sunnuntai 21. lokakuuta 2012

AVO3


Tänään oli Tinjan ensimmäinen avoimen luokan tokokoe ja tulos 137 pistettä ja AVO3. Tuomari oli aika lepsu, joten pisteet ovat minusta hieman yläkanttiin.

Paikalla makaaminen: 0
Tinjalle iski ripuli (oli ihan fiksua syöttää Tinjalle pelkkiä luita eilen), kun olin kävelemässä kisapaikalle sillä seurauksella, että sen pyllykarvat olivat ihan p:ssä ja jouduin paperilla pyyhkimään suurimman osan pois. Tinja ei oikein tykännyt tästä operaatiosta ja oli sitten sitä mieltä, että myöskään tuomari ei tule pyllyn lähelle. Lisäksi se on tainnut vielä yleistää viime kokeen tapahtumat… Ärähti aika pahastikin, mutta ihme kyllä tuomari päästi meidät jatkamaan. Tinja oli kuitenkin paineistunut sen verran paljon juoksutarkastuksesta, ja vielä kun minä en tiennyt mihin suuntaan lähden kävelemään, kun lähdin Tinjan luota pois, niin Tinja lähti perään. Pihalla lämmiteltiin paikkamakuuta ja siellä se oli pysynyt hyvin.

Seuraaminen taluttimetta: 7,5
Lähdin paniikissa liikkeelle ennen kuin liikkuri oli kerinnyt antaa luvan loppuun saakka. Tinja jäi ekassa perusasennossa rapsuttelemaan itseään. Raukka paineistui aika paljon mun jännittämisestä. Teki kuitenkin kivat käännökset ja muut perusasennot. Juoksussa hieman jätätti ja hieman ennakoi täyskäännöksiä. Ainoastaan suurin puute oli, että Tinja ei oikein pitänyt katsekontaktia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
Lähti vasta tuplakäskystä seuraamaan ja seurasi aika laiskasti. Maahan meni kuitenkin napakasti, mutta lievästi vinoon, kun piti mun kantapäätä näykätä… Koiran taakse siirtymisessä ja perusasennossa ei mitään ongelmaa.

Luoksetulo: 6
Ei tehnyt pysähdystä, vaikka annoin tuplakäskyn. Muuten tuli hieno luoksetulo.  Arvasin jo etukäteen, että Tinja tuskin suostuu pysähtymään, jos sitä hieman jännittää. On se kumma koira, kun ollaan jo ties miten pitkään harjoiteltu luoksetulon stoppia ottamatta välissä yhtään suoraa luoksetuloa, eikä se vieläkään ennakoi pysähdyksiä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
Saatiin yllättävän hyvät pisteet siihen nähden, että Tinja edisti ihan älyttömästi seuraamisissa. En tiedä edes mitä se äkkäsi kentän laidalla, mutta sinne se oli menossa. Pysähtyi onneksi käskystä hienosti juuri oikealla hetkellä. Jos liikkuri olisi odottanut hetkenkin, niin Tinja olisi kyllä rynnännyt kehän laidalle.  Muuta vikaa ei ollutkaan, paitsi hidasteli taas liikkeelle lähdössä.

Noutaminen: 8
Tinja jäi ekalla käskyllä katselemaan viereisen kehän tapahtumia eikä kuullut käskyäni. Luulin jo, että se jättäisi noudon tekemättä, mutta lähtikin todella hyvin toisesta käskystä ja toi oikein hienosti kapulan takaisin. Olisi ollut kympin liike ilman tuplakäskyä.

Kauko-ohjaus: 10
Erinomaiset vaihdot. Meni napakasti maahan ja napakasti istumaan.

Estehyppy: 7
Tinja meinasi hypätä esteen jo etukäteen, mutta onneksi malttoi odottaa oikeaa käskyä. Lähti eka hieman vinoon katselemaan ylimääräisiä lankkuja, mutta meni kuitenkin yli. Ei sitten kuitenkaan suostunut istumaan edes tuplakäskystä. Takaisin tuli hienosti.

Kokonaisvaikutus: 8
Suurin ongelma oli minun jännittämiseni. En oikein itse keskittynyt siihen mitä ollaan tekemässä ja Tinja paineistui aika paljon siitä. Muuten Tinja teki aika kivalla vireellä töitä varsinkin viimeisissä liikkeissä. Taisi olla jopa turhan paljon energiaa taas. Ilman paikkamakuun nollausta meillä olisi ollut aika hyvät mahdollisuudet myös AVO1:seen.

Mutta tokossa ei Tinjan kanssa hetkeen nyt kisata. Katsellaan uudelleen ensi keväänä tai kesänä, jos olisi sopivia kokeita. Voinkin talven aikana vaikka opettaa voittaja-luokan liikkeet valmiiksi ja keskittyä Hillan kanssa kisaamiseen. Tinjalle pitäisi nyt saada juoksutarkastus kuntoon, sillä ei sitä voi kokeisiin viedä, jos se ärisee tuomareille. Ehkä jos olisi möllitokoja sopivasti, niin mennä sinne harjoittelemaan.

Hillakin treenasi tänään tokoa. Hillan kanssa otettiin paljon lelupalkkaamista, sillä meillä on Hillan kanssa namit pannassa. Hillan kanssa lähdettiin harjoittelemaan tennispalloilla ohjattua noutamista. Hilla ei edes huomannut mitä käsimerkkejä näytin, kun sen piti vain kyttäillä palloja… Lisäksi tehtiin seuraamisia siten, että pidin lelua selän takana ja Hilla vapautettiin selän taakse hakemaan lelua. Tällä tavalla seuraamiset onnistuivat kivasti. Loppuun vielä pari noutoa painavalla puukapulalla. Hienosti nouti ja toi suoraan sivulle. Taidan luovuttaa tuon eteen luovuttamisen kanssa, kun Hilla tulee paljon luontevammin suoraan sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti