torstai 25. lokakuuta 2012

Puolivillaista harjoittelua

Tinja ja Hilla lomalla

Agility
Tiistaina oli taas Hillan agilitytreenit. Harjoiteltiin puomia ja radalla valssia. Hilla sai kehuja luonnollisesti hyvistä puomikontakteista. :D Meidän puolivillainen harjoittelu tuottaa tulosta. Jos vielä Hilla lähtisi itse hakemaan niitä esteitä… Ratana oli pöytä ja kaksi estettä suoralla linjalla, josta U-putkeen ja sieltä taas kaksi estettä suoralla linjalla. Hilkkis meni puhtaasti radan lopussa läpi, mutta se vaati hieman etukäteisharjoittelua putkella, jotta Hilla meni oikeaan päähän, ja lisäksi ihan kiinni olemista ensimmäisessä hyppyesteessä, jotta Hilla ei menisi ohi. Hilla ei hae itse lainkaan esteitä, vaan tulee sinne missä itse seison.

Hilla harjoitteli lisäksi rengasta ja keppejä verkoilla. Kepeille Hilla alkoi mennä jo hieman vaikeammistakin kulmista ja kauempaa lähettämällä. Hilla käytti myös ajan tehokkaasti hyödykseen ja teki välillä paikkamakuita.

Vielä on koirien mielestä ihan hyvä keli käydä uimassa, vaikka onkin lähes nollakelit.

Toko
Tinja
Tinja on kisojen jälkeen tehnyt ekalla yrittämällä täydelliset pysäytykset luoksetulossa, noudon ja siirtynyt hypyn jälkeen istumaan yhdellä käskyllä. Lisäksi sillä on ollut pari päivää aivan liikaa vauhtia; toissapäivänä Tinja nimittäin juoksi pari minuuttia rinkiä, kun lähetin sen tunnarikapuloille…

Tunnarissa onnistuin palkkaamaan Tinjan, kun se toikin väärän kapulan enkä ollut tarpeen tarkkana. Sen jälkeen ollaankin jouduttu tekemään aika paljon töitä, jotta Tinjan saisi tuomaan taas oikea kapula. Tinja on myös tehnyt ruutua, pari päivää sitten näyttöruutuna ja tänään ilman näyttöä sekä lähetys puolet kisamatkasta. Hyvin on hakenut ruutuun ja hyvin on osunut myös ruudun sisälle lähes jokaisella lähetyskerralla.


Hilla
Hillan harjoituksien teemana on jatkunut hyvän työskentelyvireen ylläpitäminen ja mitä tapahtuu liikkeiden välissä. Hillaa on lähinnä palkattu leluilla, mutta hieman on myös nameja tuotu taas käyttöön tiettyihin paikkoihin.

Hillan kanssa on tehty aika paljon pelkkään perusasentoon tulemisia ja niihin on etsitty hyvää palkkaa, jotta Hilla kokisi ne mielekkäästi. Hilla nimittäin aika usein hidastelee näissä jopa luoksetuloissa. Lisäksi Hillaa on palkattu, jos se on spontaanisti tullut seurailemaan. Paikkamakuita ollaan myös vahvistettu aika paljon.

Hilla on myös harjoitellut ruutua. Muutaman kerran olen lähettänyt hakemaan ruudusta lelua ja sitten olen lähettänyt Hillan tyhjään ruutuun ja heittänyt sitten sinne pallon. Hilla onkin alkanut jo hyvin hakea ruutua, mutta oikeaa pysähdyspaikkaa vielä pitää treenata.  Eilen treenattiin alokas-luokan hyppyä, esteelle hakemista, vaikka seisoisin hieman kauempana sekä hyppynoutoa painavalla puukapulalla. Hyppynoudot onnistuivat yllättävän hyvin. Hilla jopa toi kapulan oikeaan paikkaan pureksimatta kapulaa. Luovutukset on kyllä vielä aika löysähköt, mutta muuten nouto alkaa näyttää hyvältä.

Tella-kleinpitz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti