintymistaidoilla ei ollut tässä mätsärissä ollut niin väliä, kun melkein yhtä tuhma koira kuin Hilla voitti sinisten kehän. Hilla säikähti vähän kun tultiin suoraan hampaita katsomaan ja murisi, mutta onneksi tuomari katsoi silti hampaat. Sentään nyt ei ryömitty maassa, mutta Hilla ei halunnut seistä kun jostain syystä takana olevan esittäjän piti tuoda oma koiransa Hillan perseeseen kiinni. Tilaa olisi ollut kyllä metrikaupalla taaempanakin ja me kyllä osataan ihan itse mokata, että ei siihen tarvita muiden apua… Hilla kyllä esiintyi muutenkin kuin vanha lypsylehmä konsanaan.


Mutta päätös on melkein tehty, että Hilla aloittaa (toivottavasti) erittäin lyhyen näyttelyuransa vähän suuremmista pippaloista eli Joensuun KV-näyttelystä. En viitsi enää mätsäreissä käydä pyörimässä, kun ne ovat vaan rahanhukkaa. Harjoitellaan vaan kotosalla.

Toko
Sunnuntaina tehtiin lyhyet treenit. . Sain aikaiseksi ottaa uusia tunnarikapuloita mukaan ja tein koirielle neljä tunnaria kentälle, jotka käytiin tekemässä yksi kerrallaan heti toistensa perään. Hilla oli oikein taitava ja toi joka kerralla oikean. Siitä näki miten sen varmuus kasvoi joka kerran jälkeen eikä se edes viimeisellä enää vaivautunut nuuhkimaan muuta kuin oikean ja sen viereisen kapulan. Tinja oli tavallistakin sekompi ja hyvä että tunnarikapulat eivät taas lennelleet, kun se kävi hakemassa oikeita. Vire oli aivan liian korkea ja nosteli välillä vääriäkin ennen kuin toi oikea.

Hillan kanssa jumppailtiin kaukoja ja selvästi seiso-maahan-seiso vaihdot on nyt vaikeita. Niitä pitää tehdä paljon lähietäisyydellä. Lisäksi pikkupätkä seuraamista, jossa palkkailtiin hyvistä vasemmalle käännöksistä. Hilla on kehittynyt näissä ihan hirveästi. Tinja teki paikkamakuun piilossa sillä aikaa kun raivasin tunnarikapulat pois kentältä. Sekin teki pienen pätkän seuraamista, mutta oli niin korkeassa vireessä, että ei oikein keskittynyt. Tehtiin myös muutama luoksetulon stoppi käsimerkillä. Pysähtyi sentään joka kerta, mutta valui selvästi käskyn jälkeen.


Maanantaina myös lyhyet treenit, kun kävin vetämässä arkitokotreenit. Hillalle taas seuraamisia (kyttäsi taas ihan hirveästi) ja kaukojumppaa. Hilla myös näytti kaukot arkitokolaisille ja tarvitsi tuplakäskyn maahanmenoon ja liikkui lievästi edelleen eteen.  Hilla teki myös pari oikein kivaa tunnaria. Tinja harjoitteli oikein pätevästi merkkiä. Lisäksi sen kanssa kokeiltiin ottaa juoksusta seisomisjääviä ja oli tosi huonot! Ehkäpä tässä on syy miksi ei myöskään luoksetulon pysäytykset eivät toimi, joten nää menee treeniin. Kumpikin koira treenasi vielä tolpan kiertoa ja olivat hirveän innoissaan uudesta tempusta.


Tiistaina ei keritty treenaamaan, kun piti olla päivystämässä. Koiratkin olivat mukana ja Hilla kerkisi sillä aikaa repiä juuttikankaisen patukkansa auki. Onneksi me ei käytetä sitä enää koulutukseen, kun se on liian iso.


Keskiviikkona todettiin, että väsyneenä ei pitäisi treenata, kun siitä tulee vain kaikille paha mieli. Tinja harjoitteli taas ohjattua ja kokeiltiin ottaa siihen myös merkkiä mukaan. Kosketusalustat olivat kapuloiden tilalla, mutta Tinja ei taaskaan osannut oikein hakea niitä. Se kyllä löysi jonkin pahvilaatikon kannen ja tarjosi sitä kovasti. Selvästi se jo ymmärtää mitä siltä halutaan, mutta liike lähtee menemään pieleen, kun oikeaa kohdetta ei ”löydy”. Tinja harjoitteli myös liikkeestä maahanmenoa, mutta juoksin seuraamiset ja tarjoili monesti seisomisia. Selvästi tämäkin on Tinjalle vaikeaa.

Hilla harjoitteli liikkeiden välejä siten, että palkkasin sen vasta seuraavalle tehtävän aloituspaikalle siirryttyäni. Tehtiin liikkeestä istuminen, voittajan luoksetulo ja alokkaan luoksetulo, tunnari ja kaukot, josta palkattiin jo liikkeestä. Hinkattiin enemmän ruutua, kun en ollut tyytyväinen siihen, että Hilla ei odottanut pysäytyskäskyä. Hilla kyttää ihan hirveästi ruutua muissa liikkeissä, joten tälle pitäisi tehdä jotain. Lisäksi paljon taas kaukojumppaa. Kaukot onkin aika hirveällä kuosilla, koska Hilla on taas hirveän etupainoinen seisomisissa ja liikkuu siksi eteenpäin. Kokeen jälkeen pitää oikeasti puuttua tähän.


Huomenna taidetaan tehdä Hillalle viimeiset treenit ennen koetta ja perjantaina ja ehkä lauantaina treenataan vain Tinja Hillan ärsyttämiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti