perjantai 19. lokakuuta 2012

Kiittämätön kakara

Kiittämättömällä on myös hieno villapaita

Raahaan suurella vaivalla 12 kilon ruokasäkkiä vesisateessa kotia, jotta mun teiniangstiprinsessa saisi ruokaa. Ostan vielä Performance-ruokaa, jotta Hilla saisi vähän läskiä luittensa päälle. Ja mitä tekee mun kiittämätön kakara? Ei toimi lainkaan tokossa vaan pelleilee omiaan. Kiitos vain, mutta ei minunkaan tarvitse antaa ruokaa teiniprinsessoille. Onneksi minulla on Tinja. Se saa nyt syödä ihan yksinään koko ruokasäkin, kunnes Hilla oppii tavoille. Tinja sentään tajuaa tehdä töitä ruokansa eteen.

Hilla oli tiistaina oftalmologisissa tutkimuksissa. Mitään omituista ei löydetty Hillan silmistä, jos ei lasketa sitä, että Hillalla ei ole lainkaan pigmenttiä silmissään ja tapetumkin on olematon. Hillasta valoilla häikäisy ja kaikenmaailman linsseillä sun muilla silmien tökkiminen ei ollut lainkaan kivaa ja siltä meni suunnilleen tunnin jälkeen hermot. Hillasta koko reissun paras vaihe oli ulko-ovesta poistuminen.

Agility
Tiistaina oli taas agility. Lisävaikeutena Hillalle oli minun flunssan kadottama ääneni. Eipä Hilla ollut oikein muutenkaan tänään mukana. Päästiin kuitenkin pitkästä aikaa tekemään hypyistä ja putkista koostuvaa rataa, jossa harjoiteltiin takaavetoja. Alla rata.


Hilla suoriutui yllättävän hyvin radasta heti sen jälkeen, kun Hillan nenän oli saatu ylös ensimmäisen putken edestä olevista mielenkiintoisista hajuista… Lopputunnista saatiin vielä jokainen tehdä kerran rata läpi. Hilla teki muuten puhtaan radan, mutta meni viimeisestä putkesta ohi, kun taisin ohjata huonosti. Takaavetopyörityskin onnistui yllättävän hyvin minulta ja jopa ajattelin samalla kun tein. Hilla harjoitteli myös A:lla kontakteja, hyppäämään pöydälle, pujottelua kuudella kepillä ja verkoilla sekä rengasta.

Tinjan lempilelu 
Toko
Koko viikko on ollut turhankin sateinen ja tokoilemaan pääsy on ollut kiven takana. Uhmattiin kuitenkin keskiviikkona ja torstaina säitä ja käytiin treenaamassa tokoa. Torstaina oli ryhmätreenit. Molempina päivinä tehtiin suunnilleen kummankin koiran kanssa kaikki tasonmukaisen kokeen liikkeet läpi lukuun ottamatta hyppyä.

Tinja oli keskiviikkona taas lähellä täydellisyyttä eikä se torstaina ollut paljoa huonompi. Keskiviikkona Tinja teki oikein hienon seuraamisen. Kun vain saisi vielä samanlaisen vireen kisoihin asti. Ennen luoksetuloja olen ensin heittänyt Tinjalle lyhyeltä matkalta namia ja sitten ottanut pidemmältä matkalta luoksetulon ja tällä tavalla on Tinjalle saatu erittäin hyvät stopit. Torstaina oli hivenen pimeää hakea kapulaa, mutta sitkeästi Tinja etsi, vaikka välillä kapula näyttikin olevan täysin hukassa.

Hilkkis puolestaan osaisi, mutta ei suostu tekemään. Mokoma koira karkuutti Tinjankin paikkamakuusta keskiviikkona, kun olin jättänyt ne aivan lähekkäin makaamaan ja Hilla sitten säikähti ilmeisesti jotakin ääntä. Torstaina kerkisin kerran ryhmäpaikkamakuussa palkata Hillan ja kääntää selkäni sille, kun se oli noussut seisomaan paikkamakuusta. Eikä Hilla ollut edes lähdössä mihinkään: pyöri vaan paikallaan ja nuuhki maata. Mokoma jättiporsas. Raahasin sen sitten sivummalle paikkamakuuseen ja siellä Hilla pysyi ihan hyvin. Jättiporsas on pysynyt hyvin jopa agihallilla paikkamakuussa, niin miksi se ei muka voi tokokentällä tehdä paikkamakuita? Torstaina oli tarkoitus tehdä myös jäävät ja luoksetulo peräkkäin palkkaamatta välissä, mutta ei siitä tullut mitään, kun Hilla kyttäsi kaikkea mahdollista eikä ottanut katsekontaktia.

Nyt lähtee Hillalta vähäksi aikaa namit pannaan ja sitä tullaan palkkaamaan pelkästään leluilla. Lisäksi Hillalle opetetaan nyt paljon sellaisia liikkeitä, joissa se saa juosta ja noutaa, jotta mielenkiinto pysyisi yllä. Tokotreeneissä puolestaan tehdään vain vauhtiliikkeitä tai sitten niin helppoja juttuja, että Hilla ei pääse sikailemaan. Lisäksi liikkeiden väleihin kiinnitetään edelleen suuresti huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti