sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kisamaiset tokotreenit sekä jälkeä


Kesä tuloillaan.
Torstaina oli Hillan jälki- ja hakukurssi. Ensin tehtiin hakua, jossa Hilla teki ensin kaksi näkölähtöä ja sitten haamun. Kyllä Hillalla oli taas kivaa. Toisella pistolla Hilla meinasi ensin lähteä maalimiehen kohdalla väärään suuntaan, mutta huomasi virheensä ja kääntyi äkkiä maalimiestä kohti. Kolmas pisto jänskätti Hillaa hieman, kun se olikin tien toiselle puolelle. Lopuksi tehtiin jälki, joka oli vielä ihan makkararuutu vielä.

Hilla ei ole enää ontunut, mutta en ole vielä uskaltanut sitä kovin rankasti liikuttaa. Vielä ainakin alkuviikko katsellaan miten käy.

Sekä Hilla että Tinja ovat tehneet joka päivä (paitsi tänään) kaksi jälkeä. Olen muuttanut kummankin makkararuudun jo ”makkarakolmioksi” ja ylihuomenna olisi tarkoitus kokeilla ”oikeaa” jälkeä. Tinja on tykännyt turhankin paljon, eikä se edes malttaisi mennä maahan jäljen eteen.  Lisäksi Tinjalle on turha tehdä mitään tokojuttuja jäljen jälkeen, kun se on ihan omissa maailmoissaan. Hilla on hieman vauhdikkaampi jäljen suorittaja, mutta molemmat kuitenkin pysyvät hyvin ruudun sisällä.

Tinja on viikon aikana harjoitellut paljon paikkamakuita. Lisäksi ollaan tehty jotain pieniä seuraamisjuttuja. Hillan kanssa on vain kertailtu vanhaa. Se on hieman unohtanut maahan-käskyn merkitystä. Tänään oli tokotreeniryhmässä kisamaiset harjoitukset, jossa Tinja teki kaikki alokasluokan liikkeet paitsi hihnassa seuraamisen, kun oli aika kuuma päivä. En palkannut liikkeiden välissä.

Paikkamakuu meni ihan pieleen. Tinja jäi hyvin, mutta viereinen koira pomppasikin ylös, josta Tinja sitten järkyttyi ihan hirveästi ja lähti pois paikkamakuusta. Onneksi otettiin vielä uudestaan loppuun paikkamakuu, jossa Tinja makasikin oikein rauhallisesti. Kävin kuitenkin välissä aina palkkaamassa, jotta ei kävisi uudestaan niin, että Tinja karkaisi. Ei ole enää oikein varaa ottaa tuollaisia virheitä…

Muissa liikkeissä ei ollut mitään suuria ongelmia. Seuraaminen oli hieman laiskahkoa, luultavasti kuuman päivän takia. Liikkeestä maahanmenossa tarvitsi kaksoiskäskyn, kun jäi ensin seisomaan. Luoksetulo oli taas tyypillistä erinomaista Tinjaa. Liikkeestä seisominen ilmeisesti parempi kuin tavallisesti. Hyppy aika ruma, sillä Tinja jäi eka seisomaan esteen eteen ja hyppäsi vasta sitten yli paikoiltaan. Ja vielä jouduin antamaan kaksoiskäskyn seisomiseen. Uusin hypyn ja toisella kertaa oli ihan nätti. Vähän vire saisi olla parempi hyppyyn, niin Tinja ei rupeisi hölmöilemään ja jäisi nuuhkimaan estettä.

Hilla teki tokotreeneissä seuraamisia ja liikkeestä seisomisia sekä lyhyitä paikkamakuupätkiä. Silläkin oli hieman ongelmia kestää kuumaa ilmaa, mutta muuten selviytyi erinomaisesti. Seuraamiset alkavat olla Hillalla aika hyvät. Käännöksissä se tarvitsee vielä apuja, samoin seuraamiseen lähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti