sunnuntai 26. elokuuta 2018

Rally- ja jälkitreenit jatkuvat


Lauantai
Agility, rally-toko ja toko
Aamulla käytiin treenaamassa hallissa Liekin kanssa agilityä:


Hilla sai toisin tehdä radan ensin kerran ennen Liekkiä matalilla rimoilla. Hillalla oli hauskaa, mutta vähän ohjattavuus oli hukassa. Liekkikin meni hyvin radan ja todella vauhdikkaasti. A:n juoksukontaktit olivat hyvät ja osui selkeästi kontaktipinnalle eli ei siis tullut loikkumista. 6. esteen sivuttain hakeminen oli Liekille haastavaa ja näitä pitäisi treenata paljon. Takaakierrot sen sijaan sujuivat hyvin. Keinu on vielä Liekin mielestä hieman jännittävä, mutta menee kuitenkin. Pujottelussa vielä tarvitaan toistoja eikä Liekki kestä vedättämistä, sillä muuten jää välejä pujottelematta. Umpikulmaa selkeästi pitäisi harjoitella pujottelussa enemmän, koska Liekki hakee herkästi pelkästään avokulmaa.

Lisäksi treenattiin hallissa rallyä:


Hillan kanssa saatiin keskustella kuuluuko sarjaesteen välissä tulla seuraamaan vai ei, kun oli päässyt jo kaahailemaan agilityradalle. Hyvin kuitenkin taipui ja nätisti tuli aina väleissä seuraamaan. Rimatkin olivat 45cm eikä kertaakaan tiputtanut. Puolenvaihto edessä hyppyjen jälkeen oli Hillalle haastava. Peruutus sen sijaan putken edessä meni oikein hyvin. Tinjan kanssa jouduttiin keskittymään rauhoittumiseen, sillä Tinjalla oli taas liikaa virtaa ja lähes tärisi, kun energiaa oli vaan niin paljon. Pääsääntöisesti Tinja kuitenkin suoritti todella hyvin ja lähinnä jouduttiin hakemaan pikkasen enemmän malttia osiin liikkeisiin.

Liekki teki saman radan soveltaen omalle tasolleen. Sen lisäksi tehtiin tokoa: kapulan pito, kaukot, luoksetulo, hyppy ja liikkeestä maahan. Liekki meinasi hermostua kapulan pidosta ja todeta, että ei aio pitää kapulaa, mutta leluun vaihtamalla muutti mielensä. Liekki oli muutenkin hyvällä tuulella ja leikki yksinkin lelulla kun rakentelin seuraavaa juttua. Muut liikkeet menivät varsin kivasti vaikkakin hypyssä ja luoksetulossa olikin liikaa vauhtia, kun Liekki kaaratti aikamoisen lenkin selän takaa.


Esineruutu ja janatreeni
Jäljen vanhetessa Hilla teki esineruututreenin. Kaksi todella kapeaa aluetta, joissa molemmissa yksi esine. Ensimmäisessä alueessa Hilla juoksi ihan täysiä päähän keskittymättä hommaan, mutta uudelleen lähetyksellä etsi esineenkin “ruudusta”. Toisessa alueella Hilla toi vahingossa esineen alla olleen kepin ja joutui etsimään esineen uudestaan samalta alueelta. Uudelleen lähetyksellä Hilla ei olisi millään tahtonut juosta perälle saakka missä esine oli, vaan jäi pyörimään etualalle.

Jäljellä treenattiin janoja. Kolme janaa ja siitä lähti lyhyt jälki, jonka päässä ruokarasiat. Harjoitus oli tehty “serpentiininä” niin, että janat lähtivät vasemmalle, oikealle ja vasemmalle. Eka jana oli hyvä. Toisella ja kolmannella janalla taisi poiketa janalta hieman ennen jälkeä ja tätä joutui korjaamaan. Viimeisellä janalla Hilla kuitenkin lähti oikeaan suuntaan edes tarkistamatta väärää suuntaa.


Sunnuntai
Esineruutu ja jälki
Hilla sai taas tehdä esineruututreenin jäljen vanhenemista odotellessa. Sama harjoitus kuin edellisenä päivänä, mutta lisäksi treenikaveri vei yhden esineen edeltävälle alueelle sillä aikaa kun Hilla teki toista. Tämän päivän esineruututreenit meni todella hyvin ja Hilla juoksi jokaisella pistolla täysiä hakemaan esineet ja löysi ne kohtuullisen helposti. Viimeisellä esineellä Hilla selkeästi ajatteli juoksevansa ensin alueen päähän saakka, mutta korjasi hienosti kun sai hajun etualalla olleesta esineestä.

Salakuvattu:




Jäljellä lähes normaalimittainen jana, pituutta 700 metriä ja jäljellä 8 keppiä. Jälki vanheni 1,5h. Janalla oli Hillalla ongelmia, kun Hillan maltti ei riittänyt edetä loppuun saakka janalla vaan yritti poiketa liian aikaisin sivuun. Pari kertaa joutui lähettämään janalla uudestaan, mutta jäljen Hilla poimi kuitenkin oikeaan suuntaan. Jäljen Hilla ajoi helpon tuntuisesti (vaikkakin Hilla sotki lähes jokaisessa kulmassa itsensä puuhun kiinni) ja kaikki kepit löydettiin: Hilla ilmaisi seitsemän ja yhden poimin itse.

Rally-toko ja tottis
Jälkitreenien jälkeen vielä pari rallyharjoitusta hiekkakentällä vesisateessa:


Toisessa harjoiteltiin juoksemista ja toisessa sitten hypyillä kontrollia. Juoksutehtävä meni Tinjalta hyvin. Tinjalle tuotti eniten vaikeuksia oikealla puolen peruuttaminen, jossa Tinja meinasi peruuttaa niin vauhdikkaasti, että en kerinnyt mukaan. Ensimmäisellä yrityksellä Tinja(!) toisin karkasi hypyllä eikä tullutkaan siististi seuraamaan. Hilla meni juoksutehtävän jotenkuten vaikkakin sai varoa, että ei rupea käännöksissä puskemaan. Hyppytehtävä meni kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka muutaman kerran tulikin kohtuullisen huono puolenvaihto edessä.

Liekki meni myös radat soveltaen. Liekiltä meinasi juoksutehtävässä loppua usko loppuuko juokseminen koskaan. Juokseminen palkattiin erikseen. Liekki myöskään ei meinannut osata hakea perusasentoa pysähdyksissä vaan meinasi jatkaa matkaansa ilman minua. Näitäkin sitten muistuteltiin erikseen. Hyppytehtävä sen sijaan meni Liekiltä varsin kivasti. Liekki harjoitteli myös seuraamista, jossa saatiin kommenttia, että Liekin kanssa pitäisi tehdä käännökset reippaammin, jotta ei näissä tiputa kontaktia ja jää jälkeen. Kapulan pito kuitenkin sujui, samoin luoksetulo ja kaukoissa palkattiin istumaan vaihtamisesta.

Hilla teki vielä loppuun tottista: eteenmeno, luoksetulo ja nouto eli vahvistettiin pitkää eteenmenoa ja maahanmenoa sekä luoksetulossa ja noudossa eteen istumista. Vähän on eteen istuminen vielä epävarma, joten toistoja joudutaan tekemään. Kilon kapula sen sijaan nousee oikein kevyesti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti