torstai 30. elokuuta 2018

Liekille ALO1 ja viimeiset treenit


Maanantai
Rally-toko ja toko
Aamulla tehtiin nurmikentällä avoimenluokan rata, joka sisälsi perusasijoita. Liekki meni ihan ok, mutta parilla yrityksellä joutui molemmilla kerroilla uusimaan tehtäviä, koska Liekki vähän arvaili mitä kuului tehdä ennen kuin mitään käskyä oli edes annettu. Ja lisäksi kaikkea muuta pientä oli Liekin radalla. Hillan kanssa hinkattiin perusasentoja, jotta ei korjailisi paikkaansa... Ja Hilla tiputti ekalla yrityksellä esteen riman, koska karkasi hypylle. Tinjalla oli sitten taas liikaa intoa ja se keuli ihan kunnolla, vaikka silti teki ehkä kolmesta kaikkein siedettävin.







Liekki teki tokon viimeistelytreenit. Kaikki muut alokasluokan liikkeet liikkuroituna paitsi seuraaminen, jossa vahvistettiin erikseen käännöksiä ja käännöksissä kontaktin pitämistä. Liikkeet meni varsin kivasti. Paikkiksessa Liekki meinasi ensin mennä häiriökoiran käskyllä maahan ja lenkit luoksetulossa ja hypyssä selän takaa oli varsin pitkät. Mutta mitään isompaa ei kuitenkaan sattunut ja Liekki piti kapulaakin ihan mielellään.

Jälki
Illalla Hillalle kaksi janaharjoitusta, joista ekassa oli ihan lyhyt jälki kepille ja toiselta janalta pidempi kolmen kepin jälki. Janat eivät olleet kummallakaan kerralla kovin hyvät vaan Hilla yritti puskea hieman ennen puolta väliä janalta sivuun. Ekalta janalta poimi takajäljen, toiselta lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Kepit sen sijaan nousi vaivatta ja Hilla ajoi jäljen todella hyvin.


Tiistai
Rally-toko
Treenit nurmikentällä. Aiheena kaksi pikkuharjoitusta, joiden toisena teemana oli perusasiat ja toisena puolenvaihdot:



Hillalla intoa liikaa, mutta puolenvaihtotreeni meni kuitenkin ihan hyvin. Vähän sitten askeltehtävissä tahtoi taas tulla perusasennon korjaamista mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Tinjalla oli puolenvaihtotreenissä hieman keskittymisvaikeuksia, mutta pääasiallisesti Tinjakin teki kuitenkin ihan hyvin. Liekkikin pääsi tekemään perusasiatreenin. Sillä ei kyllä mennyt taaskaan kovin mairittelevasti, mutta saatiin kuitenkin rata tehtyä.






Liekin tokokoe
Illalla oli Liekin ensimmäinen virallinen tokokoe! Tätä ennen Liekki ei ole edes käynyt möllikisoissa ja tämä oli sen elämän toinen kerta, kun se teki vieraiden ihmisten ympäröimänä. Paikkakin vain siinä mielessä tuttu, että Liekki oli käynyt isojen koirien kisatessa kyseisessä paikasa. Sirun lukeminen tehtiin sylissä ja juoksujen tarkastaminen oli Liekin mielestä maailmanloppu. Kaikkinensa Liekki kuitenkin suoritti ihan kivasti, vaikka ei täydellisesti. Kuitenkin Liekin kanssa olisi ollut täysin mahdollista, että se ei olisi suostunut tekemään yhtään mitään... Yhteensä 163p ALO1 ja sijoitus 4/9.

Paikkamakuu 10
Hienosti maahan, pysyi oikein nätisti paikallaan. Vähän käänteli päätään, mutta oli ihan rauhallisesti. Liekki nousi myös hienosti perusasentoon. Viereisen koiran vinkuminen meinasi menna Liekin syyksi, vaikka en ole koskaan kuullut Liekin vinkuvan. Liikkuri onneksi sanoi, että se ei ollut Liekki.
Hyppy 7
Kaksoiskäsky hypylle, mutta muuten teki ihan hyvin, vaikka oli hieman hidas liikkeissään. Selkeästi Liekki ihmetteli mikä ihmettä ollaan tekemässä.
Luoksetulo 8
Luoksetulon matka oli merkattu kartioilla ja arvasin, että Liekki käy kiertämässä kartion. Yritin ratkaista ongelman olemalla kauempana kartiosta, mutta Liekki kävi kiertämässä sen silti. Muuten Liekki teki hyvin. Pitää näköjään tällaisiakin häiriöitä harjoitella, kun Liekki tykkää tehdä kaikkea mitä osaa.
Liikkeestä maahan 9
Maahanmeno oli hyvä samoin perusasentoon nouseminen. Liekki oli ilmesesti vähän haistellut seuraamisen aikana.
Seuraaminen 7
Liekki jätätti aika pahasti suorilla, mutta sitten käännökset teki todella hyvin, kun ne Liekki omasta mielestään hallitsee hyvin.
Kapulan pito 8
Liekki tosi hyvin ja ihan niin kuin treeneissä, mutta tuomari vähensi siitä, että Liekki vähän mietti kapulan ottamista (tekee sen treeneissäkin). Itse pito oli kuitenkin rauhallinen ja Liekki pysyi paikallaan myös irrotuksessa. Tämän vielä tehtiin selkä yleisöön päin.
Kaukot 7
Kauksoiskäsky perusasennosta maahan ja käsiapu perusasentoon nousemiseen. Vaihdot eivät niin räväköitä kuin treeneissä, mutta teki kuitenkin. Selkeästi alkoi yleisö selän takana haitata.
Yleisvaikutelma 8
Liekki ei tehnyt lähellekään niin hyvin kuin treeneissä ja oli hieman vaisuhko ja selkeästi jännitti tilannetta. Kuitenkin suostui kaiken tekemään ihan reippaasti eikä sitä palkattomuus haitannut yhtään ja ihan iloisesti otti kehut vastaan.


Keskiviikko
Rally-toko
Aamulla käytiin treenaamassa rally-tokoa sellaisessa hallissa, missä aikaisemmin ei olla käyty. Radaksi valittiin 4.8.2018 Tampereella ollut MES-rata, jonka kylkeen rakennettiin Liekille AVO-rata.

Liekkiä jänskätti hirveästi uudessa hallissa, jossa oli todella humiseva ilmastointi. Liekki meni hyvin, vaikkakin häntä alhaalla, mutta liikevirheitä ei tullut kuitenkaan hirveästi. Toisella radalla isoimmat virheet tulivat siitä, että Liekki ei olisi halunnut mennä tuttua kivaa ihmistä kohti, kun tietää, että kesken tekemisen ei saa mennä rapsuteltavaksi vaikka mieli tekisi. Hillalla ja Tinjalla oli aika paljon virtaa, varsinkin Hillalla ja ensimmäisellä kisamaisella ratasuorituksella sai oikeasti pelätä että lähteeköhän koira käsistä. Toinen suoritus sitten tehtiin maltilla ja palkaten keskittyen tekniikan hallintaan ja se menikin jo paremmin. Tinja teki molemmat suoritukset varsin kivasti, vaikka se ei kyllä osannut tehdä rauhallisesti kummallakaan kerralla.







Jälki
Hillalle ensin kaksi janalähetystä ja janojen päässä oli ruokarasiat. Ensimmäinen lähetys epäonnistui aika täysin eikä Hilla malttanut mennä loppuun saakka. Sitten kokeiltiin, että Hilla menee ihan löysällä narulla ja itse juoksen perässä. Tällä tavalla harjoitusjanat menivät todella hyvin ja Hilla eteni varmasti suoraan!

Varsinaisella jäljellä oli myös jana ja itse jälki oli kuitenkin kohtuullisen lyhyt ja jäljellä oli neljä keppiä. Jälki vanheni noin 1,5h. Jana ei mennyt niin hyvin kuin harjoitusjanat ja Hilla teki yhden poikkeaman janalta. Kuitenkin jäljen nosti oikeaan suuntaan sitten kun sinne asti päästiin. Jälki meni hyvin. Yksi välikeppi jäi. (Hilla haisteli kuitenkin hieman ennen jäänyttä keppiä) pitkään kepin lähellä ollutta kohtaa.) Yhden kepin jäämisen takia en tiennyt minne jälki päättyi, joten Hilla joutui jäljestämään liian pitkään. Hilla joutuikin tekemään töitä, että sai lopun “jäljestä” tehtyä, kun jäljentekijä oli poistunut polkua pitkin.

Torstai
Rally-toko
Viimeistelytreenit nurmikentällä. Taas kaksi pikkutreeniä, joista toinen oli kaverin suunnittelema, joten en ole ihan varma muistinko kaikki lopun kyltit oikein:



Minä olin huono, rupesin Hillan kanssa nillittämään ihan turhista asioista ja pilasin Hillan treenin. Hilla oli kyllä huolestuttavan huolimaton ja virheitä tuli yllättävissä paikoissa. Peruutus poispäin ei meinannut onnistua millään, koska Hilla ei tullut täysin suoraan eteen seisomaan ja sitten se olisi puskenut väkisin väärälle puolelle seuraamaan! Yllätyksenä tuli, että Hillalle ei olekaan oikealla puolen maasta perusasentoon nouseminen ihan selvää, mutta onneksi selvisi nyt. Loppuun saatiin kuitenkin Hillallekin onnistumisia ja iloinen mieli, että ehkä viimeistelytreenit eivät nyt menneet niin huonosti. Tinja kuitenkin pelastaa ja teki omat treeninsä oikein hyvin.

Liekillä oli oikein kivat treenit. Tehtiin radat soveltaen läpi ja sitten Liekki sai leikkiä uudella noutokapulallaan ja lisäksi harjoitella poispäinperuuttamista, joka oli Liekin mielestä oikein kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti