lauantai 20. lokakuuta 2012

Hillan kisaura avattuTänään oli Hillan ensimmäiset möllitokokisat, jossa osallistuttiin alokas-nakkiluokkaan. Sijoituksia ei jaettu eikä arvostelulomakkeita, mutta muuten mentiin kokeenomaisesti kaikki alokas-luokan liikkeet. Välissä sai palkata ja paikkamakuussa sai käydä välissä palkkaamassa. En muista ihan tarkalleen mitä sain numeroiksi, mutta alla on suunnilleen.

Luoksepäästävyys: 10
Pysyi liian hyvin perusasennossa ja kerkisin jo miettiä mitä Hillaa vaivaa, kunnes Hilla äkkäsi ihan lähelle ehtineen tuomarin ja menihän se vastaan rapsuteltavaksi.

 Paikkamakuu: 9½
Tuomari ei huomannut, että Hilla meni vasta tuplakäskyllä maahan. En mennyt hirveän etäälle, kun viereiset koirat eivät oikein vaikuttaneet luotettavilta. Viisas päätös, sillä yksikään muu tässä ryhmäpaikkamakuussa ei pysynyt paikallaan ja viereinen koira rupesi vielä haukkumaan. Kävin välissä palkkaamassa, kun viereinen haukkuva koira hieman hermostutti Hillaa. Muuten pysyi hyvin paikallaan. Ennakoi perusasennon.

Seuraaminen kytkettynä: 7
Ei tehnyt oikeastaan metriäkään seuraamista, kunhan haahuili omiaan ja jätti kaikki perusasennotkin tekemättä.

Seuraaminen taluttimetta: 8
Hilla tsemppasi ja rupesi oikeasti seuraamaan. Välissä oikein hyviä pätkiä, jossa piti hyvin katsekontaktia ja välissä sitten hieman huonompia pätkiä. Juoksupätkällä meni sivusuunnassa liian kauas ja hieman edisti, täyskäännös vasemmalle oli huono, mutta teki perusasennot.

Liikkeestä maahan: 8
Olisi saanut hieman paremmin seurata, mutta meni hyvin yhdestä käskystä maahan. Tippui kävellessäni toiselle lonkalleen vinoon ja nousi hivenen tahmeasti perusasentoon.

Luoksetulo: 8
Jäi hyvin paikalleen ja lähti todella hyvällä vauhdilla ja suoraan luokse, mutta meni sitten minusta hieman ohi ja jäi hetkeksi taakseni pyörimään ennen kuin tuli perusasentoon.

Liikkeestä seisominen: 8
Seuraaminen olisi saanut olla taas hivenen parempaa, mutta pysähtyi kivasti, mutta jostain syystä oli jäänyt vinoon (tai kääntynyt?) kun palasin takaisin. Perusasentoon siirtyminen oli parempi kuin toisessa jäävässä.

Hyppy: 8
Meinasi pompata esteen yli ennen aikojaan, mutta kerkisin napata kaulapannasta. Odotti sitten kiltisti valmis-sanan ja lähti oikeasta käskystä hyvin. Käskin Hillan jäämään seisomaan liian aikaisin, mutta Hilla jäi todella hyvin. Aika kauas esteestä toisin. Perusasentoon meni vasta tuplakäskystä. Olen tainnut vähän turhan paljon palkata seisomisista.

Yleisvaikutelma: 8½
Varmaan olisi mennyt paljon paremminkin, jos en olisi jännittänyt niin kauheasti. Jostain syystä Hilla aina haahuilee ensimmäisen liikkeen ja lähtee sitten tekemään kunnolla. Hilla kuitenkin otti hyvin kontaktin aina valmis-sanasta, joka oli todella positiivista. Eikä se nollannut yhtään liikettä! Liikkeiden välit tarvitsisivat vielä hiomista, kun Hillaa on hivenen hankala pitää kurissa (se ei ole yhtä ohjaajapehmeä kuin Tinja) ja nytkin se kävi välillä moikkailemassa tuomaria ja liikkuria.

Pitää kotona tehdä paljon myös kisamaisia harjoituksia vauhtiliikkeiden avulla, jotta saataisiin ensin Hillan mielentila oikealle kohdalle. Seuraamisetkin vaatisivat vielä aika paljon treeniä. En tiedä vielä ilmoittaisinko Hillan marraskuun tokokokeeseen. Tällä hetkellä ehkä ei. Joulukuussakin olisi yhdet tokokisat.

Kisojen saldo: Hilla rikkoi Tinjan lempilelun ja teki kaksi reikää käteeni. Nyt se makaa raatona tuolin alla.

1 kommentti: