keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Agility-Hillan paluu


Ostin koirille kuivattuja kaloja makupaloiksi ja kumpikin koirista ensin kieri oman kalansa päällä ja sitten Hilla ihmetteli tyhmänä mitä kalalle kuuluisi tehdä. Tinja keksi ensimmäisenä, että kalat kuuluu syödä. Tinjalle ja Hillalle on myös varattu eläinlääkäriajat: Hilla menee rokotettavaksi ja Tinjalta poistetaan hammaskiveä.

Agility
Tiistaina Hilla kävi kolmen viikon tauon jälkeen taas agilitaamassa. Nyt se näytti jopa bortsulta kiitäessään radalla; kiitos vinkupallojen. Alla päivän rata:


Onnistuin jopa valssaamaan esteiden välit loppuun asti niin, että Hilla meni esteiden oikealta puolen. Saatoin olla kyllä hieman myöhässä, mutta päästiin loppuun saakka. Persjätöillä ei päästy kuin ensimmäinen väli yli. Tajusin vasta harjoitusten jälkeen miten se olisi kuulunut ohjata. Hilla-parka jäi mun jalkoihinkin.

Hilla teki myös 12 kepin sarjaa, joista poistin verkkoja sen verran, että yhdessä välissä ei ollut enää verkkoja kummallakaan puolella. Hyvin meni tämänkin, kun hitaasti poisti verkkoja. Kontaktit Hilla teki hyvin aina kun namialusta oli odottamassa, mutta ilman namialustaa Hilla ei malttanut pysähtyä kontakteille. Varsinkin A:lla on vaikeuksia, kun Hilla tulee niin kovaa ja lasku on jyrkkä.

Toko
Hillalle olisi tarkoitus opettaa kevään aikana voittajan evl:n liikkeet kisavalmiiksi. Alku näyttää jo lupaavalta ja tällä hetkellä ollaan taidettu jo kaikkia liikkeitä edes jo vähän aloiteltu.

Maanantaina katsottiin missä mallissa ruutu on. Pitkään aikaan ei olla ruutua tehtyä, mutta Hilla muisti hyvin idean ja meni hienosti ruutua päin n. 15 metrin päästä. Oikea paikka kuitenkin on selvästi hakusessa, joten treenattiin sitä ihan lyhyeltä matkalta ja palkattiin aina kun Hilla sattui osumaan keskelle ruutua. Näillä näkymin Hillalle olisi tarkoitus opettaa ensin pysäytyskäsky ja vasta sitten maahan-käsky. Tinjahan on opetettu menemään suoraan maahan, mutta Hilla on sen verran nopea, että se juoksee helposti ruudun yli.

Maanantaina aloiteltiin myös kaukojen seisomisten treenaamista. Niitä lähdetään nyt pitkän miettimisen jälkeen opettamaan ihan houkuttelemalla ja pyritään siihen, että takajalat pysyisivät paikallaan. Kokeiltiin myös metallinoutoa sisällä eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Tunnari sujui silloin kun käytössä oli nuhjuinen kapula, mutta uudemmilla kapuloilla Hilla alkoi tuoda vääriä. Tunnareille olisi tarkoitus käyttää samaa tekniikkaa kuin Tinjalle, ja lisätä väärien määrää pikkuhiljaa.

Keskiviikkona puolen minuutin paikallaan istuminen ja heti perään minuutin paikkamakuu. Kumpikin piilossa eikä mitään ongelmaa, mutta paikka oli todella rauhallinen. Hilla aloitteli liikkeestä istumisen harjoittelun ja ideasta se sai hyvin kiinni, mutta hieman on vielä epävarma ja tarjoilee myös seisomisia ja maahanmenoja. Voittajan luoksetulossa katsottiin vain miltä näyttää: maahanmenot todella hyvät mutta pysäytykset saisivat olla huomattavasti terävemmät. Lisäksi vauhti pitäisi saada paremmaksi pysäytysten jälkeen. Harjoiteltiin myös sivuaskelia vasemmalle ja pari kertaa namilla houkuttelemalla Hilla tajusi mistä oli kyse ja teki hyvin ilman apujakin.

Tinjalla on juoksut menossa ja sen keskittyminen on ollut aika vaihtelevaa. Maanantaina Tinja kuitenkin teki ruutua ja hyvin löytyi ruudun keskikohta. Avoimen luokan hyppykin sujui erinomaisesti ja kaukoissa kokeltiin josko seisominen lähtisi takapalkalla sujumaan. Maahan-seiso vaihdot olivatkin kivat takapalkalla, mutta istu-seiso-vaihdoissa liikkui selvästi eteenpäin ja hieman sivulle vaikka olikin takapalkka. Metallinouto oli edelleen aika vaikeaa.

Keskiviikkona Tinja teki hetken paikkamakuuta piilossa, en ottanut aikaa. Sitten kokeiltiin luoksetulon pysäytystä lähes täydeltä matkalta ja Tinja pysähtyi ekalla käskyllä aika kivasti. Toistoilla pari kertaa tarvitsi tuplakäskyn, mutta ei kuitenkaan juossut läpi. Tinja teki kerran myös kaukot (pelkät istu-maahan-istu vaihdot) noin 10 metrin päästä ja ne olivat oikein erinomaiset. Kokeiltiin myös sivuaskelia ja peruuttamista seuraamisissa, nekin oikein hyvät. Tinja teki myös vielä peruttamista minun edessä poispäin. Nyt Tinja etenee jo pari askelta kauemmas kuin aikaisemmin.

Keskiviikkoiltana Tinja kävi muutaman kerran hakemassa metallikapulaa: toi käteen asti. Tinja teki muutaman tunnarin parilla kapulalla ja sitten sille yritettiin opettaa kaukoissa nousemaan seisomaan. Ollaan nyt tehty istu-seiso-istu vaihtoja, mutta ehkä pitää ensin opettaa maahan-seiso-maahan vaihdot, kun Hilla meinaa liikkua istumisessa eteenpäin, jos siirtyy vähänkin kauemmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti