lauantai 12. toukokuuta 2012

Kesän ensimmäinen tallireissu


Kuvanlaatua parhaimmillaan
 Ja samalla Hillan ensimmäinen kerta tallilla. Kyllä niillä oli hauskaa juoksennellessaan ja ”herkkuja” napsiessaan. Hilla käyttäytyi oikein mallikkaasti, välillä yritti paimentaa hevosta kun ratsastin, mutta se osasi paimentaa kiltisti (pyöri vain takana) toisin kuin Tinja, jonka kanssa oli kova tappelu ensimmäisinä kuukausina kuinka hevosen kanssa käyttäydytään. Eipä paljoa kentällä silloin menty, kun Tinja hyökkäili ravaavan tai laukkaavan hevosen kintereisiin kiinni tai yritti hypätä eteen. Onneksi tämä käytös on jo lieventynyt, vaikka edelleen Tinja on aika uhkarohkea. Se tulee surutta samaan karsinaankin hevosen kanssa.

Tein ratsastuksen loppuun ensin pienen peltolenkin, jossa kumpikin koira seurasi kiltisti perässä. Sitten kävin ratsastamassa pikkulenkin myös metsässä. Tinja ei ilmeisesti ryteikköön halunnut tulla, vaan kääntyi takaisin pihalle. Hilla taas taisi kadottaa näköyhteyden minuun, ja lähti Tinjan perään. Tinja jäi pihaan, mutta Hilla huiteli kaukana tiellä (seurasi vanhoja jälkiä?), kun tulin takaisin pihaan. Pitää maastoilut aloittaa vähän helpommista reiteistä.

Olemme myös tokoilleet ahkerasti ja vähemmän ahkerasti. Tinja on tehnyt tällä viikolla paikkamakuita, ruutua, tunnaria, avoimen luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Liikkeestä seisomiseen laitoin takapalkan, jotta saataisiin pysähdykset nopeammaksi. Samoin avoimen luoksetuloon, mutta siihen takapalkka ei tuntunut auttavan yhtään mitään. Pitää vaan sitkeästi jatkaa yrittämistä, jos Tinja jossain vaiheessa muistaisi, että palkka on takana. Sen luoksetulosta pysähtymiset venyvät tällä hetkellä todella paljon, mutta maahanmenoissa ei ole ongelmaa.

Ruudussa ollaan käytetty targettialustaa, ja sen avulla Tinja on osunut joka kerta ruudun keskelle. Jos siis on juossut ruutuun. Kokeilin tehdä ruudun Tinjalta piilossa, eikä se sinne osannut. Piti todella paljon avittaa ennen kuin Tinja tajusi missä ruutu on. Jatkossa pitää naksuttaa Tinjalle vihjesana ruutuun. Tunnarit ovat vielä aika epävarmoja. Tinja nosteli alkuun oikein hyvin oikeaa kapulaa, mutta minä kai mokasin jossain, kun Tinja rupesikin nostelemaan vääriä tai luovutti kesken kaiken. Nyt on kapulat pesty, joten kokeillaan auttaisiko se.

Paikkamakuutreenit ovat menneet aika hyvin. Ylinäyttelin koekäyttäytymiseni, ja sain luultavasti paikannettua ongelman liian hätäiseen lähtööni. Tinja on pysynyt myös paikkamakuussa 2 min, kun olin piilossa. Tänään Tinja kuitenkin päättyi heittäytyä kunnon porsaaksi, ja lähti kaksi kertaa äitiäni tervehtimään. Lisäksi se kävi katsomassa mitä postinjakaja tekee, eikä meinannut antaa kiinni… Eipä ole ollut tällaista episodia yli vuoteen…

Hilla on edistynyt oikein kivasti. Se on tuntunut ymmärtäneen paikkamakuun idean ja olen käväissyt jo noin 15 metrin päässä. Aikaa en ole vielä pidentänyt, vaikka aikaa pitäisikin ensin pidentää ja vasta sitten matkaa. Mutta Hilla pysyy niin kivasti paikallaan sekä istuiltaan että makuiltaan. Seuraamiset tapahtuu edelleen namien voimalla, joten niitä pitäisi ruveta pikkuhiljaa häivyttämään. Lisäksi noudon opettelussa pitäisi olla ahkerampi.

Paljon pelloilla juoksentelua. Kuvan laatua jälleen parhaimmillaan. Missään tapauksessa vika ei ole kameran toisella puolella. Vierailevina tähtinä lapinkoira Riki, kleinpitz Tella, coccerspanieli Haukku ja saksanseisoja Roki.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti