lauantai 29. joulukuuta 2012

Rukkasmateriaali on jo vuoden vanha!


Hilla täytti tänään vuoden verran.  Tähän mennessä Hilla on kerinnyt tienata eläinlääkäreille reilun tonnin verran rahaa eikä se ole yhtään sen fiksumpi tai kauniimpi kuin tullessakaan. Mutta on Hilla sentään saanut ALO1:n vaikka onkin blondi monessa mielessä.

Tästä lähdettiin liikkeelle:


Jo toisena päivänään Hilla "pääsi" eläinsairaalaan.
 Ja tälläinen se on nyt:
 

Viikon päästä Hilla starttaa tokossa avoimessa luokassa. Hilla voi saada kaikkea 0 ja 200 pisteen väliltä, enkä liioittele yhtään. Mutta Hilla saavutti jo tähtihetkensä alokasluokassa, joten ei tuolla ole hirveästi ole väliä mitä Hilla kokeesta saa. Paitsi ehkä se ykkönen olisi kiva, jotta Tinjan saisi ilmoitettua maaliskuun kokeeseen…

Jatkoon muistutus itselle: tokoliikkeet treenataan kisavalmiiksi ennen kuin koira ilmoitetaan kokeeseen. Ei toisin päin.

Tokoiltu on ahkerasti joka päivä:

Hilla
Hillalta hajoaa joka päivä yksi avoimen luokan liike. Joka päivä eri liike menee huonosti ja toisena päivänä sama liike menee hyvin. Tällä hetkellä trendi näyttäisi menevän siihen, että Hilla ei osaa tehdä luoksarin pysäytyksiä (ja silti Hillan pysäytykset on paremmat kuin Tinjalla, pöh) ja kaukoissakin on vaikeuksia. Juuri siis niissä liikkeissä joissa on suurimmat kertoimet. Tässä vaiheessa ei kerkiä edes antamaan kuin hieman ensiapua ongelmaliikkeille ja toivoa parasta…

Vielä viime viikolla luoksetulon pysäytykset olivat hyvät, mutta sitten Hilla alkoi käskyn jälkeen valua lievästi, jonka luulin eka johtuvan liukkaudesta, mutta nyt se selvästi valuu eteenpäin. Tämä johtuu varmaankin siitä, että siirryin palkkaamaan vasta kokonaisen liikkeen suorituksen jälkeen enkä palkkaillut enää pysäytystä. Nyt ollaan palattu taaksepäin treeneissä, mutta Hilla valuu silti noin puoli metriä tai metrin verran.

Kaukoissa on ollut suurta vaihtelua miten ne ovat menneet. Välillä Hilla tekee tyylipuhtaita vaihtoja ja välillä se jää möllöttelemään jonkun käskyn ajaksi. Välillä myös Hilla lähtee lievästi kiertämään etupäätään vasemmalle, mutta takapää on pysynyt koko ajan paikallaan. Eilen tehtiin vain ensimmäistä vaihtoa ja saatiin sillä ekan käskyn aikainen möllöttely ehkä pois.

Hypyssä Hilla on muutaman harvan kerran jättänyt ensimmäisen hyppykäskyn huomiotta ja samoin istumisen. Takaisin sentään hyppää aina vaikka usein jää aika vinoon esteeseen nähden. Selvästi ei ole aina jaksanut keskittyä. Noudot on sen sijaan mennyt todella kivaan suuntaan: enää Hilla ei pureskele lainkaan kapulaa. Riskinä nyt on vain, että Hilla hakee kapulan liian korkeassa vireessä, eikä saa kapulaa ensi yrittämällä suuhunsa. Luovutuskin saisi olla hieman parempi.  Jääviä ollaan tehty vain kun ollaan tehty kokeenomaisia harjoituksia, mutta niissä ei ole ollut mitään ongelmaa, joten uskallan ehkä olla treenaamatta niitä. Seuraamisiakaan ei olla tehty hirveästi, mutta pientä edistymistä saatiin takapään käyttöön, kun hidastan reippaasti vauhtia täyskäännöksiin ja odotan, että Hillan takapää pysyy vauhdissani mukana ja palkkaan oikeista takapään käytöstä.

Paikkamakuuta uskallettiin tehdä eilen ja tänään ulkona vaikka pakkasta onkin ollut 5-10 asteen välillä. Eilen Hilla teki oikein kivan 3 minuutin paikkamakuun, tänään nousi kahdesti istumaan kesken kaiken (en tiedä milloin) vaikka minusta piiloni oli helpompi kuin eilen. Hilla malttoi jopa odottaa tänään aikaisemmin paikkamakuussa kun kävin hakemassa sisältä toisen vinkupallon. Toivottavasti istumaan nousemiset johtuivat vain kylmästä maasta…


Tinja
Tiiskinen on edistynyt valtavasti metallinoudossa. Nyt se tuo jo reippaasti metrin verran kapulaa ja kulkee jopa parin maton reunan yli. Tänään saatiin jopa pari - kolme luovutusta suoraan käteen. Pitää muistaa nyt ahkerasti harjoitella sisällä metallinoutoa siihen asti, että ilmat lämpenevät ja voidaan aloittaa kokonaisen noudon harjoittelu ulkona. Metallinoutoa ollaan harjoiteltu naksuttamalla ja mun varpaat on olleet kovilla, kun olen väistellyt tippuvaa kapulaa, mutta mitä sitä ei tekisi, jotta Tinja vihdoin oppisi tuomaan metskun. :D

Tinjakin on tehnyt piilopaikkamakuuta. Tinjalla ei ole ollut mitään ongelmia tässä. Myös avoimen hyppyä ja noutoa ollaan jonkin verran tehty ja ne on olleet kympin liikkeitä. Tinjan kanssa ollaan tehty aika paljon luoksetulon stoppeja. Lähinnä nyt ollaan tehty lyhyeltä matkalta, joissa Tinja stoppaa todella hyvin niin kuin aina. Ongelma onkin kun yritetään pitemmältä matkalta. Tänään sentään saatiin pari kivaa stoppia pidemmältäkin matkalta. Kaukoja pitäisi muistaa treenailla, sillä Tinja tahtoo välillä pompata istu-käskystä seisomaan.

Tinjalle on myös yritetty opettaa ohjatusta noudosta suuntia kaikilla muilla paitsi itse kapuloilla. Ei tunnu tajuavan sitten millään mihin suuntaan pitäisi mennä. Hyvin lähtee aina siihen väärään suuntaan tai sitten tarjoaa vain merkkiä. Joku päivä tehtiin merkillä ja ruudulla ja sen Tinja tajusi aika hyvin lopulta. Eilen tehtiin merkki ja hyppy yhdistelmällä ja senkin Tinja oppi niin hyvin, että rupesi ennakoimaan hyppyä lähtemällä ennen käskyä merkiltä hypylle. Mutta tänään ei sujunut suunnat kolmioksi astetuilla ruutumerkeillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti