maanantai 28. tammikuuta 2013

Laiska viikonloppu?


Perjantaina ja sunnuntaina ei tokoiltu, mutta sen sijaan koirat joutuivat minun mukanani päivystämään. Kotiin oli kiva palata, kun koirat saivat lähes koko neljän kilometrin matkan juosta vapaana. Kuvat eivät ole kovinkaan hyviä, kun pilkkopimeessä on otettu.





Toko
Lauantaitreenit:
Hilla kanssa aloitettiin luoksetuloista, nyt palkka sekä takana että minulla. Hyvin lähti pysäytykset sujumaan ja vauhti pysyi erinomaisena koko ajan. Vielä hieman terävyyttä pysäytyksiin kaivattaisiin. Vaihtelevasti palkkasin läpijuoksuista, pysäytyksistä ja välillä kutsuin pysäytysten jälkeen vielä luokse. Hilla teki kerran myös tunnarin (5 väärää, kapulat ympyrällä) ja löytyi hienosti oikea. Vääriä ei näpräilty lainkaan, mutta jouduin kannustamaan palautuksessa, että sain Hillaan tarpeeksi vauhtia.

Välissä Tinjakin teki tunnarin kertaaleen.  Lähti aivan liian korkeassa vireessä hakemaan eikä malttanut kunnolla etsiä oikeaa. Sitten Tinja totesi, että lumiset ja kylmät kapulat ovat aivan liian ällöjä nostettavaksi, joten jäi katselemaan kapuloiden luokse, josko saisi tulla takaisin. Kyllä se lopulta toi sen oikean kapulan, vaikka tiputtaen sen neljästi matkan varrelle ja joka kerran jouduin vaatimaan, että se on ihan oikeasti noudettava. Tinja teki myös ruutua ensin namikipolla ja sitten ilman. Vauhti oli aivan huikea. Ilman namialustaa tehtäessä käskin ekalla kerralla Tinjan liian myöhään maahan ja Tinja meni ruudun yli, mutta toisella kerralla onnistuin käskyttämään oikealla hetkellä ja Tinja pysähtyi oikeaan paikkaan.

Hilla toistamiseen ja Hilla aloitti ruuduilla. Hillalle tehtiin lähes pelkkästään namialustalla, mutta ihan viimeiseksi otettiin ilman noin 10 metrin päästä ja pysähtyi juuri oikeaan paikkaan! Vauhti oli koko ajan hyvä Hillalla. Hilla sai vielä harjoitella kaukoja. Taas aloitettiin 10 metristä pelkillä istu-maahan-istu vaihdoilla, joissa viimeisessä maahanmenossa pomppasi hieman eteenpäin. Muuten vaihtoi kivasti. Taaskaan Hilla ei meinannut nousta seisomaan ja aloitettiin sitten harjoittelu alkuun siitä, että olin ihan Hillan edessä. Sitten Hilla rupesikin tarjoilemaan seisomisia joka käskyllä…

Tinja lopetti päivän harjoittelemalla kaukoja ja luoksetulon stoppeja. Istu-maahan-istu vaihdot hyviä ja seisomisissa saatiin muutama onnistunut vaihto. Luoksetuloa tehtiin takapalkalla ja Tinja alkaa jo pikkuhiljaa paremmin pysähtymään.

Maanantaitreenit:
Hillan luoksetulot alkavat näyttää täysin erilaisilta mitä ne olivat viime viikolla. Vauhti on hurja ja pysäytykset ovat sekä sanallisella käskyllä että käsimerkillä teräviä. Vielä kun tehdään hieman samanlaista treeniä myös maahanmenoille, on meillä myös luoksetulo valmis. Tinjakin treenasi luoksetulon pysäytyksiä ja se pysähtyy jo aika kivasti. Hieman edelleen valuu, mutta ei enää niin paljon kuin ennen.

Kaukoista on tulossa meille oikea murhekryyni. Hilla tekee hyvät seisomiset, jos se ennakoi. Jos se ei ennakoi, niin sitten Hilla ei nouse lainkaan… Istu-maahan-vaihdot olivat kuitenkin hyvät noin 20 metrin päästä. Jouduin laittamaan Hillan hetkeksi jäähyllekin, kun siltä loppui keskittyminen kokonaan, eikä aina reagoinut ensimmäiseen (tai toiseenkaan) käskyyn. Eiköhän kaukoistakin saada kivat, kunhan keksin miten yhdistä siihen vinkupallot. Tinja teki myös kivat istu-maahan-vaihdot 10 metristä. Seisomisessa ollaan hieman edistytty Tinjan kanssa ja Tinja jopa malttaa pysyä paikallaan joka neljäs kerta!

Hilla teki vielä loppuun neljä ruutua. Ekalla kokeilin tyhjään ruutuun, mutta tarjosi taas ruutumerkkejä, joten kaksi seuraava tehtiin namialustalla ja vika ilman. Nämä kaikki olivat oikein hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti