perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hullua touhua!


Minun oma touhuilu nimittäin. Hilla menee tämän viikon lauantaina yrittämään voittaja-luokkaa kiitos erään sheltin, jolle paikallaan pysyminen on aivan ylivoimainen tehtävä. Tinja on kotioloissa pysynyt hienosti paikallaan myös häirittynä, mutta en voi silti luottaa, että Tinja pysyisi kisatilanteessa paikallaan. Todennäköisesti paikkamakuuongelmat liittyvät juurikin kisatilanteisiin… Mutta Tinjan kanssa ei olla luovuttamassa. Jos sain sen alokas-luokasta läpi, niin se saadaan myös avoimesta luokasta.

Hillan kanssa ei ole minkäänlaisia odotuksia. Tai on, VOI0. Ketään muuta ei minun lisäkseni kiinnosta miten huonosti tai hyvin Hilla suorittaa, joten minä voin mennä ihan rauhassa mokailemaan tokokokeeseen ja tekemään kallista treeniä. :D Onpahan yhden huonon suorituksen jälkeen harrastaminen taas rennompaa. Hilla on kuitenkin on vasta vain hieman reilun vuoden vanha ja se kisaa jo voittajassa! Ei ole kuin ajan kysymys milloin tästä koirasta tulee tottelevaisuusvalio.

Tänään edessä on viiden tunnin junamatka + selviytymisreissu juna-asemalle, illalla Hilla treenaa hyppynoutoa (Olemme tehneet tätä viimeksi jouluna ja huomenna on kisat. :D), lauantaina tokokoe ja sunnuntaina harjoitellaan agilityä.

Toko
Tämän viikon ryhmätreenit peruttiin eikä kukaan halunnut lähteä meidän kanssa treenaamaan vaikka keskiviikkonakin oli niin kaunis ilma. (Ehkä juuri tästä syystä.) Ollaan sitten tehty keskenämme kotona. Hillan kanssa on lähtenyt taas sujumaan ja sillä on tuntunut olevan hauskaa treeneissä. Maanantaina tehtiin tasan 15 minuutin treenit ja mehän kerittiin tehdä vaikka mitä ja leikkiä vaikka miten paljon vielä ihmepalloilla (ent. vinkupallo).

Ruututreeniä viikon takaa ja viimeinen Tinjan pätkä eiliseltä:

Tavallisesti koirani saa kaksi täyttä lepopäivää ennen koetta, mutta Hillalla liikkeet eivät ole ihan koetasoisia, joten joudun viime hetkeen asti antamaan ensiapua lähes kaikille liikkeille. Keskiviikkona Hilla teki kaikki muut liikkeet paitsi hyppynoudon ja tunnarin palkatta välissä. Ainoastaan ruutu olisi mennyt nollille ja Hillalla vire vain kasvoi loppua kohden. Tunnaria ollaan tehty sekä keskiviikkona että eilen sisällä ja joka kerta on tullut oikea.

Hillan seuraaminen:

Hillan seuraaminen on ihan kauheaa. Sehän rakoilee vaikka mistä. Ollaan tehty aivan liian paljon pitkiä pätkiä eikä se oikein jaksa enää keskittyä loppuun saakka. Kokeen jälkeen lähdetään harjoittelemaan seuraaminen ihan alusta ja lisäksi opetetaan Hillalle takapäätä kehittäviä temppuja.

Tinja on ollut hirveän hauska, kun se yrittää aina niin kovasti, että ei se aina tiedä edes mihin suuntaan se juoksisi. Eilen varsinkin sillä oli vauhti päällä ruutua tehdessä ja luoksetuloissa. Eipä tullut kovin kauniita stoppeja eilen, kun vauhtia oli aivan liikaa, että olisi pystynyt kunnolla pysähtymään. Tinja selviytyi myös neljän minuutin paikkamakuusta Hillan kanssa.

Agility
Tiistain agilityssä tehtiin hyppytekniikkaa (ja samalla eteen lähetyksiä). Hilla ei oikein halunnut juosta namialustalle, mutta pallosta se innostui liikaakin ja hyppäsi kaksi viimeistä estettä yhdellä loikalla. Muutenhan tuo loikki ihan hyvän näköisesti.

Tehtiin myös keinua ja Hilla sai nyt suorittaa ihan yksinään keinun, mutta toinen pää oli nostettu maksi-pöydän päälle. Hilla ei ollut yhtään moksiskaan keinusta vaan jäi kiltisti odottelemaan, että milloinka olisi lupa tulla alas. Lisäksi se loikkasi keinussa ylhäällä olevan osan päälle ja oli erittäin tyytyväinen itseensä, kun sai rämäytettyä sen alas…

Kontakteissa tehtiin A:ta ja Hilla tekee hyvin kontaktit, jos olen sen oikealla puolella. Jos olen vasemmalla puolella, Hilla hidastaa kyllä, mutta ei pysähdy kontaktille, kun sen pitää kääntyä minua kohti. Olemme siis tokon jäljiltä aika toispuoleisia ja kotona laatikkotreenit jatkuvat. Kepeillä Hillalla on niin hurja vauhti, että en ole varma, että tajuaako se itse pujottelevansa. Minun pitäisi yrittää pysyä hieman sen takana, sillä jos menen sen edelle, niin se jättää helposti verkottomat osat välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti