torstai 26. huhtikuuta 2012

Kevään viimeiset torstaitreenit


Erittäin puhtaat lattiat minulla, kun pari rapatassua kulkee... Hilla pesusta tulleena.
Kirjoitan taas hehtaaritekstejä, joten laitan kevään viimeisen treenin erikseen. Syksyllä sitten taas jatkuu. Kesä varmaan treenataan sitten kolmestaan, kun on paikkakunnan vaihdos edessä, eikä eräässä nimeltä mainitsemattomassa koirayhdistyksessä viitsitä vastata sähköposteihin…

Torstain treeneissä eka luoksepäästävyyttä ja paikkamakuuta Tinjan kanssa. Luoksepäästävyys oli ihan ok, mutta Tinja päätti taas paikkamakuussa porsastella ihan olan takaa. Ensin se meinasi lähteä mukaani samalla tavalla kuin se aina kisoissa lähtee. Sitten se vielä toisen kerran lähti, kun olin ollut jo hyvää aikaa ollut kauempana. Meinasi tulla luokse, mutta ilmeeni oli varmaan sellainen, että ei Tinja uskaltanut, vaan jäi seisomaan kuljettuaan metrin verran. Kävin palauttamassa sen takaisin. Haukahti vielä odottaessaan pari kertaa ja vielä päätti väistää, kun tulin takaisin tekemään perusasentoa ja kävelinkin väärältä puoleta. Saatiin neuvoksi, että pitäisi harjoitella niin, että minä aiheuttaisin harjoituksissa Tinjalle mahdollisimman paljon häiriötä. Kokeilin sivummalla, ja niinhän se Tinja otti minusta häiriötä, jos tein vähänkin kummallista ja lähti heti paikkamakuusta. Tämä siis työnalle, ja kunhan Tinja kestää häiriössä paikkamakuussa, niin virallisiin kisoihin.

Kokeilin myös tehdä tunnaria, mutta ei Tinja tajunnut. Jatkan siis sisällä naksutimella ja vahvistan tunnariin oman käskysanan, sillä nouda-käskyllä Tinja tuo lähimmän kapulan. Lisäksi rallytokoa lauantaita ajatellen. Tinja seurasi oikein mukavasti. Otti ruutumerkeistä häiriötä, kun pujottelin niiden ympäri, mutta muutaman kerran jälkeen katsekontakti pysyi pujotellessakin. Eteenistumisetkin olivat parempia. Tinja sai tehdä muutaman hypyn vielä loppuun, jossa se taas aloitti porsastelemisen. Ilmeisesti se löysi jonkin namin maasta ja kulki nenä maassa kiinni. Kyllä se meni aina käskystä yli, mutta tyyli oli aika vapaa… Pientä komennusta vaati ennen kuin Tinja malttoi oikeasti keskittyä.

Hilla puolestaan oli oikein mahtava, jos ei lasketa sitä, että se karkasi tokoestettä tutkimaan, kun laskin sen puusta irti ja päästin hetkeksi silmäni siitä. Hillan puolustukseksi voi sanoa, että Tinja oli juuri hetki sitten tehnyt siinä töitä. Hillalla alkaa olla oikea iloinen ilme tokoillessa mitä kaipaan. Toisin lelulla palkkaaminen liikkeistä taidetaan jättää kokonaan pois, sillä ne eivät taida olla Hillalle tarpeeksi vahva palkka. Hilla sai myös hypätä muutaman kerran matalan tokoesteen yli metallikapulan perässä (se tykkää jostain syystä metallista enemmän kuin puusta. :’D) Lisäksi hieman seuraamisia, maahanmenoja ja perusasentoja. Hilla on edistynyt maahanmenoissa jo sen verran, että se osaa mennä maahan aika hyvin ilman käsimerkkiä. Lisäksi Hilla pysyy hyvin paikallaan, vaikka siirryn metrin tai pari päähän siitä. Pitää vain muistaa harjoitella Hillan kanssa vielä perusasennosta maahanmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti