maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuskuulumisia


Tokoilun osalta koko viikonloppu Hilla on keskittynyt opettelemaan agilityä varten koskettamaan nenällään alustaa (joka kylläkin muuttui nenällä ja tassulla koskettamiseksi, koska osaan naksutella oikeaan aikaan) sekä opettelemaan, että alustalta löytyy nami. Maanantaina harjoiteltiin pientä tokohyppyä namialustan avulla ja Hillalta sujui mallikkaasti. Nyt lähdetään vain häivyttämään alustaa pois ja harjoittelemaan seisomista. Otin myös pari vaihtinoutoa niin, että vaihdoin puukapulan narupalloon sekä pari luoksetuloa suoraan sivulle. Hilla teki myös oikein kivaa seuraamista narupallon voimin.

Tinjallekin on naksuteltu samaa alustaa kuin Hillalle ja se oppi koskettamaan nenällään käskystä alustaa alle viidessä minuutissa. Hillan puolustukseksi voi sanoa, että Tinjalla on enemmän kokemusta ja sillä oli aika hyvä haju mitä siltä halusin. Lisäksi se opetteli rappusilta koskettamaan alustaa niin, että takapää oli ylempänä ja etupää alempana. Hillan piti oikeasti harjoitella tätä, mutta ei se malttanut keskittyä, joten Tinja opetteli sen Hillan puolesta. (Ei ole ehkä ihan fiksua yrittää opettaa yhtä koiraa lauman korien pyöriessä ympärillä.) Nyt odotan, että Tinjan taidot siirtyvät mystisesti Hillaan.

Tinja on myös harjoitellut tunnaria, johon kehittelin treeniohjelman. Aloitin harjoittelun aivan alusta yhdellä kapulalla ja nyt niitä olisi tarkoitus lisätä pikku hiljaa enemmän. Tunnarikapulaa Tinja noutaa edelleen mielellään, mutta muitten kapuloiden kanssa mennään edelleen takapakkia. Noutokin siis aloitetaan jälleen alusta ja naksuttelin tänään Tinjalle sekä metalli- että puukapulaa. Lisäksi se teki ruutua, jossa se ei taaskaan löytänyt ensimmäisellä käskyllä ruutuun, mutta sen jälkeen kun se tiesi missä ruutu on, ei ruudun suorittamisessa ollut mitään ongelmaa.
 
Perjantaina käytiin tallilla. Koirani kerkisivät jo heti alkuun hävitä pitkään ruohikkoon ja sain huudella niitä hetken ennen kuin suvaitsivat tulla takaisin. Tinja juoksi pitkästä aikaa mukana maastolenkillä; se jätti jopa auton ja pyöräilevät pikkupojat rauhaan! Hilla ei uskaltanut lähteä mukaan, joten se jäi tallin pihaan. Hilla kuitenkin tuli loppulenkistä mukaan järveen, vaikka itkikin aika mallikkaasti hevosen perässä kulkiessaan.


Hillalla olisi ollut maanantaina irtoamattoman maitohampaan poistokin, mutta ei sitä sitten poistettu, kun eläinlääkäri ei tiennyt kumpi hampaista on maitohammas ja kumpi hammas pysyvä. Kuukauden kuluttua joudutaan menemään uudestaan eläinlääkäriin, ja jos ihmettä ei tapahdu, niin päästään taas röntgenkuvia ottamaan.

Hilla uimassa:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti