maanantai 1. lokakuuta 2012

Tinjan pää pölkyllä


Päätin, että Tinjan kilpailu-ura jää, jos se saa toisen hylsyn tokokokeesta. (Rallytokokilpailut ovat edelleen ok.) En pysty enää täysin luottamaan, että Tinja ei käyttäytyisi huonosti. Jos jossakin kokeessa en saa pidellä Tinjaa kiinni juoksutarkastuksessa, niin Tinja ei tule pääsemään juoksutarkastusta läpi…

Tinjan kilpailu-ura tokossa täten taitaakin olla ohi heti seuraavasta kokeesta. Koe onkin kahden tuomarin koe, jossa toinen on sama tuomari kuin viime kokeessa. Tähän vielä kun päälle ilmoitetaan, että koe on ”väärällä” kentällä, niin tuskin uskallan aamulla mennä paikalle. En tiedä luotanko enää Tinjan pysyvän paikkamakuussakaan, vaikka se ei ole pitkään aikaan karannut.

Mutta Tinja pääsee kuin pääseekin rallytokon SM-kisoihin. :D Shelttijoukkueeseen. Hilla ei näiltä näkymin ole siis osallistumassa, mutta sen kanssa keritään kisata myöhemmin, kunhan siitäkin tulee yhtä fiksu kuin Tinjasta. Tavoitteena on totta kai tehdä hyväksytty tulos yli 90 pisteellä. Pitäisi olla Tinjalle helppo juttu, jos en itse mokaa mitään.

Hilla oli tänään eläinlääkärissä silmätulehduksensa vuoksi. Punoitus oli laskenut aika paljon jo viikonlopun aikana. Hillalle diagnoosiksi saatiin, että silmän alla oleva imukudos on reagoinut pölyyn yms. ja muodostanut silmää ärsyttäviä rakkuloita. Nyt Hilla on viikon kestävällä antibiootti ja kortisonikuurilla. Lisäksi silmät tulisi huuhdella aina silmähuuhteella aina kun ollaan treenattu pölyävällä kentällä. Hillalla kun on niin herkät silmät. :D Hillakin käyttäytyi huonosti eläinlääkärissä: se ei tykännyt yhtään kun sen silmään työnnettiin pinsettejä ja yritti esittää isoa tyttöä murisemalla ja hampaitaan näyttämällä. Vähän murkku ikä painaa päälle, mutta eläinlääkäri onneksi suhtautui hyvin.

Tokoa ollaan treenattu lauantaina, eilen ja tänään. Lauantaina tehtiin illalla Tinjan kanssa kaikki avoimen luokan liikkeet läpi ja Hillan kanssa kaikki alokasluokan liikkeet. Hyppyä ei otettu kummankaan kanssa, eikä Tinja tehnyt paikkamakuuta. Palkkasin välissä ja uusin liikkeet, jos en ollut tyytyväinen suoritukseen. Kummaltakaan ei tarvinnut kuin yksi liike uusia ja sekin vain kerran: Tinjalta kaukot (pomppasi ensimmäisellä käskyllä seisomaan) ja Hillalta seisominen (ei pysähtynyt käskystä.)

Sunnuntaina Hillan kanssa harjoiteltiin liikkeiden aloittamista, että se olisi jatkuvasti hereillä ja tottelisi heti, eikä kiertäisi välillä kymmentä kiekkaa ympäri ja vasta sitten siirtyisi perusasentoon. Tätä harjoiteltiin ihan palkkaamalla joka kerta kun se tuli heti perusasentoon, vapauttamalla ja odottamalla, että sillä olisi huomio jossain muussa ja sitten kutsumalla se uudestaan perusasentoon ja palkkaamalla. Kummankin koiran kanssa harjoiteltiin myös seuraamisessa oikealle kääntymistä niin, että imutin aina oikealle kääntymisen. Tinjan kanssa tämä oli aika vaikeaa, kun yritin samalla katsoa oikealle, kun palkkasin sen vasemmalla kädellä suunnilleen oikeaan kohtaan. Kumpikin koira myös harjoitteli ruutua ja Hilla myös kapulan pitoa.

Tänään Tinja teki metallinoutoa, avoimen luoksetuloa ja kaukoja. Metallinouodossa jätin harjoittelun siihen, kun Tinja oli nostanut kapulan maasta. Ulkona harjoitteleminen oli sille selvästi vaikeampaa varsinkin, kun Hilla huusi vieressä kateellisuuttaan. Avoimen luoksetuloa hinkattiin aika pitkään, sillä Tinja valui joka kerta käskyn jälkeen. Lyhyellä matkalla ei ollut mitään ongelmaa, mutta kisapituudella valui aina, välillä enemmän, välillä vähemmän. Käskytin sen lopulta seisomaan astumalla askeleen Tinjaa kohti ja antamalla samalla käsimerkin, josta Tinja sitten pysähtyi tosi hyvin. Tämän jälkeen yksi pelkkä käsimerkkipysähdyskin toimi ja jätin luoksetulot siihen. Kaukoissa hinkattiin vähän harvempia vaihtoja, sillä olen harjoitellut vaihtoja hieman liian nopeassa tahdissa ja selvästi Tinjaa nyt hieman kummastutti miksi käskyt tulivat niin harvoin. Positiivista oli, että Tinjalle voi jälleen käyttää käsimerkkejä eikä se hauku.

Hilla teki yhden liian pitkän seuraamispätkän. Minun pitäisi vähän malttaa mieltäni ja tehdä Hillan kanssa vain lyhyitä seuraamisia ja oikeasti keskittyä laatuun, sillä Hillalle on muodostumassa erinomainen seuraaminen, kunhan vielä muutamia juttuja hiotaan. Hilla myös harjoitteli ruutuun menemistä ensin namialustalla, mutta sitten lelulla, kun tajusin, että lelu voisi olla Hillalle houkuttelevampi. Loppuun tein vielä muutaman lähetyksen tyhjään ruutuun. Hillalla oli selvästi hieman vaikeuksia hahmottaa ruudun rajoja ilman ruutunauhoja, mutta vauhti sillä on jo nyt hyvä. Hillan kanssa myös harjoiteltiin kapulan pitoa palkkaamalla siitä aina lelulla. Tarkoitus olisi saada pureskelu Hillalta pois.

Tässä kuussa olisi tarkoituksena parannella rutkasti kummankin koiran seuraamisia. Lisäksi kummankin kanssa harjoitellaan paljon paikkamakuuta häiriössä ja lisäksi Tinja saa ensi torstain tokotreeneissä harjoitella juoksutarkastusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti