torstai 14. helmikuuta 2013

Positiivisten asioiden löytämistä


Tinjalla on lauantaina möllitokokisat. Ja kahden viikon päästä viralliset tokokokeet. Olemmeko tehneet asian eteen jotain? Emme paljoakaan. Olen turhan paljon luottanut siihen, että Tinja kyllä osaa kaikki avoimen luokan liikkeet ja vieläkin enemmän. Nyt tilanne on se, että liikkeet hajoilevat sieltä ja täältä, ja siihen päälle kun lisätään Tinjan kaikkea muuta kuin helppo luonne, niin ei hyvältä näytä. Tässä tilanteessa ei auta kuin lämmitellä hyvin Tinja kisoihin, tehdä huolellista työtä ja toivoa parasta.

Eilen treenailtiin itsenäisesti ja tänään oli ryhmätreenit. Paljon ollut hyvää ja paljon vielä olisi treenattavaakin.

Tinja
Tinja teki eilen oikein kivan minuutin paikkamakuun ja kahden minuutin paikallaan istumisen Hillan kanssa. Ryhmätreeneissä se taas sekoili ja nousi puoliksi istumaan, kun kävi taas niin kovilla kierroksilla. Ei onneksi sentään haukkunut, mutta unohti yhdessä vaiheessa mitä oli tekemässä, kun teki paikkamakuuta yksin muiden koirakoiden pyöriessä ympärillä ja karkasi paikkamakuusta. Ei kyllä yrittänyt enää uudestaan, kun annoin Tinjalle palautetta tuhmailusta. Milloinkahan opin, että Tinjaa ei voi laittaa paikkamakuuseen ilman lämmittelyä?

Eilen Tinja teki kokeenomaisesti kaikki avoimen luokan liikkeet läpi palkatta. Tänään sama juttu, mutta palkkasin välissä. Jäävät on vinot, koska Tinja käy niin kovilla kierroksilla. Ei hyvä. Tinja kuitenkin osaa jäädä suoraankin, kunhan kierrokset saa alas. Seuraaminen on hieman levotonta ja käännöksissä valahtaa liian kauas. Täyskäännökset sen sijaan on upeat. Nouto on hieno. Luoksetulon pysäytykset ovat aika kivat. Eihän ne täydelliset ole, mutta Tinjaksi oikein kivat.

Tein eilen sen virheen, että käskytin kaukoissa ensimmäisen vaihdon liian voimakkaasti ajatuksena, että nyt saadaan terävä vaihto. Unohtu vain, että mulla olikin Tinja koulutettavana ja sehän hyppäsi melkein metrin eteenpäin voimakkaasta käskystä. Tulipa ainakin terävä vaihto kuten toivoin… Tänään sama pomppuilu sitten jatkui, vaikka yritin antaa pienet käskyt. Saatiin kuitenkin vaihdot onnistumaan lopulta puhtaasti vähän kauempaakin, mutta huomenna pitää vielä antaa ensiapua kaukoille.

Hilla
Hilla taitaa hyvin ehtiä kisavalmiiksi voittajaan toukokuuksi. Toivottavasti ei vaan tulisi juoksuja samaan aikaan. Pitää ruveta pikku hiljaa treenailemaan enemmän merkkiä ja ohjattua noutoakin, niin voidaan siirtyä suoraan voittajasta erikoisvoittajaan kisaamaan.

Hilla harjoitteli sekä eilen että tänään ruutua. Hyvin hakee ruutuun ja enää tarvitsisi ihan pikkasen vielä vahvistusta oikealle paikalle. Hilla kuitenkin lähtee hyvin ihan mistä tahansa ruutuun olin itse sitten missä tahansa tai oli ruutu miten kaukana tahansa. Ainoastaan ensimmäisellä yrityksellä Hilla tykkää tarjoilla ruutumerkkejä, mutta sen jälkeen menee oikein hienosti ruudun keskelle. Enemmän pitäisi nyt kiinnittää huomioita siihen, että saan Hillan tulemaan seuraamiseen, sillä Hillalla nousee turhan paljon kierrokset ruudusta, että se tahtoo juosta ohi, kun sitä kutsuu seuraamaan.

Hilla teki eilen minuutin paikkamakuun ja kahden minuutin paikallaan istumisen. Ei mitään ongelmia näissä. Tänään teki paikkamakuun muiden koirakoiden pyöriessä ympärillä. Hilla oli alkuun hieman levoton ja nousi kerran istumaan, mutta huomautuksen jälkeen jäi oikein kivasti makaamaan.

Noutojakin ollaan hieman keritty treenata ja ne onkin aika kivat. Vauhti onkin kohdallaan palautuksissa, joten metallinouto taitaakin olla tällä kunnossa. Pitää vielä keväämmällä kokeilla metallilla, kunhan tulee lämpimämmät kelit. Hilla teki myös tunnaria ja ekalla yrityksellä toi hienosti oikean. Tokalla lähti hieman liian korkeassa vireessä ja maisteli vääriä, mutta toi oikean. Kolmannella yrityksellä kapulat oli ihan lähekkäin toisiaan ja nyt haisteli oikein nätisti kaikki läpi ja toi oman, mutta pureskeli liian voimakkaasti kapulaa. Palautuksiin pitäisi myös saada vauhtia lisää ja luovutukset paremmiksi, sillä nyt Hilla tykkää tiputtaa kapulan odottaessaan pallopalkkaa.

Seuraamiset on nyt vähän niin ja näin. Pitäisi treenata niitä paljon enemmän ja ottaa yksi korjattava asia käsittelyyn kerrallaan. Eilen treenattiin paljon juoksua ja siinä kääntymisiä. Tänään tehtiin vähän enemmän täysikäännöksiä ja muutaman askeleen siirtymisiä. Hilla on hieman levoton seuraamisessa ja käännöksistä ja askelsiirtymistä pitäisi saada tarkemmat.

Liikkeiden välit pitäisi myös ottaa jälleen kerran käsittelyyn, sillä tuhma Hilla lähti haastamaan leikkiä erään australianpaimenkoiran kanssa, jonka kanssa Hilla aina välillä leikkii treenien jälkeen, kun laittelin turhia tavaroita treenikassiin. Onneksi he eivät olleet sillä hetkellä tekemässä mitään. Nyt siis pitää muistaa pitää kotonakin armeijakuri Hillalle eikä enää antaa sen haahuilla liikkeiden välissä minne sattuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti