sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hillan ensimmäiset mätsärit


Hilla oli ensimmäisissään mätsäreissä torstaina. Ihan hukkareissu oli, kun Hilla sai sinisen nauhan ja ei sijoittunut. Se olisi vaikka voinut voittaa jonkin turhan pokaalin. ;) Oikeasti mentiin harjoittelemaan kisatilanteita ja totuttelemaan hälinään ja käsittelyyn. Näyttelyjutuista en tajua oikeasti mitään tai en ymmärrä niiden päälle mitään. Hilla kuitenkin pestiin ensimmäistä kertaa ihan shampoolla vartavasten mätsäreitä varten.

Hilla ottaa elämän rauhallisesti.
Väkijoukkokaan ei häiritse päiväunia.
Vähän laiskottaa...

Hilla otti aika rennosti koko homman. Taisi sitä hieman jännittää, kun oli tooodella rauhallinen ja lähinnä makoili kisapaikalla. Toisin Hilla on muutenkin aika rauhallinen luonteeltaan. Esiintyminen meni minusta ihan hyvin. Rinkiä juostessa ravasi suurimmaksi osaksi, muutama laukka-askel tuli vastaan. Sinisten ryhmäkehässä (onkohan tämä oikea termi?) pomppi hieman, kun juostiin rinkiä.) Antoi myös näyttää hampaansa, vaikka alkuun lievästi vastustelikin. Tuomarille heilutteli häntäänsä. Hilla myös suostui seisomaan kiltisti, toisin jalat kyllä haritti minne sattui ja välillä piti pälyillä ympärilleen. Tuomari sanoi pitävänsä enemmän energisestä esiintymisestä. Olisi pitänyt tuoda Tinja vertailupohjaksi huonosti käyttäytyvästä koirasta. :’D

Keskiviikkona ja torstaina oltiin hakuilemassa. Torstai olikin viimeinen kerta. :( Hilla on kovasti tykännyt hausta, mutta meidän harrastus saattaa tökätä siihen, että minulla ei ole omaa autoa enää syksyllä. Pistoja en muista enää tarkkaan, mutta näköjä ja haamuja tehtiin. Hilla säikähti keskiviikkona maalimiehen heilauttamaa puskaa, eikä olisi uskaltanut mennä enää lähelle, vaan pyöri vaan ympärillä. Jouduin käymään Hillaa hieman avittamassa. Tämä pisto oli noin 50 metrin päässä. Muut pistot kuitenkin sujuivat hyvin ja Hilla etsii todella hyvin. Torstaina Hilla teki hienoja suoria pistoja helppoon maastoon, mutta ryteikössä lähti kiertämään ja kadotti maalimiehen sijainnin. Toisin se sai hajun, eikä meinannut tulla kutsusta luokse, vaan jäi etsimään maalimiestä.

Torstaina tehtiin myös yksi jälki Hillalle. Hillalla on niin kova vauhti mennä eteenpäin, että sitä saa tosissaan pitää kiinni. Ja Hilla päätti, että kun se ei pääse seisaaltaan eteen, niin se sitten ryömii sen jäljen läpi.

Viikko on ollut aika Hilla-painotteinen. Torstaina Tinja teki ruutua. Sen oli tarkoitus tehdä enemmänkin, mutta Tinja heittäytyi megaloporsaaksi ja juoksenteli taas pitkin pihaa naamallaan sellainen ilme, että ”ähäskutti, etpäs saa kiinni.” Positiviista oli, että se löysi ruutuun heti ekalla käskyllä, toisin Tinja juoksi ruudun yli, eikä suostunut korjaamaan käskystä. Viikonloppuna Tinjalle myös naksuteltiin sekä puukapulaa että metallikapulaa. Puukapula tuodaan innokkaasti ja metallikapulakin jo nousee hieman maasta.

Tinja harjoittelee metallikapulan nostamista.
Hillallekin naksuteltiin puukapulaa sunnuntaina, mutta sille se ei oikein toiminut. Aloitin maassa olevasta kapulasta, mutta se päättyi vaan siihen, että Hilla rupesi leikillään viskelemään kapulaa pitkin lattioita. Kädestä antaessa se ei puolestaan ota kunnon otetta, vaan jää pureskelemaan kapulaa. Naksuttimen se sentään tajuaa ainakin siitä päätellen, että pää kääntyy aina kohti, kun naksahtaa. Se vaan jostain syystä kerää hirveästi kierroksia naksutinkoulutuksesta. Pitää varmaan aloittaa jostain neutraalista esineestä, kunhan keksisi mikä sellainen olisi Hillalle…

Perjantaina käytiin tallillakin. Siltä päivältä saikin tokoilut jäädä, sillä kumpikin koira oli rättiväsynyt sen reissun jälkeen. Hilla jopa nukkui välillä tallin pihassa. Hilla onnistui saamaan päällensä jälleen kerran kokovartalokurakerroksen. Onneksi kamera jäi kotiin ja järvi oli lähellä… Hilla uskalsi jopa käydä välillä kentällä katselemassa mitä puuhaan. Tinja pysytteli aika paljon kentällä, mutta lopussa se katosi johonkin omille teilleen ja sain huudelle sitä hetken ennen kuin tuli takaisin. Taisi olla myyräjahdissa pellolla.

Maailman kaunein koira
Tinja kurittaa Hillaa
Hilla sukeltaa

2 kommenttia:

  1. Yksi mikä saattaisi toimia tohon kädestä otetun kapulan löysään otteeseen ois se, että pientä leikkiä/vetoa ottaisi siitä kapulasta. Se tiukentaa koiran otetta. Ja samalla kun ote on tiukka, niin naksauttaa. Sitten tuota vetoa lähdetään korjaamaan pois. Mutta näin otteen saisi tiukemmaksi, meidän kohdalla ainakin toimi kun koiran ote kapulasta oli aluksi tosi löysä. Nykyään ote on napakka, eikä edes mälvää/leiki kapulalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Olinkin unohtanut tuon. Pitää ottaa käyttöön.

      Poista