torstai 17. toukokuuta 2012

Eläinlääkärit tienaavat paljon pienillä bordercollieilla

Ja vaikka bordercollieiden sanotaan olevan maailman viisain koirarotu, niin minun omani on tyhmä kuin vasemman jalan saapas. Lisäksi bordercolliet ovat oikeasti aika onnettomuusalttiita.

Hilla jäi sunnuntai-iltana aika näyttävästi hevosen alle kesken maastolenkin. Samassa rytäkässä Tinjakin katosi metsään, mutta onneksi se löytyi tallin pihasta, toisin erittäin järkyttyneenä. Oli aika ihme, että Hilla sai vamman vain toiseen takajalkaansa. Sen verran näyttävästi se pyöri hevosen etukavioissa.

Saimme tiistaiksi ajan eläinlääkärille, jossa Hilla pääsikin röntgeniin. Hillalta onkin aika hyvin jo lähes koko takapää nyt kuvattu... Tällä kertaa otettiin kuvat takatassusta, lonkista ja selkärangasta. Onneksi ei löytynyt murtumia eikä jännevammoja. Todennäköisesti kyseessä on pelkkä ruhjevamma, ja nyt mennään levolla ja tulehduskipulääkkeellä. Vielä en kuitenkaan pääse kehuskelemaan, että Hilla olisi päässyt tonniin eläinlääkärilaskuissa, vaikka sitä pelkäsinkin.


Paljoa ei ollakaan saatu tämän tapauksen takia tokossa aikaiseksi. Tinja teki eilen hieman rallytokoa ja toimi oikein hyvin. Se olikin hyvää vaihtelua tokoiluun, kun Tinjan into tuntui hieman laskevan tokoiluun. Olemme tehneet myös ahkerasti paikkamakuita ja hieman  tunnaria. Hilla puolestaaan opetteli parissa päivässä antamaan käskystä kummankin tassunsa. Seuraavaksi se opettelee kierimään käskystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti