lauantai 8. joulukuuta 2012

RTK1



Tänään oli Tinjan suuri päivä messukeskuksen voittajanäyttelyssä rallytokokisoissa. Tinja jopa pestiin kisoja varten. Tinjaa ei jännittänyt juurikaan tavallista enempää, ehkä ei ollut ihan niin pirteä kuin tavallisesti. Mutta Tinjan mielestä seuraamisia pystyi tekemään ihan hyvin suuressakin väkijoukossa, kunhan siitä saa vain nakkia palkaksi. (Tinja sai jopa ihailua lapsilta, kun se meni niin hienosti. :D )

Tulokseksi saatiin 99 pistettä ja kolmannen hyväksytyn tuloksen jälkeen Tinja saavutti koularin RTK1. Aika ei riittänyt sijoitukseen asti. :D Alla vielä rata:


Meidän ”ainokainen” virhe sattui ensimmäisellä kyltillä, kun Tinja kävi pikaisesti nuuhkaisemassa kylttiä asenteella ”mikä ihme tämä on?”. Virhe siis kylttiin koskeminen.  Pitäisi ehkä vihdoin hankkia kyltit kotiin, niin mun koirien ei tarvitsisi kisoissa mokomia ihmetellä. Eteen istumaan siirtymiset oli Tinjalta ihan kauheat, ekassa jo jouduin hetken miettimään miten saan sen istumaan, kun se jäi vaan eteen seisomaan, mutta istui lopulta. Saksalaisessa täyskäännöksessä Tinja meinasi kiertää kyltin kierrä-käskystä. Ollaan ehkä vähän liikaa tehty omituisia asioita Tinjan kanssa. :’D

Tinja sai kisapaikalta uuden pinkin strassipannan. Otin vahingossa vaan hieman liian suuren, kun en muistanut, että Tinja on aika karvapehko ja oikeasti sen kaula on aika kapea. Päässä panta kuitenkin pysyy, jos Tinja ei vedä ihan älyttömästä taaksepäin. Hillalle ostettiin jälleen kerran uusi patukka ja tunnarikapulat. Onneksi olin älynnyt ottaa sen verran vähän rahaa mukaan, jotta en päässyt tuhlailemaan ihan liikaa. Paikanpäällä olisi ollut vaikka mitä kivaa ostettavaa.


Toko
Tokoa ollaan tehty hieman laiskanpuoleisesti joka päivä muutaman minuutin ajan joka päivä. Tänään Hilla sai mennä iltalenkin irti ja teki samalla muutamia temppuja. Hilla teki paljon paremmat eteen istumaan siirtymiset ja kiertämiset kuin Tinja, vaikka sen kanssa ei olla näitä temppuja edes harjoiteltu pitkiin aikoihin.

Kun viimeksi kehuin, että Tinja osaa jo mennä merkille seisomaan, niin ei se ihan niin ollut. Kun lähettää vaan tarpeeksi pitkältä, niin Tinja käy ensin läpsäisemässä merkkiä tassullaan ja sitten siirtyy sen viereen makamaan. Merkin lisäksi Tinja ei ole oikeastaan tehnyt mitään muuta kuin rallytokoliikkeitä.

Hilla on mennyt aika kivasti viime aikoina. Se tulee kivan innokkaasti tekemään töitä jo pienestä vihjesanasta ja seuraamisetkin pysyy aika hyvin koossa. Vastapainoksi sitten onnistumisille, Hilla välillä vain jäätyy tujottelemaan jotain häiriötä, eikä siihen tahdo saada aina heti kontaktia. Onneksi näitä tilanteita on ollut aika vähän.

Torstaina Hilla teki kunnon häiriöpaikkamakuuta: heittelin sen edessä kapulaa ja lelua. Lelusta jouduin kerran komentamaan, ettei Hilla käynyt hakemassa lelua vaan pysyisi paikallaan. Sen jälkeen lelua sai heitellä kaikkiin ilmansuuntiin. Myös Tinja sai käppäillä Hillan ympärillä vapaana, mutta Tinjasta Hilla ei välittänyt pätkääkään. Se toisin oli liikaa Hillalle, että Tinja kävi ”noutamassa” minulle eksyneen noutokapulan. Tinjalla on tapana tuoda maassa olevat noutokapulat ja tuoda ne minulle, vaikka sitä ei erikseen käskisikään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti